Esiak 28.07.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ogłoszenie parafialne mąż robi instalacje elektryczną, kabel doprowadził do skrzynki, elektryk podpisał się na wniosku do Enei, ale muszę sama powypełniać ten druk no i mam z tym pewien problem co macie powpisywane we wniosku o przyłączenie do sieci w części B? a przypomnij co jest w tej części B...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.07.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 dobra już znalazłem: rodzaj instalacji: trójfazowasystem ochrony dodatkowej..: wyłączniki różnicowo-prądowerodzaj przyłącza zasilającego obiekt: kablowelokalizacja licznika: złącze kablowo-pomiarowe w granicy nieruchomościzabezpieczenie przedlicznikowe: wyłącznik nadmiarowo-prądowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 28.07.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Esiak dziękia powiedz mi jeszcze czy oni w skrzynce wszystko juz sami montują? łącznie z tym zabezpieczeniem? tylko im ten kabel trzeba doprowadzić w okolice skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.07.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 po podpisaniu umowy o dostarczanie energii w ciągu tygodnia montują licznik w skrzynce...a co do podłączenia kabla idącego do domu to raczej niech to zrobi Twój elektryk...te punkty co ja wypisałem są na podstawie mojej instalacji, a co Ty masz to nie wiem, tak naprawdę to musiałby to wypełnić elektryk, który Ci się podpisał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludeczka 28.07.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Pilnie poszukuję speca od podłóg a konkretnie takiego magika, który położy mi deski sosnowe na legarach na mojej problematycznej podłodze na poddaszu. Podłoga jest problematyczna albowiem... wśród wielu cudów, jakie miały miejsce na mojej budowie, doszło również do wylania i usunięcia posadzki właśnie w pokojach, w których docelowo miały być dechy, bez uwzględnienia na poddaszu różnicy poziomów pomiędzy wykończeniem w kaflach a drewnem. Mam teraz gołą lekko pocharataną podłogę z wyflaczonymi rurami CO, miejsce na legary może max 4 cm wysokości. Dobrzy ludzie, poratujcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 28.07.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Dzięki wszystkim za porady. Z szambem już wiem, ze musze dziurę wykuć sama. Szkoda, że nie zrobią tego Ci od produkcji szamba - na pewno byłoby równiej. Lion - załapałam się na Wasz transport szamba - więc będziemy mieli razem montaż. Co do bram garażowych - widzę, że każdy robił inaczej... więc jeszcze przemyślimy jak zrobimy. fajnie ... żeby nam tylko pogoda w sierpniu się poprawiła bo inaczej kaszana z kopaniem... ja mam teraz wodę na 0,8m; co do bram lepiej montować po tynkach i innych pracach powodujących ogólnie pojęty syf, żeby pył się nie dostał na prowadnice; a przy okazji pytanie do wszystkich - macie może kogoś sprawdzonego od ocieplenia zewnętrznego i podbitek dachowych i jak to u Was wyglądało cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.07.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 lion - ja na pogodę też liczę - choc wodę mam bardzo nisko bo buduję na górce, ale przydałoby się słonko przy robieniu dachu ja podpinam się pod prośbę o namiary na tych od ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 31.07.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 atika, lion a można się jeszcze podczepić na zamawianie szamba? jak tak to ja jestem chętna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 31.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 jeśli o nas chodzi to mamy już 3 sztuki a to chyba limit na jeden transport, ale firma ma wiele zamówień z Poznania także na pewno uda Ci się obniżyć koszty; obecnie każdy przesuwa terminy bo jest 'lipcopad' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.08.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Kejti - zadzwoń do nich - Solid-Bed tel: 530 940 527 48 364 10 36 Rozmawiałam przed chwilą i rzeczywiście biorą jednorazowo 3 szt. - ale mówili, że mają jeszcze transport do Szamotuł więc jak szybko zadzwonisz to się załapiesz. I masz sie powołać na Patryka (lion ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 01.08.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 dzięki, zadzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.08.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Czy ktoś widział w Poznaniu płytki 30x90 w kolorach szarości, grafitu, betonu, itp. Najlepiej gres szkliwiony - coś co można położyć na podłogę i na ścianę jednocześnie i w cenie poniżej 200zł. m2 ??Będę wdzięczna za namiary lub linka. Kejti - dzwoniłaś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.08.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Pytanie - ile płaciliście za zestaw - elewacja - położenie styropianu+siatka+klej+tynk ?? i kogo polecacie ?? I ile kosztuje położenie płytek - gres - za m2 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.08.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 atikoelewacja u mnie 45 zł/m2. nie wiem czy polecam, bo jeszcze się nie zaczęła robić.Płytki 40-50 zł/m2 w zależności od płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.08.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 myszonik dzięki. To panowie, którzy byli u mnie lekko mówiąc chcieli zedrzeć, bo liczyli minimum 65zł.!! Co do elewacji - czy jest to ktoś z Białej Listy ?? Jeśli tak podaj proszę namiar - bo chyba się umówię w ciemno by zaklepać termin. U Ciebie widziałam elewacja już tuż, tuż I jak możesz podaj namiar na płytkarza, bo z tego co widziałam to płytki w kotłowni masz położone idealnie Jeszcze ktoś mi odpowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 04.08.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 atikamój płytkarz bierze za małoformatowe plytki 40zl/m2, a za wielkoformatowe 45zl/m2, robi dość wolne, ale bardzo dokładnie, terminy ma niestety za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.08.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 atikomoi ociepleniowcy nie są z listy, są z polecenia od znajomego, ale na ten rok raczej nie ma już szans... na kiedy potrzebujesz? Zapytam przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.08.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 monmark - no to cena dobra, ale termin http://emoty.blox.pl/resource/36_1_38.gif... Ja potrzebuję kogoś od początku października... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 myszonik - spytaj - może mnie wcisną ja bym chciała tak od początku października... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.08.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 i pytanie do brachola i amyF - robiliście swoje posadzki - anhydrytowe ?? Zadowoleni ?? Ekipa od Pani Kosmowskiej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts