atika 29.09.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Kejti i jak zaczęło się ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 29.09.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 u mnie panowie tynkarze dziś mają kończyć a jutro sprzątać, ciekawa jestem efektu po sprzątaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 29.09.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 u mnie panowie tynkarze dziś mają kończyć a jutro sprzątać, ciekawa jestem efektu po sprzątaniu Sprzątanie..... masakra jest po tym tynkowaniu. Jeszcze takiego "bajzlu" w mnie nie było. Mam nadzieję, że ładnie posprzątają po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 29.09.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 no my też zgodnie z mężem określiliśmy, że najgorszy brud właśnie teraz przy tynkarzach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 30.09.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 atika tak! wystartowali wczoraj i dzisiaj już jadą sufity ale fajnie bo szybko im idzie ja sie tylko obawiam o podłogę bo nie chcieli zadnej folii ani nic rozkładać, najwyzej pan od posadzki podszlifuje jak bedzie trzeba atika własnie przeczytałam na czarnej liście o Waszej przygodzie z szambem kurde dobrze jednak ze dla mnie nie wystarczyło miejsca w transporcie :/ a zapłaciliscie im wczesniej czy jak że mogli tak sobie odjechać? ja zamówiłam w jesbecie - czy ktoś z Was zamawiał tam i ma jakieś zdanie na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 03.10.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Kejti my mieliśmy wspólny transport z jesbetu na wiosnę i jesteśmy zadowoleni, byli na czas, szambo włożyli w dziurę ok, no i nic nam nie przecieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 03.10.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Odsprzedam 11,5 paczki styropianu Termo Organika Platinum Plus, frezowany, grubość 15 cm. Cena 195 zł/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Pytałam u siebie, ale jeszcze zapytam tutaj w szerszym gronie. Mam stropodach i nieużytkowe poddasze.Będę ocieplać strop. Jakie U będzie odpowiednie by było rzeczywiście ciepło. U=0,128 to chyba średnio ?? U=0,099 to dobry wynik ?? Jak macie u siebie ? I drugie pytanie. Chciałabym położyć wełny 45cm - 30 między dolny pas wiązarów (podwiązane sznurkiem) + w poprzek 15 cm na stelaże. I teraz pytanie - i sznurek i stelaże wytrzymają ciężar wełny ??Stelaże będą krzyżowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Odsprzedam 11,5 paczki styropianu Termo Organika Platinum Plus, frezowany. Cena 195 zł/m3. to trochę Ci zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Pytałam u siebie, ale jeszcze zapytam tutaj w szerszym gronie. Mam stropodach i nieużytkowe poddasze. Będę ocieplać strop. Jakie U będzie odpowiednie by było rzeczywiście ciepło. U=0,128 to chyba średnio ?? U=0,099 to dobry wynik ?? Jak macie u siebie ? I drugie pytanie. Chciałabym położyć wełny 45cm - 30 między dolny pas wiązarów (podwiązane sznurkiem) + w poprzek 15 cm na stelaże. I teraz pytanie - i sznurek i stelaże wytrzymają ciężar wełny ?? Stelaże będą krzyżowo. Atika, współczynnik przenikania ciepła U dla stropodachów: zgodnie z obowiązującymi przepisami – 0.30 W/m2 K dla rozwiązań termo modernizacyjnych - 0.22 W/m2 K dla budynków energooszczędnych – 0.15 W/m2 K więc jesteś grubo powyżej normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 a tak z inne beczki, ktoś ma jakieś doświadczenia z chemią budowlaną Mapei..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Atika, współczynnik przenikania ciepła U dla stropodachów: zgodnie z obowiązującymi przepisami – 0.30 W/m2 K dla rozwiązań termo modernizacyjnych - 0.22 W/m2 K dla budynków energooszczędnych – 0.15 W/m2 K więc jesteś grubo powyżej normy Esiak bardzo Ci dziękuję. To może nawet nie ma sensu dawać tych 45cm - a wystarczy 30cm z U=0,128 ?? To i tak lepiej niż przy domach energooszczędnych zakłada norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.10.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 45 cm to już dośc gruba izolacja i należy wykonać starannie stelaż żeby nie spadło wszystko na głowę swego czasu gość o nicku "Piczman" dał 50 cm wełny i na następny dzień zbierał zabudowę z podłogi ale po wzmocnienu stelaża wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 45 cm to już dośc gruba izolacja i należy wykonać starannie stelaż żeby nie spadło wszystko na głowę swego czasu gość o nicku "Piczman" dał 50 cm wełny i na następny dzień zbierał zabudowę z podłogi ale po wzmocnienu stelaża wszystko gra Znam przypadek Piczmana, ale on rozsypywał dość ciężki granulat bezpośrednio na płyty. Ja chciałabym 30 cm podwiązać sznurkami - sznurki porozciągać pomiędzy dolnym pasmem wiązarów, pomiędzy gwoździami(śrubami) tak to sie chyba robi ?? i do tego 15cm pomiędzy stelaże. Oczywiście stelaże dosć gęsto i dobrze poprzykręcane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 pewniej wg mnie będzie dać stelaże przymocowane bezpośrednio do wiązarów (nie muszą być tak gęsto), na tym pierwszą warstwę wełny i potem kolejny stelaż i kolejna warstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 04.10.2011 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 co do sznurka to trzeba zakładać że za jakiś czas może ulec zniszczeniu więc chyba lepiej dać 2 poziomy stelaża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 04.10.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 a tak z inne beczki, ktoś ma jakieś doświadczenia z chemią budowlaną Mapei..? Trudno powiedzieć, że mieliśmy doświadczenie, ale wszystkie nasze płytki są klejone właśnie na Mapei. Nasi fachowcy na tych klejach chcieli pracować, twierdząc że są najlepsze:) Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.10.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 dzięki wszystkim za pomoc. Widzę, że czeka nas narada na budowie jak to z sensem wszystko zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 05.10.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 czy ktoś z was badał już wodę ze studni? gdzie najtaniej można to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 05.10.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 czy ktoś z was badał już wodę ze studni? gdzie najtaniej można to zrobić? Sanepid P-ń, Nowskowskiego 21 61/85-44-826 pn-środa do 14-tej zlecenie ok.100 zł, badanie 500,- Aquanet P-ń, Wiśniowa 13 61 8324-773 pojemniki wydają 7-16 badanie bakteriologiczne 215 netto + badanie chemiczne też 215 netto Przez telefon babka z Aquanetu taka konkretniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts