Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tarnów i okolice

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 879
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie

Jak u Was na placach boju????

Wszystko już zakończone i zabezpieczone przed zimą???

U mnie już prawie wszystkie "okna " wstawione - w wersji roboczej rzecz jasna, ;-)

są drewniane i w bardzoooo dobrej cenie hihihi

pozdrawiam serdecznie

Berni no to gratulacje!!!!!! A gdzie foty??!!??!!

U nas ściany stoją!!! teraz szalowanie pod strop i potem lanie stropu. Podobno panowie chcą też przed świętami zrobić dach... No cóż - też bym chciała, ale jakoś to czarno widzę...

Wkleję fotę, ale potrzebuję szybkiego przeszkolenia!! Enyone...?

Berni no to gratulacje!!!!!! A gdzie foty??!!??!!

U nas ściany stoją!!! teraz szalowanie pod strop i potem lanie stropu. Podobno panowie chcą też przed świętami zrobić dach... No cóż - też bym chciała, ale jakoś to czarno widzę...

Wkleję fotę, ale potrzebuję szybkiego przeszkolenia!! Enyone...?

Z podobnego powodu nie wklejam fotek

Nie ukończyłam szkolenia w tym zakresie :cry:

Ktoś chętny na przeprowadzenie szkolenia???? Są już dwie kandydatki ;-D

Musicie wrzucić na jakiś serwis np : http://zapodaj.net/index.html

potem wam wygeneruje linka i sobie wklejacie adresik do opcji z obrazkiem .

To chyba wszystko

Dzięki! Coś popróbuję. A nie wiesz może jak to się robi, żeby zdjęcia były widoczne tutaj na forum - w sensie nie link, tylko od razu zdjecie?

Oglądałam zdjęcia:-) W takim tempie to szybko domek będzie stał Okolice macie przepiekną

Dzięki. :)

Obawiam się jednak, że tempo to miała jedynie ekipa od murów...

Nasz wykonawca ich podnajmował. Teraz znów ma pracować swoimi ludźmi i wszystko wróciło do normy sprzed murowania - czyli... trzeci dzień nic się nie dzieje...

A mieli stemplować... szalować... za około 2 tygodnie lać strop... ech...

Dobrze, że chociaż mury stoją - fajnie na nie popatrzeć :):):)

hehe nie dziwne że ściany szybko poszły bo to termalika z tego zo widzę ... waśnie w takim robię elektryke. Fajny materiał i dobrze się z nim pracuje :)

Jeśli chcecie fotkę tak jak poniżej zamiścić to musicie otworzyć ten obrazek na stronie przez ten link i tam dać prawym klawiszem na zdjęcu i wybrać kopiuj adres obrazka. Następnie wklejamy go powiędzy XXX

Witam

Mój generalny wykonawca kończy swoja pracę u mnie polegającą na wybudowaniu domu od podstaw do tzw. stanu deweloperskiego i tak się zastanawiam czy nie wynająć sobie np. inspektora nadzoru co by sprawdził czy wszystko jest wykonane zgodnie z zawartą umową. Co o tym myślicie, może ktoś takiego speca poleci??

Witam

Mój generalny wykonawca kończy swoja pracę u mnie polegającą na wybudowaniu domu od podstaw do tzw. stanu deweloperskiego i tak się zastanawiam czy nie wynająć sobie np. inspektora nadzoru co by sprawdził czy wszystko jest wykonane zgodnie z zawartą umową. Co o tym myślicie, może ktoś takiego speca poleci??

Ja bym zatrudniła inspektora - zwłaszcza jeśli Twój generalny wykonawca ma swojego kierownika budowy. Inspektor reprezentuje Twoje interesy. Niby kierownik budowy też, ale różnie to bywa gdy zatrudnia go wykonawca... W każdym razie nie ma takiego przymusu, ale pewnie bezpieczniej. Tyle, że piszą, że dobrze jest, aby inspektor "bywał" na budowie od początku, a nie dopiero na końcu, bo teraz już nie wiele da się poprawić (ewentualnie).

lugi nie znam tej firmy.

No i usłyszałam karpia... Idą święta!!!! :):)

A u nas kończą szalowanie, dzisiaj mają zbroić. Jak pogoda pozwoli, to w przyszłym tygodniu będzie strop. :)