Esiak 21.06.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Poczekam i zobaczę co jutro wymyśli kierownik z wykonawcą. Kierownik ma jakiś pomysł...zobaczymy. A swoją drogą - gdzie mogę kupić strunobety czy strunobetony. Nigdzie się z tym nie spotkałam, a wykonawca poleca zamiast nadproży przy ściankach wewnętrznych. Konbet je produkuje, a dostępne np w Budchemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.06.2011 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 A swoją drogą - gdzie mogę kupić strunobety czy strunobetony. Nigdzie się z tym nie spotkałam, a wykonawca poleca zamiast nadproży przy ściankach wewnętrznych. robi też i sprzedaje Butrans koło Baraniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.06.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Brachol, Esiak dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.06.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 szukam zdolnego, kumatego, sprawdzonego instalatora wod-kan-gaz-co... najlepiej jakby jeszcze montował vaillanta jeśli polecacie swojego, dajcie proszę namiar.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusienka1719509129 23.06.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Widziałam, że ktoś pisał o oknach chempo tj MS, a z jakiego salonu bierzecie, bo jest ich kilka w Poznaniu, wiecie może w którym dobrze montują okna, bo to podobno bardzo ważne. Może jeszcze jakąś firmę z oknami polecicie? bo jestem na etapie doboru okien Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 23.06.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Widziałam, że ktoś pisał o oknach chempo tj MS, a z jakiego salonu bierzecie, bo jest ich kilka w Poznaniu, wiecie może w którym dobrze montują okna, bo to podobno bardzo ważne. Może jeszcze jakąś firmę z oknami polecicie? bo jestem na etapie doboru okien Pozdrawiam ja brałem okna z firmy Variant - wszystko od A do Z wykonane bez zastrzeżeń (w tym solidna ekipa montażowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 24.06.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 szukam zdolnego, kumatego, sprawdzonego instalatora wod-kan-gaz-co... najlepiej jakby jeszcze montował vaillanta jeśli polecacie swojego, dajcie proszę namiar.... Z czystym sumieniem możemy polecić swoich instalatorów: p. Jurek i jego kolega tel 605 042 617. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.06.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Widziałam, że ktoś pisał o oknach chempo tj MS, a z jakiego salonu bierzecie, bo jest ich kilka w Poznaniu, wiecie może w którym dobrze montują okna, bo to podobno bardzo ważne. Może jeszcze jakąś firmę z oknami polecicie? bo jestem na etapie doboru okien Chempo to właśnie salon okien MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.06.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Z czystym sumieniem możemy polecić swoich instalatorów: p. Jurek i jego kolega tel 605 042 617. Jurek i jak dalej...? Jego numeru tel jakoś nie można wygooglać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 24.06.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Przepraszam, nie pamiętam nazwiska pana Jerzego:(Można się powołać na nas i naszą budowę w Gruszczynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusienka1719509129 24.06.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Chempo to właśnie salon okien MS A brałeś może okna z Chempo? Poleciłbyś ich? Wiem , że chempo to MS, ale Oni mają chyba kilka salonów w Poznaniu, a montażyści są w każdym Ci sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 25.06.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 ja brałem okna z firmy Variant - wszystko od A do Z wykonane bez zastrzeżeń (w tym solidna ekipa montażowa) a to super bo ja własnie od nich chce zamawiać, dali dobre ceny za dobre parametry i jakoś tak normalnie się z nimi rozmawia rozmyślam teraz czy ze szprosami czy bez, znaczy podobają mi się z , ale najbardziej to bym chciała takie nakładki na okna co bym mogła sobie je zawieszać i zdejmować jak chce, nie wiecie może czy na okna pcv takie coś się robi? bo na drewniane to można znaleźć w necie, ale na pcv to za nic, chyba ze kupie drewniane w białym kolorze (bo u nas biała stolarka będzie) no nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.06.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 A brałeś może okna z Chempo? Poleciłbyś ich? Wiem , że chempo to MS, ale Oni mają chyba kilka salonów w Poznaniu, a montażyści są w każdym Ci sami? Chempo ma jeden salon w Poznaniu, na ul. Góreckiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 25.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 a to super bo ja własnie od nich chce zamawiać, dali dobre ceny za dobre parametry i jakoś tak normalnie się z nimi rozmawia rozmyślam teraz czy ze szprosami czy bez, znaczy podobają mi się z , ale najbardziej to bym chciała takie nakładki na okna co bym mogła sobie je zawieszać i zdejmować jak chce, nie wiecie może czy na okna pcv takie coś się robi? bo na drewniane to można znaleźć w necie, ale na pcv to za nic, chyba ze kupie drewniane w białym kolorze (bo u nas biała stolarka będzie) no nie wiem pomyśl też nad systemowymi poszerzeniami dla okien balkonowych/tarasowych. Mi się udało wyrwać w dobrej cenie dla 5 okien - wygląda to lepiej niż na cegłach, a co najważniejsze kilka mostków termicznych odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.06.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 pomyśl też nad systemowymi poszerzeniami dla okien balkonowych/tarasowych. Mi się udało wyrwać w dobrej cenie dla 5 okien - wygląda to lepiej niż na cegłach, a co najważniejsze kilka mostków termicznych odpada. to za to musicie płacić..? ja mam to w standardzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 25.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Widocznie mamy okna w niższej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.06.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 raczej zależy to od montażysty....jedni robią zgodnie ze sztuką i nie pozwolą sobie na stawianie okien na klockach, cegłach (czasem wiszą w ogóle w powietrzu), ponieważ to oni odpowiadają za prawidłowy montaż, z czego również wynika następnie gwarancja na okna...zaś inni montażyści tną na czym popadnie, aby ich oferta wypadła korzystniej i w końcu aby klient to właśnie ich wybrał, niestety odbija się to później na samym zainteresowanym, który chciał oszczędzić parę złotych, a po jakimś czasie ma wypaczone okna, które miały być "takie super"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.06.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 gdy byłem na etapie wyboru okien i na placu boju pozostali tylko czterej zawodnicy (Jezierski, MS, HeKaPlast i OknoPlast), wszyscy dilerzy (a więc i montażyści) tych marek mieli zaznaczone w ofercie, że w standardzie są poszerzenia profili przy oknach balkonowych, tarasowych (HS, HKS) oraz listwy przyparapetowe przy pozostałych oknach i było to wliczone już w cenę oferty...i każdy z nich twierdził, że inaczej montażu nie wykonują niż poprzez użycie tych dodatkowych profili...oferty oczywiście różniły się cenowo, ale po pierwsze były to okna dobrych producentów, a po drugie musiałem trafić na salony, które profesjonalnie podchodziły do kwestii montażu i wytycznych producenta okna czy danego profilu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 26.06.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 gdy byłem na etapie wyboru okien i na placu boju pozostali tylko czterej zawodnicy (Jezierski, MS, HeKaPlast i OknoPlast), wszyscy dilerzy (a więc i montażyści) tych marek mieli zaznaczone w ofercie, że w standardzie są poszerzenia profili przy oknach balkonowych, tarasowych (HS, HKS) oraz listwy przyparapetowe przy pozostałych oknach i było to wliczone już w cenę oferty... i każdy z nich twierdził, że inaczej montażu nie wykonują niż poprzez użycie tych dodatkowych profili... oferty oczywiście różniły się cenowo, ale po pierwsze były to okna dobrych producentów, a po drugie musiałem trafić na salony, które profesjonalnie podchodziły do kwestii montażu i wytycznych producenta okna czy danego profilu... to dobre podejście, bo cena w skali całej inwestycji jest do przełknięcia, ale w moim przypadku (Variant ma własną produkcję) nie doliczali w standardzie poszerzeń tylko zawsze informują o takiej możliwości ...i co ciekawie w większości ludziom żal wydać dodatkowe pare % do ceny okien. Jednak nawet gdybym nie wziął poszerzeń to warunki gwarancji nie ulegały zmianie (10 lat). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.06.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Ja znów ni z gruszki ni z pietruszki:/Bardzo dziękuję za zainteresowanie i wspieranie mnie duchowo przy ostatnim konflikcie teściowo-kominowym.Miałam potem ciężki czas w pracy i nie miałam mocy, żeby wejść tu i powiedziec co i jak. Ogólnie stanęło na:- do pieca na paliwo stałe jest system z IBFu- ko komina system z IBFu- do pieca gazowego komin murowany w takich pustaków czerwonych z dziurą- wentylacyjne wszytskie z pustaków z dziurą.Podobno ma być dobrze. Oby. Za 2 kominy z IBFu wysokosci 10,60 każdy zapłaciliśmy 5700 minus cos tam za palety, nie pamiętam teraz dokładnie. pzdr i dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts