amyF 04.08.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 atika - za ocieplenie wełna bez kładzenia tynku wzięli 40 zł/m2 - moge zapytac czy mają terminy płytkarz tez 40 zł z posadzek jesteśmy bardzo zadowoleni bo jest bardzo równa (plytkarz zachwycony) i twarda a do tego bardzo wydajna przy ogrzewaniu podłogowym tak ekipa p. Kosmowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 04.08.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 wczoraj przyjechała kaseta do drzwi...czyli jakieś dwa tygodnie opóźnienia jak przywóz samych skrzydeł się opóźni to daje ich na czarną liste - a jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.08.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 myszonik - spytaj - może mnie wcisną ja bym chciała tak od początku października... przypomnij mi się w przyszłym tygodniu, wchodzą od poniedziałku to spytam, tylko ostatnio nie o wszystkim na bieżąco pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 04.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 i pytanie do brachola i amyF - robiliście swoje posadzki - anhydrytowe ?? Zadowoleni ?? Ekipa od Pani Kosmowskiej ?? ja będę robił gdzieś za 2 tygodnie i wtedy się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 amyF cieszę się ze jesteś zadowolona z posadzek. Brachol pochwal się po robocie Ja się umówiłam z nimi za ok. 6-7 tygodni A tynki wewnętrzne też wam kładli ?? Będą kłaść ?? amyF -podaj jak możesz namiary na płytkarza. Współczuję opóźnienia z kasetą. Ja pytałam o kasety z Eclisse (Ty pewnie też masz takie) w salonie na Obornickiej, to mówili, że czeka się jakieś 4-5 dni. Więc nie wiem dlaczego u ciebie aż takie opóźnienie. Rzeczywiście ten salon jest bardzo nierzetelny !!! myszonik - przypomnę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 05.08.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 tynki wewn- cementowo-wapienne tez nam kładli - bardzo fajne chłopaki (ekipa p. Marcina Janca- poproś o nich) i wszyscy inny fachowcy mówią że równe są odnośnie drzwi to też miało być 4-5 dni a wyszło jak wyszło > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.08.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 amyF dzięki. Na tynki też sie umówiłam. Ale pewnie inna ekipa - bo u nich inna robi tynki CW, a inna gipsowe i podobno sie nie zmieniają w tym. Ja będę kładła na 99% gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.08.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 chyba dostanę nagrodę za najaktywniejszego członka grupy ale mam pytanie. Czy oferta na gotową elewację, czyli - styropian grafitowy (swisspor lub thermoorganika) + wszystkie siatki, kleje, grunty, narożniki, itp. + tynk silikonowy Caparola wraz z usługą za cenę 140zł. to dużo czy ok ?? Firma sprawdzona i polecana - ALLES. Co myślicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 07.08.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam Wszystkich Forumowiczów, potrzebuję pomocy:) Właśnie Pan studniarz poinformował nas, że w mojej miejscowości nie ma płytkich warstw wodonośnych na studnię wierconą więc nie będę miała wody a Aquanet karze mi zbudować sieć wodociągową ;( Czy ktoś z Was miał z taką budową do czynienia i pomógł to "rozgryźć"? Nie wiem nawet do kogo się zwrócić o wycenę.. wiem tylko, że będzie mnie to drogo kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.08.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam Wszystkich Forumowiczów, potrzebuję pomocy:) Właśnie Pan studniarz poinformował nas, że w mojej miejscowości nie ma płytkich warstw wodonośnych na studnię wierconą więc nie będę miała wody a Aquanet karze mi zbudować sieć wodociągową ;( Czy ktoś z Was miał z taką budową do czynienia i pomógł to "rozgryźć"? Nie wiem nawet do kogo się zwrócić o wycenę.. wiem tylko, że będzie mnie to drogo kosztowało musisz znaleźć projektanta który zaprojektuje taki wodociąg oczywiście zgodnie z normami. I potem poszukać ekipy która ma uprawnienia do prac dla Aquanetu i ona wykona Ci wodociąg. U mnie w ulicy jakies 3 lata temu budowaliśmy wodociąg było tego chyba z 300 metrów ale też było do tego 10 osób które mają dzialki na tej ulicy i wyniosło nas to jakieś 70 tys zl z czego 60 % dało miasto mieli wtedy takie fundusze na wspieranie rozbudowy sieci wodociągowej być może nadal tak jest. My budując ten wodociąg zawiązaliśmy stowarzyszenie. Jak jestes sama do budowania i do tego jeszcze jest daleko to wydatek może byc dość spory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.08.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 chyba dostanę nagrodę za najaktywniejszego członka grupy ale mam pytanie. Czy oferta na gotową elewację, czyli - styropian grafitowy (swisspor lub thermoorganika) + wszystkie siatki, kleje, grunty, narożniki, itp. + tynk silikonowy Caparola wraz z usługą za cenę 140zł. to dużo czy ok ?? Firma sprawdzona i polecana - ALLES. Co myślicie ?? jeszcze musisz podać jaki gruby ten styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 07.08.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 brachol - styropian - 15cm. Anka - my w tym roku budowaliśmy 250mb wodociągu + 8 przyłączy. Koszt map, projektu i wykonania wyniósł na działkę 5600 zł. więc niestety nie jest to tanie. My za wszystko płaciliśmy sami. Gmina nie miała ochoty nic dokładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 07.08.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam Wszystkich Forumowiczów, potrzebuję pomocy:) Właśnie Pan studniarz poinformował nas, że w mojej miejscowości nie ma płytkich warstw wodonośnych na studnię wierconą więc nie będę miała wody a Aquanet karze mi zbudować sieć wodociągową ;( Czy ktoś z Was miał z taką budową do czynienia i pomógł to "rozgryźć"? Nie wiem nawet do kogo się zwrócić o wycenę.. wiem tylko, że będzie mnie to drogo kosztowało nakazać budowy sieci to nie mogą - pogadaj z innym studniarzem i zrób wywiad z sąsiadami kto ma studnie bo woda jest zawsze tylko metoda wiercenia ma tu znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.08.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 chyba dostanę nagrodę za najaktywniejszego członka grupy ale mam pytanie. Czy oferta na gotową elewację, czyli - styropian grafitowy (swisspor lub thermoorganika) + wszystkie siatki, kleje, grunty, narożniki, itp. + tynk silikonowy Caparola wraz z usługą za cenę 140zł. to dużo czy ok ?? Firma sprawdzona i polecana - ALLES. Co myślicie ?? ja sama kupuję materiały i załatwiam ekipę i wyniesie mnie to niewiele mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.08.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 brachol - styropian - 15cm. Anka - my w tym roku budowaliśmy 250mb wodociągu + 8 przyłączy. Koszt map, projektu i wykonania wyniósł na działkę 5600 zł. więc niestety nie jest to tanie. My za wszystko płaciliśmy sami. Gmina nie miała ochoty nic dokładać a to jak 15 cm to moja wypowiedź nieaktualna, u mnie styro 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 08.08.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 myszonik - ale mam jakieś rozeznanie co do ceny. Ja rozmawiałam z jedną firmą "X" i wyceniali mi robotę za elewację na 50zł. za m2 (bez faktury) - co mi się wydaje nieco drogo. Nie mam jeszcze wyceny na sam tynk i system Caparola - wiec nie wiem jak Alles wypada z cenami za robociznę. Jednak jeśli byłoby to samo co ekipa z która rozmawiałam to nie ma sie co zastanawiać i wezmę ALLES. Jednak nadal mam nadzieję na znalezienie ekipy za jakieś 40-45zł./m2 a styro będę kupowała na 99% neotherm. (to chyba ten sam co Ty??) Aha i informacja dla zainteresowanych - od 15 sierpnia Neotherm podnosi ceny na styropian o ok. 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.08.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 atiko 50 zł/m2 to nie jest jakoś szczególnie drogo (pomijam, że bez faktury). Moi biorą ode mnie 45 zł, ale to dlatego, że z polecenia znajomego i u niego też tyle wzięli, normalnie ceny mają wyższe. Jak się orientowałam to 50 zł/m2 to taka średnia średnich. Styro kupiłam neotherm, mam nadzieję, że nie będę żałować System Caparola z tynkiem silikonowym baranek 2 mm to u mnie ok. niecałe 40 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 08.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Myszonik - a jak mozesz napisz jeszcze ile kosztował ten Twój neotherm za m3 - i brałaś ten 0,031 czy 0,033 ??I ile Cię wykasowali za transport ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 08.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dzięki za info, wiedziałam, że to wcale nie będzie proste Studniarz powiedział, że może zrobić studnię kopaną na 4 metry .....no ale z tego wody do picia to raczej nie będzie. Znacie może sprawdzoną firmę koło Poznania/ w Poznaniu specjalizującą się w budowie sieci wodociągowej? Bo chyba od tego muszę zacząć.... No a najlepsze jest to, że Aquanet nie da nam warunków przyłączenia dopóki nie podpiszemy z nimi umowy - jakaś paranoja kupować kota w worku. Atika widzę, że jesteśmy na takim samym etapie budowy, a Ty już myślisz o tynkach, ociepleniu itp. Ja zastanawiam się dopiero nad oknami i dachówką.. Forplast i Chempo zaliczone jutro Budmar w Baranowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 08.08.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Anka1977 - ja ten etap mam za sobą. Dachówka przyjeżdża do mnie w tym tygodniu - najprawdopodobniej w środę. A okna montują za 3 tygodnie. Polecam Chempo jeśli chodzi o okna. Ja chcę się wprowadzać za 5-6miesięcy więc muszę planować do przodu by wszystko zgrać. Zakładasz dziennik ?? Jaki domek budujesz ?? Mi wodociąg budowała firma nie związana z Aquanetem, spoza Poznania - więc raczej musisz szukać kogoś z Poznania bo to są dziwne układy w Aquanecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts