Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

ogłoszenie parafialne

mąż robi instalacje elektryczną, kabel doprowadził do skrzynki, elektryk podpisał się na wniosku do Enei, ale muszę sama powypełniać ten druk no i mam z tym pewien problem

co macie powpisywane we wniosku o przyłączenie do sieci w części B?

a przypomnij co jest w tej części B...?

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dobra już znalazłem:

rodzaj instalacji: trójfazowa

system ochrony dodatkowej..: wyłączniki różnicowo-prądowe

rodzaj przyłącza zasilającego obiekt: kablowe

lokalizacja licznika: złącze kablowo-pomiarowe w granicy nieruchomości

zabezpieczenie przedlicznikowe: wyłącznik nadmiarowo-prądowy...

po podpisaniu umowy o dostarczanie energii w ciągu tygodnia montują licznik w skrzynce...

a co do podłączenia kabla idącego do domu to raczej niech to zrobi Twój elektryk...

te punkty co ja wypisałem są na podstawie mojej instalacji, a co Ty masz to nie wiem, tak naprawdę to musiałby to wypełnić elektryk, który Ci się podpisał...

Pilnie poszukuję speca od podłóg a konkretnie takiego magika, który położy mi deski sosnowe na legarach na mojej problematycznej podłodze na poddaszu. Podłoga jest problematyczna albowiem... wśród wielu cudów, jakie miały miejsce na mojej budowie, doszło również do wylania i usunięcia posadzki właśnie w pokojach, w których docelowo miały być dechy, bez uwzględnienia na poddaszu różnicy poziomów pomiędzy wykończeniem w kaflach a drewnem. Mam teraz gołą lekko pocharataną podłogę z wyflaczonymi rurami CO, miejsce na legary może max 4 cm wysokości. Dobrzy ludzie, poratujcie!

Dzięki wszystkim za porady.

Z szambem już wiem, ze musze dziurę wykuć sama. Szkoda, że nie zrobią tego Ci od produkcji szamba - na pewno byłoby równiej.

Lion - załapałam się na Wasz transport szamba - więc będziemy mieli razem montaż.

Co do bram garażowych - widzę, że każdy robił inaczej... więc jeszcze przemyślimy jak zrobimy.

fajnie :) ... żeby nam tylko pogoda w sierpniu się poprawiła bo inaczej kaszana z kopaniem... ja mam teraz wodę na 0,8m;

co do bram lepiej montować po tynkach i innych pracach powodujących ogólnie pojęty syf, żeby pył się nie dostał na prowadnice;

a przy okazji pytanie do wszystkich - macie może kogoś sprawdzonego od ocieplenia zewnętrznego i podbitek dachowych i jak to u Was wyglądało cenowo?

Kejti - zadzwoń do nich -

Solid-Bed

tel: 530 940 527

48 364 10 36

Rozmawiałam przed chwilą i rzeczywiście biorą jednorazowo 3 szt. - ale mówili, że mają jeszcze transport do Szamotuł więc jak szybko zadzwonisz to się załapiesz. I masz sie powołać na Patryka ;) (lion ;) )

Czy ktoś widział w Poznaniu płytki 30x90 w kolorach szarości, grafitu, betonu, itp. Najlepiej gres szkliwiony - coś co można położyć na podłogę i na ścianę jednocześnie i w cenie poniżej 200zł. m2 ??

Będę wdzięczna za namiary lub linka.

Kejti - dzwoniłaś ??

myszonik dzięki.

To panowie, którzy byli u mnie lekko mówiąc chcieli zedrzeć, bo liczyli minimum 65zł.!!

Co do elewacji - czy jest to ktoś z Białej Listy ?? Jeśli tak podaj proszę namiar - bo chyba się umówię w ciemno by zaklepać termin.

U Ciebie widziałam elewacja już tuż, tuż ;)

I jak możesz podaj namiar na płytkarza, bo z tego co widziałam to płytki w kotłowni masz położone idealnie ;)

Jeszcze ktoś mi odpowie ?? :)