forumuser 26.08.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ja osobiście raczej bym się nie zobowiązywał takim "darmowym" projektem, że wezmę rury danego producenta. Bo potem trafisz na instalatora, który robi duże obroty w innym systemie i okaże sie że - ze wzgledu na jego rabaty - np. w tej samej cenie co Purmo możesz mieć TECE albo inne tego typu historie mogą wyjść po drodze. Zresztą dobry instalator sam zrobi własny projekt i nigdy nie będzie jechał "bo zazwyczaj tak się kładzie". Druga strona medalu jest taka, ze takiego raczej trudno znaleźć za rozsądną cenę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 31.08.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam serdecznie Nie przeglądałam wszytskich stron tego wątku, jest ich bowiem zbyt wiele, a czasu mało......Mam moi Drodzy do was pytanie: czy moglibyście napisać, ile wynosiła u was robocizna za sso? Interesuje mnie też cena za robociznę za stawianie dachu oraz za kładzenie dachówki. Mamy zamiar ruszyć z budową po Nowym Roku, niestety rozbieżności między podanymi cenami fachowców wyłonionych podczas "castingu" są przeogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.08.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 każdy płacił inną kwotę, ponieważ każdy z nas buduje inny dom...dach dachowi nie równy i ze względu na rozmiar jak i kształt...także jak byśmy wszyscy podali Tobie nasze kwoty to też rozbieżności byłyby ogromne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 tak jak napisał Esiak - trudno wszystko porównać. Na pewno trudno porównać ławy, mury. Ja buduję parterówkę więc ław miałam spooro - 70mb. A w małym domku piętrowym tych ław będzie ok. 35-40mb. Więc nie da się porównać. Łatwiej już z dachem. I tutaj można liczyć za położenie łat, kontrłat, folii i dachówki od 35-50(55)zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 31.08.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Tak... Żeby jeszcze bardziej zamieszać napiszę, że u mnie ławy miały 100m... I to niektóre o szerokości 90cm... To są dopiero ławy... Ile ja tam gruszek betonu wpakowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.09.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 A moje ławy to dopiero kosmos... stali jak pod kościół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 01.09.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ha! Wasz przypadek to już hiper extremum. W waszym przypadku, to zdaje się nie powinno mówić się o szerokości ław, a raczej ich głębokości... I na pewno nie jeden budowlaniec na takim przypadku szczególnym mógłby się doktoryzować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.09.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Jarku same ławy dowiązane do pali też były niczego sobie i raczej ponadstandardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.09.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 zauważyłem, że ICMARKET ma teraz dobrą ofertę na styropian Genderki, przecena? czy styro poszedł w dół..?szczególnie dobrze wychodzi cenowo Fasada Extra 0,32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.09.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Esiak dzięki - rzeczywiście ładna ta cena za EPS 0,32. Nie wiem czy jej nie kupię na elewację, bo dzisiejsza dostawa YETICO pod posadzki z niewiadomych przyczyn nie dojechała, pomimo umówienia się 2 tygodnie temu na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.09.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Esiak dzięki - rzeczywiście ładna ta cena za EPS 0,32. Nie wiem czy jej nie kupię na elewację, bo dzisiejsza dostawa YETICO pod posadzki z niewiadomych przyczyn nie dojechała, pomimo umówienia się 2 tygodnie temu na dziś. ja też myśle o zakupie, szczególnie że w Budchemie powiedzieli mi, że po 14.09 będą spore podwyżki... pytanie tylko ile ICMARKET chce za transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.09.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Esiak dzięki - rzeczywiście ładna ta cena za EPS 0,32. Nie wiem czy jej nie kupię na elewację, bo dzisiejsza dostawa YETICO pod posadzki z niewiadomych przyczyn nie dojechała, pomimo umówienia się 2 tygodnie temu na dziś. tak to już jest że firmy są niesłowne ja np czekam od tygodniu już na umówione wylewki anhydrytowe i jak na razie cały czas mnie zwodzą i chyba przyjdzie poszukac innej firmy jak tak dalej pójdzie bo czas mnie powoli zaczyna gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.09.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 brachol - a ma Ci robić ekipa Kosmowskiego ?? Esiak - to może transport łączony ?? ja też bym brała. Jak teraz sprawdzałam na allegro, to jakoś mało firm sprzedaje w tej chwili styropian na elewacje grafitowy. Ciekawe dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.09.2011 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 brachol - a ma Ci robić ekipa Kosmowskiego ?? tak miało być ale nie wiem jak się skończy opowiadają że mają problemy z dostępnością towaru i przez to przesuwa się im cały plan ale wczoraj powiedzieli że nie mogą się dokładnie określić kiedy mi to zrobią mam jeszcze trochę czasu ale powoli zaczynam się rozglądać za jakąś inną ekipą. Ja tak jak już wcześniej pisałem mam tych wylewek trochę ponad 30 m2 i to prawdopodobnie powoduje niechęć wykonawcy bo lepiej przyjechać i zrobić 200 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.09.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 brachol - ja mam ich też umówionych na 12 września. Ciekawe czy do mnie przyjadą bez problemu. Trochę mnie zmartwiłeś.... u mnie co prawda 190m - ale zaczynam się niepokoić czy mi przez nich terminarz nie padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.09.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 atikaz tego co wiem to robią czasami oczywiście pojawi się lekki poślizg w moim przypadku problem polega na tym że mieli mnie zrobic z jakąs budową w okolicy w czwartek robili w Gruszczynie i właśnie mieli po południu do mnie przyjechać ale z powodu poślizgu z towarem zrobiło się zbyt późno - tak przynajmniej tłumaczył się ich majster p. Mirek i nie bardzo umiał się sprecyzować kiedy mogą do mnie przyjechać mam nadzieję że uda mi się to ustalić na początku tygodnia bo tak do 15 chciałbym mieć temat zamknięty ale jak będzie to się zobaczy.Może zadzwoń kilka dni przed terminem to coś się dowiesz czy mają spóźnienia czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 04.09.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 ja czekam na tynki c-w u kosmowskiego od 8 sierpnia :/ i niestety zwodzi mnie już dość długo jak widać, chciałam zamówić u niego tez wylewki anhydrytowe - bo podobno dobrze robi - ale wasze wypowiedzi mnie zmartwiły przez to opóźnienie w tynkach robimy nie po kolei - teraz instalacje i wylewki a potem tynki, no nic jak się nie określi w przyszłym tyg to będę stawać na głowie żeby znaleźć inną ekipę bo chcemy się przed zimą wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 04.09.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 z wylewkami anhydrytowymi jest podobno problem i trzeba czekać na ekipę około 2 tygodnie (mam takie info z Lafarge) jutro mam nadzieję że mi się wszystko wyjaśni i umówię się na jakiś terminco do Kosmowskiego to wygląda na to że mają za małe moce przerobowe a nie potrafią odmówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 04.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 atika, własnie doczytałam że masz wylewki zamówione na 12 września, to tak jak ja chyba ze ma więcej niz 1 ekipa do wylewek?? brachol moze i jest tak jak mówisz, ale jak dla mnie to naciąganie klienta - ustalałam termin wylewki kilka dni temu - i zostałam zapewniona ze termin 12 wrzesnia murowany a jak zaproponowałam ze zamówię materiał wczesniej (bo beton z 5 dniowym wyprzedzeniem zamawiałam) to powiedział mi pan własciciel firmy kosbud ze nie trzeba az z takim wyprzedzeniem i z 2-3 dni wystarczą, to co nie wie czy świadomie wprowadza mnie w błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 hmm, a ja chciałem też od niego brać wylewki...i teraz jest pytanie, czy jest sens w ogóle..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts