atika 12.07.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Egon proszę wyślij mi na priva, lub tutaj który instalator robił Ci wod-kan i co, podaj jeśli możesz jak wyszedł cenowo i namiary na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 12.07.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 I ja się dołączam do prośby o namiar do instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 12.07.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Egon, a ja poprosze o namiary na szpachlarzy i o info ile cie skasowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcim 12.07.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 I ja się dołączam do prośby o namiar do instalatora. Ja też poproszę o namiary / koszty instalatora:) na priva. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 12.07.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ja też poproszę o namiary / koszty instalatora:) na priva. Dzięki! Ponieważ forum nie jest do tego, żeby sobie takie cenne informacje na priva wysyłać to wysyłam namiary na: 1. Instalatorzy (wod,kan, co) - Jurek 605042617 2. Wykończenie (kartongipsy, szpachle, malowanie itp) - Krzysiek 500187532 3. Elektryka i alarmy - Adam 606483423 4. Wykończenie (kartongipsy, łazienki, płytki itp) 609757633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 12.07.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Egon proszę wyślij mi na priva, lub tutaj który instalator robił Ci wod-kan i co, podaj jeśli możesz jak wyszedł cenowo i namiary na niego. Krzysztof Wachowiak, tel. 601 082 777 Uwaga: robi b. dobrze, ale tylko w miedzi. Co do cen trzeba się umówić indywidualnie. Facet b. miły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 12.07.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Egon, a ja poprosze o namiary na szpachlarzy i o info ile cie skasowali. FLAM-BUD, Dariusz Szczeciński, tel. 601 751 408 ceny netto: tynki wew. maszynowe gipsowe - 23 zł/m2; cement-wapno chyba 25 zł/m2 zabudowa poddasza - 55 zł/m2; poza ściana kolankową - 10 zł/m2 sufity podwieszane - 35 zł/m2 ściany działowe - 85 zł/m2 szpachlowanie ścian po tynkach maszynowych + zagruntowanie farbą - 13 zł/m2 Ekipa super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.07.2011 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ściany działowe 85zł/m2? nie kumam...to murowanie czy co..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.07.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ściany działowe 85zł/m2? nie kumam... to murowanie czy co..? pewnie ściany z gk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 13.07.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 pewnie ściany z gk Tak, tak, wszystko z płyt g-k Na szczęście ścianek miałem tyle, co kotek napłakał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 13.07.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 3. Elektryka i alarmy - Adam 606483423 To elektryka mamy tego samego. Swoją drogą, każdy porządny fachowiec powinien dążyć, by jego namiary znalazły się tu, na forum. Toż to samograj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 13.07.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ponieważ forum nie jest do tego, żeby sobie takie cenne informacje na priva wysyłać to wysyłam namiary na: 1. Instalatorzy (wod,kan, co) - Jurek 605042617 2. Wykończenie (kartongipsy, szpachle, malowanie itp) - Krzysiek 500187532 3. Elektryka i alarmy - Adam 606483423 4. Wykończenie (kartongipsy, łazienki, płytki itp) 609757633 U mnie pan Krzysztof właśnie głaszcze ściany i działa w temacie k-g. Bardzo dokładny, rzetelny i efekt pracy jak ta lala. W miejscu pracy czysto, co nie u wszystkich fachowców jest na porządku dziennym. Podobnie Adam elektryk. Obu panów i ja mogę śmiało zarekomendować. Obaj są podwykonawcami Bartka Bis-buda, który stawia mi dom od podstaw do stanu deweloperskiego. Niebiosa (a raczej forum) zesłały mi dobrego ducha w postaci Zbyszka Koniecznego, który zjawia się na budowie tak często, że mój pies już prawie uznaje go za domownika i właśnie Kierbud Zbyszko jest dla mnie gwarancją, że dach nie spadnie na głowę, podłoga się nie rozstąpi, a ściany nie runą. Z Bartkiem, mam nadzieję, dopniemy wszystko do połowy sierpnia, z poślizgiem a jakże, ale chyba będzie happy end. Chociaż barwna to współpraca... Moim zdaniem między bajki można włożyć opinię, że generalny wykonawca pozwala inwestorowi na spokojny sen, a podczas wizyt na budowie same ochy i achy. Kontrolować, kontrolować i jeszcze raz kontrolować, bo licho nie śpi, a wyobraźnia i jednocześnie niefrasobliwość niektórych fachowców budowlanych nie znają granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.07.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 pytanie z innej beczkiczy decydujecie się na podpisanie umowy z firmami ochroniarskimi? podczas budowy, po zamieszkaniu? jakie za i jakie przeciw?u nas na budowie już zjawił sie pan z Solidu oferują usługi tej firmy, zostawił ulotkę50 zł miesięcznie, niby nie dużo, ale pytanie czy za te 5 dych są w stanie cos zrobić podczas włamaniaczy nie lepiej po prostu ubezpieczyć odpowiednio chatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 14.07.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 pytanie z innej beczki czy decydujecie się na podpisanie umowy z firmami ochroniarskimi? podczas budowy, po zamieszkaniu? jakie za i jakie przeciw? u nas na budowie już zjawił sie pan z Solidu oferują usługi tej firmy, zostawił ulotkę 50 zł miesięcznie, niby nie dużo, ale pytanie czy za te 5 dych są w stanie cos zrobić podczas włamania czy nie lepiej po prostu ubezpieczyć odpowiednio chatę Na razie mam rozciągnięte kabelki do alarmu. Chłopcy-alarmowcy zjawią się za niedługo, aby zamontować czujki ruchu i centralkę sterującą. Będę miał ponoć do wyboru: wycie jakiegoś buczka na całą wieś, powiadomienie sms'em, że ktoś wlazł do chaty lub bezpośrednie powiadomienie firmy ochroniarskiej. Solid rozkleja swoje reklamówki często i gęsto, ale o cenę ich jeszcze nie pytałem. 5 dych nie wydaje się być ceną wygórowaną, u mnie na osiedlu parking strzeżony kosztuje 140 zł/mc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 14.07.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 pytanie z innej beczki czy decydujecie się na podpisanie umowy z firmami ochroniarskimi? podczas budowy, po zamieszkaniu? jakie za i jakie przeciw? u nas na budowie już zjawił sie pan z Solidu oferują usługi tej firmy, zostawił ulotkę 50 zł miesięcznie, niby nie dużo, ale pytanie czy za te 5 dych są w stanie cos zrobić podczas włamania czy nie lepiej po prostu ubezpieczyć odpowiednio chatę Ja zrobiłem tak: w momencie kiedy instalowałem okna, zainstalowałem centralkę alarmową i podpisałem umowę z firmą ochroniarską. Budowę ubezpieczyłem na samym starcie. Co do za i przeciw: 1. Czy są w stanie dojechać? W umowie masz gwarantowany czas dojazdu, jak nie dojadą w tym czasie i ktoś "wyczyści" Ci budowę, dostaniesz odszkodowanie z ich ubezpieczenia. Z drugiej strony, czy ktoś Ci opędzluje budowę z wyjącym alarmem w 20 minut? 2. Sądzę, że zostawianie sprawy ubezpieczeniu (akurat ubezpieczenie ubowy do kradzieży sprzętu budowlanego to chyba jakiś kosmos) to też jest takie średnie wyjście, bo co z tych pieniędzy wymęczonych po długich tygodniach (miesiącach) walki z ubezpieczalnią jak to wszystko jest potrzebne przysłowiowo tu i teraz? 3. Znam 3 osoby, które zostały okradzone (na etapie budowy) oraz nie znam, ale wiem, że sąsiadce ukradli okna na parterze. Natomiast kwestia prawdopodobieństwa...Ubezpieczalnie też żyją z tego, że na 1000 ubezpieczonych zdarzenia dotykają tylko 2 (na przykład), może nie znajdziemy się w tych 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.07.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 no Egon tylko pytanie co za te 5 dych się dostanie, czy w razie włamania rzeczywiście zdążą zareagować, czy ta ochrona nie jest iluzoryczna li tylkopoza tym ja mam koty, co utrudnia mi podjęcie decyzji w sprawie alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.07.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ubezpieczenie domu w budowie mamy już zrobione, ubezpieczyliśmy jak tylko wstawili okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.07.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Gębal co do punktu pierwszego to podejrzewam, że równie trudno wydostać pieniądze jak wprost ze swojego ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 14.07.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jeszcze mały argumencik za - w przypadku posiadania umowy z firmą ochroniarską można uzyskać dodatkową zniżkę w ubezpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.07.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Gębal to akurat do mnie nie przemawia, bo ileż ta zniżka może wynieść, pewnie nawet nie jednomiesięczne wynagrodzenie firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts