Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

atika - za ocieplenie wełna bez kładzenia tynku wzięli 40 zł/m2 - moge zapytac czy mają terminy

płytkarz tez 40 zł

z posadzek jesteśmy bardzo zadowoleni bo jest bardzo równa (plytkarz zachwycony) i twarda a do tego bardzo wydajna przy ogrzewaniu podłogowym :) tak ekipa p. Kosmowskiej

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

amyF cieszę się ze jesteś zadowolona z posadzek. Brachol pochwal się po robocie ;)

Ja się umówiłam z nimi za ok. 6-7 tygodni ;)

A tynki wewnętrzne też wam kładli ?? Będą kłaść ??

amyF -podaj jak możesz namiary na płytkarza. Współczuję opóźnienia z kasetą. Ja pytałam o kasety z Eclisse (Ty pewnie też masz takie) w salonie na Obornickiej, to mówili, że czeka się jakieś 4-5 dni. Więc nie wiem dlaczego u ciebie aż takie opóźnienie. Rzeczywiście ten salon jest bardzo nierzetelny !!!

myszonik - przypomnę się ;)

chyba dostanę nagrodę za najaktywniejszego członka grupy ;) ale mam pytanie.

Czy oferta na gotową elewację, czyli - styropian grafitowy (swisspor lub thermoorganika) + wszystkie siatki, kleje, grunty, narożniki, itp. + tynk silikonowy Caparola wraz z usługą za cenę 140zł. to dużo czy ok ?? Firma sprawdzona i polecana - ALLES. Co myślicie ??

Witam Wszystkich Forumowiczów, potrzebuję pomocy:) Właśnie Pan studniarz poinformował nas, że w mojej miejscowości nie ma płytkich warstw wodonośnych na studnię wierconą więc nie będę miała wody a Aquanet karze mi zbudować sieć wodociągową ;( Czy ktoś z Was miał z taką budową do czynienia i pomógł to "rozgryźć"? Nie wiem nawet do kogo się zwrócić o wycenę.. wiem tylko, że będzie mnie to drogo kosztowało

Witam Wszystkich Forumowiczów, potrzebuję pomocy:) Właśnie Pan studniarz poinformował nas, że w mojej miejscowości nie ma płytkich warstw wodonośnych na studnię wierconą więc nie będę miała wody a Aquanet karze mi zbudować sieć wodociągową ;( Czy ktoś z Was miał z taką budową do czynienia i pomógł to "rozgryźć"? Nie wiem nawet do kogo się zwrócić o wycenę.. wiem tylko, że będzie mnie to drogo kosztowało

musisz znaleźć projektanta który zaprojektuje taki wodociąg oczywiście zgodnie z normami. I potem poszukać ekipy która ma uprawnienia do prac dla Aquanetu i ona wykona Ci wodociąg. U mnie w ulicy jakies 3 lata temu budowaliśmy wodociąg było tego chyba z 300 metrów ale też było do tego 10 osób które mają dzialki na tej ulicy i wyniosło nas to jakieś 70 tys zl z czego 60 % dało miasto mieli wtedy takie fundusze na wspieranie rozbudowy sieci wodociągowej być może nadal tak jest. My budując ten wodociąg zawiązaliśmy stowarzyszenie.

Jak jestes sama do budowania i do tego jeszcze jest daleko to wydatek może byc dość spory

Czy oferta na gotową elewację, czyli - styropian grafitowy (swisspor lub thermoorganika) + wszystkie siatki, kleje, grunty, narożniki, itp. + tynk silikonowy Caparola wraz z usługą za cenę 140zł. to dużo czy ok ?? Firma sprawdzona i polecana - ALLES. Co myślicie ??

jeszcze musisz podać jaki gruby ten styropian

brachol - styropian - 15cm.

Anka - my w tym roku budowaliśmy 250mb wodociągu + 8 przyłączy. Koszt map, projektu i wykonania wyniósł na działkę 5600 zł. więc niestety nie jest to tanie. My za wszystko płaciliśmy sami. Gmina nie miała ochoty nic dokładać :(

nakazać budowy sieci to nie mogą - pogadaj z innym studniarzem i zrób wywiad z sąsiadami kto ma studnie bo woda jest zawsze tylko metoda wiercenia ma tu znaczenie

ja sama kupuję materiały i załatwiam ekipę i wyniesie mnie to niewiele mniej.

brachol - styropian - 15cm.

Anka - my w tym roku budowaliśmy 250mb wodociągu + 8 przyłączy. Koszt map, projektu i wykonania wyniósł na działkę 5600 zł. więc niestety nie jest to tanie. My za wszystko płaciliśmy sami. Gmina nie miała ochoty nic dokładać :(

a to jak 15 cm to moja wypowiedź nieaktualna, u mnie styro 20 cm.

myszonik - ale mam jakieś rozeznanie co do ceny.

Ja rozmawiałam z jedną firmą "X" i wyceniali mi robotę za elewację na 50zł. za m2 (bez faktury) - co mi się wydaje nieco drogo. Nie mam jeszcze wyceny na sam tynk i system Caparola - wiec nie wiem jak Alles wypada z cenami za robociznę. Jednak jeśli byłoby to samo co ekipa z która rozmawiałam to nie ma sie co zastanawiać i wezmę ALLES.

Jednak nadal mam nadzieję na znalezienie ekipy za jakieś 40-45zł./m2 ;)

a styro będę kupowała na 99% neotherm. (to chyba ten sam co Ty??)

Aha i informacja dla zainteresowanych - od 15 sierpnia Neotherm podnosi ceny na styropian o ok. 10% :(

atiko

50 zł/m2 to nie jest jakoś szczególnie drogo (pomijam, że bez faktury). Moi biorą ode mnie 45 zł, ale to dlatego, że z polecenia znajomego i u niego też tyle wzięli, normalnie ceny mają wyższe. Jak się orientowałam to 50 zł/m2 to taka średnia średnich.

Styro kupiłam neotherm, mam nadzieję, że nie będę żałować ;)

System Caparola z tynkiem silikonowym baranek 2 mm to u mnie ok. niecałe 40 zł/m2.

Dzięki za info, wiedziałam, że to wcale nie będzie proste :( Studniarz powiedział, że może zrobić studnię kopaną na 4 metry .....no ale z tego wody do picia to raczej nie będzie. Znacie może sprawdzoną firmę koło Poznania/ w Poznaniu specjalizującą się w budowie sieci wodociągowej? Bo chyba od tego muszę zacząć.... No a najlepsze jest to, że Aquanet nie da nam warunków przyłączenia dopóki nie podpiszemy z nimi umowy - jakaś paranoja kupować kota w worku.

Atika widzę, że jesteśmy na takim samym etapie budowy, a Ty już myślisz o tynkach, ociepleniu itp. Ja zastanawiam się dopiero nad oknami i dachówką.. Forplast i Chempo zaliczone jutro Budmar w Baranowie

Anka1977 - ja ten etap mam za sobą. Dachówka przyjeżdża do mnie w tym tygodniu - najprawdopodobniej w środę. A okna montują za 3 tygodnie. ;)

Polecam Chempo jeśli chodzi o okna. ;)

Ja chcę się wprowadzać za 5-6miesięcy więc muszę planować do przodu by wszystko zgrać.

Zakładasz dziennik ?? Jaki domek budujesz ??

Mi wodociąg budowała firma nie związana z Aquanetem, spoza Poznania - więc raczej musisz szukać kogoś z Poznania bo to są dziwne układy w Aquanecie.