a-nita 02.03.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 a-nita a na swoje pnb czekałe prawie 60 dni ( po drodze dostałem do uzupełnienia informacje, które były już w projekcie, więc uzupełnienie architekta polegało na pogrubieniu czcionki ) wiec cierpliwości. pozdro ......... Edyta M a co do kosztów adaptacji projektu to cena 15 tyś dotyczyła całego projektu indywidualnego a nie adaptacji już istniejącego. ja robiłem indywidualny więc cen za adaptacje nie znam, ale możesz na forum poprzeglądać dzienniki budów (niektórzy zamieszczają koszty). no z tą cierpliwością to u mnie kiepsko mam budowlane ADHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 04.03.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Myślę że dobry urzędnik wyleczy twoje ADHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 05.03.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Myślę że dobry urzędnik wyleczy twoje ADHD OOOO ty bestio złośliwa , mam tylko nadzieję że dobry urzędnik nie zniechęci mnie do :lol:b udowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 05.03.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 TT16 napisał: Myślę że dobry urzędnik wyleczy twoje ADHD OOOO ty bestio złośliwa , mam tylko nadzieję że dobry urzędnik nie zniechęci mnie do b udowania taką już mam nature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 05.03.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 najważniejszy jest spooookój i cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 05.03.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 a ja tak przy okazji z innej beczki - z prośbą o pomoc do Grupy Tarnowskiej , wiem, że jestescie na podobnym etapie i być może macie podobna potrzebę do mojej ale proszę : jesli ktos miałby namiar na gruz to chętnie przyjmę mam "jedyne" 200 metrów drogi polnej do utwardzenia.... i spędza mi to sen z powiek z góry dzięki dobrzy ludzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 05.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 TT16 napisał: Myślę że dobry urzędnik wyleczy twoje ADHD OOOO ty bestio złośliwa , mam tylko nadzieję że dobry urzędnik nie zniechęci mnie do b udowania taką już mam nature i mam nadzieję że ci tak zostanie ,ale bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 06.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 -------------------------------------------------------------------------------- a ja tak przy okazji z innej beczki - z prośbą o pomoc do Grupy Tarnowskiej , wiem, że jestescie na podobnym etapie i być może macie podobna potrzebę do mojej ale proszę : jesli ktos miałby namiar na gruz to chętnie przyjmę mam "jedyne" 200 metrów drogi polnej do utwardzenia.... i spędza mi to sen z powiek z góry dzięki dobrzy ludzie ! Nooo póki co to my budujemy a nie rozbieramy ale proponuje kontakt z lejerem (ponoć nieraz spradają jakieś odpady). Lub tzw szlage (kamien który świetnie sie na drogi nadaje - w tym przypadku mógłbym jakis tel w poniedziałek zorganizować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 06.03.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nooo póki co to my budujemy a nie rozbieramy ale proponuje kontakt z lejerem (ponoć nieraz spradają jakieś odpady). Lub tzw szlage (kamien który świetnie sie na drogi nadaje - w tym przypadku mógłbym jakis tel w poniedziałek zorganizować) wiem, że budujecie dlatego tak troche niesmiało pytam bo może ktos miał podobny problem TT16 za namiary będę baaaardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propolis 07.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Mam sporą górkę gruzu na placu budowy, ale mam też... 220 metrów drogi polnej do utwardzenia. Niestety - gruzem się nie podzielę, ale mogę trochę powspółczuć Gruszki z betonem rozjeździły mój trakt dokumentnie, wobec czego każdy gruz, dachówki, resztki piachu i żwiru są pożądane i niezbędne. A co zabraknie - Dunajec wspomoże. Wątek tarnowskiej grupy budującej warto rozreklamować na poszczególnych, pojedynczych forach i tematach. Tarnowian jest sporo na Muratorze, tylko brakuje "dźwigni handlu", by się zjednoczyli. Częściej używajmy słowa "Tarnów" w swoich postach, a wyszukiwanie będzie łatwiejsze. Pozdrawiam znad Dunajca wszystkich budujących z okolic Tarnowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 08.03.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Mam sporą górkę gruzu na placu budowy, ale mam też... 220 metrów drogi polnej do utwardzenia. Niestety - gruzem się nie podzielę, ale mogę trochę powspółczuć no cóż, dobre i współczucie , chociaz drogi tym nie utwardzę tez jestem za rozrastaniem się grupy tarnowskiej, a więc w odpowiedzi na apel propolis : Tarnów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propolis 10.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 "Tarnów" to chyba będzie mało... Może zapodać wszelkie odmiany tego słowa...? tarnowianka, tarnowski, tarnowowi, tarnospin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cordoba_2004 11.03.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących w Tarnowie a szczególnie w Radłowie ja też tu buduję Podzielcie się fajnymi cenami szczególnie tanimi gg 14 987 97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 11.03.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 witaj Cordoba_2004! a na jakim etapie budowy jesteś ? może będzie można czerpać z Twojego doświadczenia propolis: "Tarnów" to chyba będzie mało... Może zapodać wszelkie odmiany tego słowa...? tarnowianka, tarnowski, tarnowowi, tarnospin a wiesz, że słuszna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cordoba_2004 11.03.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 na etapie kończenia dokumentów mam nadzieję że ten ostatni etap czyli pozwolenie pójdzie w miarę szybko. Jestem na etapie kończenia kupowania matariałów na stan surowy zamknięty, a także mam już wyznaczoną ekipę do stanu surowego zamkniętego. Szukam teraz słupków na ogrodzenie i taniego dobrego drzewa na dach no i jeszcze dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 11.03.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 o ja tez dopinam papierologię i wkrótce składam wniosek o pnb. Ale ciekawi mnie ile za robociznę w naszym regionie? jeśli możesz napisać coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 15.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 witajcie po miesiącu czekania na pnb,zaczyna się uzupelnianie papierków,piecząteczek,kropeczek,strzaleczek....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 16.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 zobaczymy jak będzie u nas z pnb... data złożenia wniosku mówi sama za siebie: 13 marca - piątek !!! - bo my nie wierzymy w przesądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
propolis 22.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Nie oczekuję cudów, ale aktywność grupy tarnowskiej nie powala na kolana... Jestem po hydraulice i kanalizie; tej chwili instaluję "elektrykę" , a zaraz potem alarm. Potem czekają tynki. Może ktoś ma namiary na grupę tynkarską, działającą w okolicach Tarnowa, sprawdzoną i pewną, a jednocześnie tanią (nadmiar szczęścia...). Podzielcie się inforrmacjami o cenach... Potrzebuję tynków wapienno-piaskowych, w ilości około 800 metrów/, do tego wylewki - około 240 metrów (tylko wylewki, bez układania styro). Warunek nr 1 - jakość nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TT16 24.03.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Może ktoś ma namiary na grupę tynkarską jeśli chodzi o mnie to nie ten etap. Moze w 2011 pomoge No coż może Ci niewiele pomogłem ale aktywność utrzymać trza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts