Esiak 16.09.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Atika, masz beton komórkowy, najcieplejszy materiał więc zimno nie będzie, jakoś zimę przetrzymacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 16.09.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Gębal Jedziemy na tym samym wózku. Ty też dałeś sobie 3 mies. na wykończeniówkę, choć robisz ją w bardziej komfortowych warunkach pogodowych. Trzymam kciuki by Wam sie udało jak najszybciej i jak najwięcej zrobić. Macie ustaloną konkretną datę przeprowadzki ?? Wyjdę na drogę Was powitać hihihi Może się kiedyś z dzieciarnią spotkamy w lesie pomiędzy nami Mam nadzieję, że jednak nam się uda. To mam jeszcze pytanie. Czy robienie ocieplenia przed tynkami /równocześnie z tynkami w środku - biorąc pod uwagę, że będziemy pewnie wypożyczali osuszacze - ma sens ?? No, Atika, ja sobie dałem 2 miesiące, ten trzeci to gratis:) Nie ustalamy konkretnej daty - tak naprawdę większość czyli 3/4 rzeczy mamy już na strychu - przeprowadzamy się bez mebli, więc powoli będziemy robić zakupy tych najbardziej potrzebnych. Spox, możemy się spotkać, nawet od razu zapraszam, tylko tego terminu nie mogę sprecyzować Co do tynków, wiesz CW schną dosyć szybko, ja dopiero ruszam z ociepleniem, dom cały czas stał goły. Myślę, że różnica w wysychaniu tynków czy z ociepleniem, czy bez, nie bedzie aż taka wielka. Jak zastosujesz osuszacze np. na noc, a w ładną pogodę będziesz wietrzyć intensywnie, to ocieplenie nie wydłuży znacząco tego okresu. My ocieplamy się dopiero teraz, bo budowaliśmy zeszłej jesieni, lało jak z cebra non stop i baliśmy się raczej o wilgoć w murach. Uważam zresztą, że najlepiej zapytać się majstra od tynków (od ociepleń zawsze powiedzą, ze będzie ok, bo to ich robota) - on Ci powinien powiedzieć. Z kierbudem też bym pogadał. Tak czy siak powodzenia, a tka btw. Jaka gmina jest na tej górce? Buk czy Dopiewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.09.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Na górce już Buk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 17.09.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 to sie w lesie pomiędzy może spotkać Buk, Dopierow i Tarnowo u nas tynki od poniedziałku, do końca miesiąca powinny być zrobione, więc ocieplać będziemy chyba najwcześniej w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.09.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 lipka spotkać się możemy A nie boisz sie, że w listopadzie będą już mrozy i śniegi ?? U nas tynki od czwartku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 18.09.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Atika nie wiem, bedziemy monitorować pogodę, ale chciałabym, żeby te tynki trochę sobie przeschły jeszcze bez ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 20.09.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 atika napisz pliz jak tynki do Was wejdą, u nas niby tez miały byc od czwartku ale dzisiaj zadzwoniłam do goscia który bedzie je robił (pan z kosbudu odbiera ode mnie tylko przypadkiem :/) i ten powiedział mi ze od poniedziałku/wtorku bo teraz konczą jakąś robotę jeszcze, kurde jak zrobią nam te tynki to sie chyba upije ze szczescie, my tez chcemy sie wprowadzic jeszcze w tym roku no ale kuzwa w niewytynkowanym to nie bede mieszkała mamy za to juz ocieplony dom, bo okna daleko w izolacje wysuniete i bałam sie ze je zwinie ktos, bedziemy działac ostro z osuszaczem, bo innego wyjscia chyba nie ma acha, pytanie - macie jakies namiary na specjalistow od podbitki? chetnie bym zrobiła jeszcze w tym roku ale nie moge znaleźć nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 atika napisz pliz jak tynki do Was wejdą, u nas niby tez miały byc od czwartku ale dzisiaj zadzwoniłam do goscia który bedzie je robił (pan z kosbudu odbiera ode mnie tylko przypadkiem :/) i ten powiedział mi ze od poniedziałku/wtorku bo teraz konczą jakąś robotę jeszcze, kurde jak zrobią nam te tynki to sie chyba upije ze szczescie, my tez chcemy sie wprowadzic jeszcze w tym roku no ale kuzwa w niewytynkowanym to nie bede mieszkała mamy za to juz ocieplony dom, bo okna daleko w izolacje wysuniete i bałam sie ze je zwinie ktos, bedziemy działac ostro z osuszaczem, bo innego wyjscia chyba nie ma acha, pytanie - macie jakies namiary na specjalistow od podbitki? chetnie bym zrobiła jeszcze w tym roku ale nie moge znaleźć nikogo suszenie suszeniem, ale gdzie ta wilgoć ma odparowywać jak Ty masz już ocieplony dom i mały termosik...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 20.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 suszenie suszeniem, ale gdzie ta wilgoć ma odparowywać jak Ty masz już ocieplony dom i mały termosik...? No właśnie po to osuszacze... W praktyce można powiedzieć, ciężko będzie i jedyne wyjście to zamknąć szczelnie dom i duże osuszacze zastosować, ale to znowu kasa leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 20.09.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 kejti jak wejdą to na pewno dam znać . Mam nadzieje, ze wejdą w czwartek.Dzisiaj za to byli położyć zwykle posadzki. Wszystko ładnie i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 20.09.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 No właśnie po to osuszacze... W praktyce można powiedzieć, ciężko będzie i jedyne wyjście to zamknąć szczelnie dom i duże osuszacze zastosować, ale to znowu kasa leci. no własnie patrze ile to kosztuje kurde kupowac chyba bez sensu a wypożyczenie tez duzo atika - u mnie wylewali tarasy w sobote - tez ładnie, ale juz zdrowia na nich nie mam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 No robią naprawdę ładnie i porządnie ale ich terminowość niestety kuleje. U mnie mieli lać w poniedziałek. Od rana mówili, że będa w ciągu dnia, jeszcze o 12 mówili, że dojada, o 14 w końcu jak zadzwoniłam dostałam info że będą we wtorek. Dobrze, że się wczoraj z samego rana zjawili. Chyba muszą zatrudnić kogoś do koordynowania prac. Ja już się dzisiaj boję dzwonić potwierdzać jutrzejszy termin. Choć pewnie mimo potwierdzenia mogą się nie zjawić. Bo każdy wcześniejszy termin potwierdzałam dzień wcześniej a i tak była obsuwa. Teraz najbardziej mi szkoda pogody. Do wtorku zapowiadają słońce i 22-23 stopnie. Piękna pogoda na wietrzenie i schniecie tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiepan 21.09.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witajcie, Czy ktoś z obecnych zamierza w najbliższym czasie robić szambo? Chcę kupić http://allegro.pl/szambo-szamba-betonowe-promocja-8m3-komplet-i1813522444.html - możnaby wspólnie zorganizować transport. Ktoś chętny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.09.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 oczywiście dzisiaj dostałam telefon od tynkowców, że jutro, ani w tym tygodniu nie wejdą !!! a ja tak się cieszyłam z pięknej pogody i z tego ze tynki będą schnąć niestety.... może wejdą w poniedziałek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 21.09.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 kurde atika to i tak dobrze ze zadzwonili :/ u nas niby tez w poniedziałek, boje sie kurde czy znowu sie nie pomylili i myslą ze Ty i ja to ta sama osoba stiepan ja zamawiam szambo z jesbetu, napisałam do nich czy nie mają transportu w okolice Poznania no i mają akurat, wiec moze napisz bezpośrednio do nich bo widzę ze duzo osob z Wielkopolski u nich kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 kurde atika to i tak dobrze ze zadzwonili :/ u nas niby tez w poniedziałek, boje sie kurde czy znowu sie nie pomylili i myslą ze Ty i ja to ta sama osoba nie strasz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.09.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 jest sukces wylewka wylana w sumie dłużej czyścili pompę jak lali ale mogę z czystym sumieniem polecić firmę przyjechali na czas tak jak się umówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 26.09.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 a ja dzwoniłam do pana od tynkow i mają wejsc w srode bo jeden ma angine, pracują we 2 i dlatego im się niby opoźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 a ja dzwoniłam do pana od tynkow i mają wejsc w srode bo jeden ma angine, pracują we 2 i dlatego im się niby opoźnia Kejti to współczuję. Do mnie ekipa dotarła. 3 osobowa. I mają robić około 2 tygodni. Twoi to na pewno inna ekipa. Mam nadzieję, ze szybko się wyleczą i w środę się u Ciebie zjawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 27.09.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 o atika to super u mnie jutro niby przywożą sprzęty a zaczynają w czwartek czyli znowu dzien pozniej :/ moze u mnie bedzie za to krocej bo moja chatka chyba mniejsza , w kazdym razie od 10-10 mam juz umowionych dwoch panow od wykonczeniowki wiec musza zdazyc do tego czasu a dzisiaj zamontowali drzwi zewnętrzne i są przepiękne normalnie zakochałam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts