Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tarnów i okolice

Recommended Posts

Musi być dobrze:) Od dziś już mamy prąd na działce. W poniedziałek zaczynamy kopanie

No to cudnie!!! Trzymam kciuki!! A jaki macie plan na ten rok? I kiedy planujecie się wprowadzić (jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem)?

My kupiliśmy działkę z prądem - znaczy ze skrzynką. I do tej pory nie możemy podpisać umowy, bo energetyk poszukuje protokołu... Masakra...

• Odpowiedzi 879
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie :welcome:

Jak tu miło się zrobiło!!!!

monique82 - nie, nie buduje się w Lisiej Górze - nikt tam nie chciał mi działki sprzedać :p Trzymam kciuki za Wasze wykopki poniedziałkowe

Pozdrawiam wszystkich :hug:

P.S.

" Czy zna ktoś sposób by przywrócić nasze słoneczko by jeszcze poświeciło nam ze 3 lub 4 tygodnie Nie musi grzać mocno byle odpędziło deszczyk.

W tym roku robimy tylko fundamenty. jakby poszło już wszystko tak jak ma być to może za rok na jesień/zime wprowadzka. Ale planować mozna a czasami w praktyce wychodzi inaczej.

Pytałaś się o ten protokół osoby od której kupiliście działke?

Berni sorki Nie wiem dlaczego skojarzyłam Twoją budowe z Lisią Górą

Berni ja też bym chciała znać takie zaklęcie!!!

monique pytałam - twierdzi, ze tego protokołu nie ma i nigdy nie miał. Tak czy siak - jego kopia powinna być w energetyce. Ale tu też mają jakiś problem...

A co do Waszych planów - widzę, że mamy podobne. Co prawda chcieliśmy jeszcze w tym roku postawić pakę, ale teraz już w to nie wierzę...

A Ty gdzie się budujesz?

Dziewczyny co nagle to po diable ..... wiec Kochane budujcie swoje domki z rozmyslem , nie ma sie co spieszyc ...... chalupka musi sie wysezonowac .... ale pogode moge zaczarowac znam takie czary ..... :wave::wave::wave:....... tez potrzebuje sloneczka

Edytka dzięki!!

Oby czary zadziałały!!

monique ja buduję w Radlnej. Na razie mamy inny problem - jakoś nasza ekipa nie może "wyjść z ziemi"... Wczoraj mieli lać beton. I kicha - dwie betoniary się zepsuły, olej się wylał, beton w ramieniu zaczął zastygać - masakra jakaś. Potem późnym popołudniem jedna betoniara wróciła, ale znów zawiodła i ostatnią ścianę "lali" koparką... Ech...

Złe dobrego początki...???!!!

MWP bedzie dobrze ....

Od poniedzialku pogoda ma byc " prawie wiosenna " :wiggle:

Skad bierzesz beton ? ... jak potrzebujesz dam Ci namiar na solidna betoniarnie ... bardzo dobra jakosc betonu , betoniary sprawne , transport na czas !!!! , zero problemow , mozliwosc negocjacji ceny :).

Pozdrawiam :wiggle:

Witam

Edyta a ja słyszałam że od poniedziałku możliwy nawet mróz (-5 st)

Dziś zakupiłam niezbędną rzecz na budowe...tablice informacyjną:)

Popołudniowa zagadka Co powinno być najpierw na budowie? (jaka rzecz budynek)

Mpw napewno będzie lepiej

Hejka

Byc moze w nocy , ale to przy gruncie :D czyli tak jak pisalam " prawie wiosenna " pogoda .... za to w ciagu dnia bez opadow

A odpowiadajac na pytanie ...... pierwsze powinno byc WC :lol2: ..... oczywiscie

thomyk ... moze kiedys do mnie zawitasz ...... nie musisz wtedy zabierac ze soba podrecznego zestawu elektrycznego ( czajnik , kubeczki i kawa ) .... u mnie na budowie wszystko jest :D ..... problem w tym , ze tylko elektryk czasem zapomina przyjsc w zwiazku z tym planuje go wymienic na NOWSZY MODEL :lol2:.

A skoro juz w temacie elektryczno - elektronicznym jestesmy to moze thomyk znajdziesz kupca na moja skrzynke ...... ???? .

http://img696.imageshack.us/img696/9606/dscf4804x.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img268.imageshack.us/img268/8563/dscf4806f.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 2 weeks później...
Edyta dobrze kombinujesz:-)

mwp jak u Ciebie budowa?

A nawet nawet... Ruszyło. Aktualnie ocieplają fundamenty. Szkiełko wysypane i dzisiaj mają skończyć je ubijać. :)

Nasz wykonawca chce niebawem zamówić bloczki na ściany, co by je jeszcze w tym roku postawić. Ja jakoś w to nie wierzę... A jak mi postawią same ściany, to w zimie te bloczki namokną... Czy to dobrze zabezpieczą przed wilgocią?? Albo czy zdążymy przykryć w tym roku...?

Takie tam dylematy...

A co u Was?