brachol 09.06.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Wiara, ile płacicie za szpachlowanie tynków. Pytam, bo mi tynkarz wspominał, że szpachlarze zdzierają niesłychanie a chciałem się przygotować psychicznie... za szpachel biorą podobnie jak za tynki z tego co pamiętam tylko nie wiem czy z materiałem czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 09.06.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Polecacie jakiegoś geotechnika do sprawdzenia gruntu przed posadowieniem fundamentów? budynek będzie podpiwniczony... Wojciech Gruntmejer 602 52 80 37, 61 853 31 72 Szybkie i sprawne odwierty. Pan Wojciech bardzo sympatyczny i do dogadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.06.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Wojciech Gruntmejer 602 52 80 37, 61 853 31 72 Szybkie i sprawne odwierty. Pan Wojciech bardzo sympatyczny i do dogadania Atika, dziękuje Ci kochana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 10.06.2011 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Esiak ja polecam Przemka Faleńskiego http://www.kimeryd.pl Atika ja nie pomogę, bo u nas zaplanowane wydatki są przy założeniu dużego wkładu pracy własnej, swoją drogą ciekawe na ile nam się uda wcelować w nasz prywatny kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 10.06.2011 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Z tego co wiem, to jest dokładnie to samo, tylko na portę trzeba czekać dłużej. Ja kupiłem w salonie na św. Michała bo miałem mało czasu (na kasety czekałem 2,5 tyg). Też mam między sypialnią i garderobą i łaźienką. U mnie robili te drzwi jeszcze przed tynkami (bo mam tynkowane CW), niestety nie mam zdjęć. Rzecz wydaje się bardzo prosta, najważniejszy jak wszędzie pion i poziom:). Na robione tynki i wylewane posadzki to byl prikaz, żeby zwrócić szczególną uwagę na pion, zeby czasem nic się nie uchyliło. Należy też dokładnie wszystko przemyśleć z wysokościami, bo pamiętaj, że te kasety montowane są tak naprawdę na posadzce, więc jak nie masz jeszcze posadzki to jest właśnie ten moment, kiedy należy pomyśleć. Różnica między portą a eclisse jest chyba jeszcze taka, ze portę trudniej przystosować do innych niż porta drzwi, a tak naprawdę ościeżnicy, ale ponieważ się na tym nie znam, dopiero będę to robiło za 2-3 miesiące (ościeżnice) i nie zgłębiłem jeszcze tematu, to tu Ci nie pomogę. Wiem tylko, że w przypadku niektórych ościeżnic taką informację należy podać przy zamawianiu kasety. btw to eclisse chyba wlasnie robi kasety dla porty. Polecam Ci rozmowę z przedstawicielem eclisee na wielkopolskę, kontakt jest chyba na ich stronie i jeszcze mogę podpowiedzieć, że można z nim załatwić rabat (który jest realizowany podczas kupna w salonie). Pewnie podpowie też sporo na temat ościeżnic i producentów drzwi. No i pomyśl jeszcze o spowalniaczu, bo wydaje mi się, że to fajowa sprawa. Jakbyście chcieli zobaczyć jak to jest u nas zrobione to nie ma sprawy, problem jest tylko taki, że już jest wszystko otynkowane i z detali niewiele widać, ale widać jak powinno wyglądać. Niestety nie da się obejrzeć ich w stosunku do posadzki, bo właśnie mi w całym domu zrywają. dzieki bardzo - uwagi napewno sie przydadzą i jakby co to sie odezwę co do ewentualnej wizyty dzisiaj mam zamiar zadzwonic do przedstawiciela i pogadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 10.06.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 atika - parterówka: powierzchnia 140m2 plus garaz 20m2 do tej pory wyszlo 200 tys (bez przyłączy) jestesmy na etapie kładzenia plyty kg na sufity wiec koszt z materiałem ale bez robocizny tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 10.06.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 atika u nas parterówka 170m2 - sciany, strop, kolankowa - 27k robocizna + 46k materiały, dach (kopertowy 292m2) wyniesie nas: 20k robocizna + 35k materiały (mamy już wszystko wybrane i wpłacone zaliczki więc się nie powinno dużo zmienić) reszta na razie w planach - własnie szukam instalatorów i mistrzów tynkowania czy mozecie mi napisać czy taka kolejność jest prawidłowa: elektryka, wod-kan, went mech, tynki, instalacje na podłodze, posadzki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.06.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 amyF, Kejti30 - dziękuję za odpowiedzi... Muszę jednak i tak usiąść dzisiaj ponownie do obliczeń i kosztorysu i wszystko jeszcze raz poprzeliczać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 10.06.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 czy mozecie mi napisać czy taka kolejność jest prawidłowa: elektryka, wod-kan, went mech, tynki, instalacje na podłodze, posadzki ?? Jak najbardziej, przerabiałem u siebie, za wyjątkiem instalacji mechanicznej, której nie mam. Chcesz dobrego elektryka, instalatora (ale robi tylko w miedzi) i tynkarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 10.06.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Czy możecie polecic kogos na obudowę kominka?dziś dostalam wycenę z Kam-Budu, czytałam że porządna firma, ale cena też nie niska, może znacie kogos jeszcze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 10.06.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 czy mozecie mi napisać czy taka kolejność jest prawidłowa: elektryka, wod-kan, went mech, tynki, instalacje na podłodze, posadzki ?? Ja osobiście radziłbym zacząć od wod-kan, zgodnie z zasadą, kabelkami można łatwo obejść różne przeszkody, a rurami fi X00 nie za bardzo... Co do wentylacji mechanicznej, to mi osobiście radzili fachowcy z tej dziedziny aby czekać z nią na tynki i dopiero po nich zaczynać. Polecacie jakiegoś geotechnika do sprawdzenia gruntu przed posadowieniem fundamentów? budynek będzie podpiwniczony... Wojciech Gruntmejer 602 52 80 37, 61 853 31 72 Szybkie i sprawne odwierty. Pan Wojciech bardzo sympatyczny i do dogadania Z Gruntmajerem bardzo dobrze się mi współpracowało, za co zresztą wpisałem go na naszą białą listę. Ja go nawet nie widziałem na oczy, bo wszystko załatwiałem z nim na telefon, a wyniki przysyłał mi pocztą... za szpachel biorą podobnie jak za tynki z tego co pamiętam tylko nie wiem czy z materiałem czy bez No ale chyba za samą robociznę, bo materiału przy szpachlowaniu wychodzi dużo, dużo mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 11.06.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Czy możecie polecic kogos na obudowę kominka? Obudowa w trakcie... w poniedziałek skończą to potwierdzę czy jest ok, ale jak chcesz możesz już do nich uderzyć w temacie wyceny http://www.studiosciana.pl/kontakt.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.06.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Droga Grupoczy macie doświadczenia/możecie polecić wykonawców barierek na balkony? chodzi barierki nowoczesne (metal i drewno).Na razie czekam na wycenę stądhttp://www.baluspaw.pl/ale może macie jakieś ciekawe miejsca godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 12.06.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Myszonik - też borykam się z tym problemem. W czwartek jestem umówiona z panem z firmy - pu fachman Adres: Sadowa 16A, 61-657 PoznańTel.: 662-388-168E-mail: [email protected]Strona www: pufachman.pl.tl znalazłam ich w necie.. nic o nich nie wiem, zobaczymy jaką przedstawią ofertę. mam jeszcze oferte z firmy http://barexpw.pl/ - ta firma robila ogrodzenie sąsiadom - jedyny ich problem.. są zarobieni:) i Pan trochę nie panuję nad terminami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.06.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A ja mam pytanie czy ktoś jeszcze z grupy będzie kupował szambo ?? bo nas czeka zakup i pewnie też będziemy ściągać z Radomia.I jeszcze pytanie do tych co ostatnio ściągali - ile w sumie Was wyszedł zakup ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 12.06.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Atika moje kosztowało 3250 z płytą i włazem najazdowymi oraz transportem, obsługa bardzo dobra, panowie przed czasem na budowie, można polecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 12.06.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 też będę kupował szambo tylko jeszcze nie wiem za ile i skąd :] dajcie proszę jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 12.06.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 my braliśmy w http://www.jesbet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.06.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Myszonik - też borykam się z tym problemem. W czwartek jestem umówiona z panem z firmy - pu fachman Adres: Sadowa 16A, 61-657 Poznań Tel.: 662-388-168 E-mail: [email protected] Strona www: pufachman.pl.tl znalazłam ich w necie.. nic o nich nie wiem, zobaczymy jaką przedstawią ofertę. mam jeszcze oferte z firmy http://barexpw.pl/ - ta firma robila ogrodzenie sąsiadom - jedyny ich problem.. są zarobieni:) i Pan trochę nie panuję nad terminami Pan numer jeden jest boski - mam wrażenie, że niektórych klientów chce złapać na swój wygląd a nie na to robi - jak on pozuje z tymi barierkami Zapytaj go proszę w ten czwartek czy robią też balustrady metal łączony z drewnem, bo takie mnie interesują, a na stronie widzę, że mają tylko metalowe, więc może nie warto im zawracać głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 13.06.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Jak najbardziej, przerabiałem u siebie, za wyjątkiem instalacji mechanicznej, której nie mam. Chcesz dobrego elektryka, instalatora (ale robi tylko w miedzi) i tynkarzy? tak poproszę elektryka i tynkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts