lion 01.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 u mnie będzie zwykła wylewka, bo powierzchni z ogrzewaniem podłogowym mam tyle co kot napłakał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.02.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 zresztą dla anhydrytów wszystko musi być szczelnie pozaklejane, więcej roboty jest z przygotowaniem niż trwa samo wylewanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 01.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 mi Bruk-bau robił anhydryt (miała robić inna ekipa ale po miesiącu oczekiwania i zwodzenia zrezygnowałem) wszystko ok wylewka równa ladna dobrze grzeje przyjechali tak jak się umawiali. Co do ceny to za robotę 12 zł za m2 + z tego co pamiętam 430 zł za m3 materiału tak czy inaczej wychodzi to drożej niż tradycyjna wylewka. Plus jest taki że mozna dać cieńsza warstwę która lepiej przewodzi ciepło Reasumując polecam Bruk-Bau a co do wylewki to moim zdaniem na podłogówkę warto dac anhydryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 01.02.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 ja polecam anhydryt na podłogówkę - cieńsza warstwa niż beton, lepiej przewodzi ciepło (chociaż jest tez opinia ze skoro szybko się nagrzewa to i szybko oddaje) - ale trzeba uważać przy wylewaniu - niby samopoziomująca wylewka ale u nas trzeba było szlifować, w dodatku musielismy kombinowac w łazience bo spad wyszedł w stronę drzwi :/ szybko schnie no i jak dla mnie ładniej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 mi Bruk-bau robił anhydryt (miała robić inna ekipa ale po miesiącu oczekiwania i zwodzenia zrezygnowałem) wszystko ok wylewka równa ladna dobrze grzeje przyjechali tak jak się umawiali. Co do ceny to za robotę 12 zł za m2 + z tego co pamiętam 430 zł za m3 materiału tak czy inaczej wychodzi to drożej niż tradycyjna wylewka. Plus jest taki że mozna dać cieńsza warstwę która lepiej przewodzi ciepło Reasumując polecam Bruk-Bau a co do wylewki to moim zdaniem na podłogówkę warto dac anhydryt Brachol, z Twojego właśnie polecenia trafiłem na Bruk-Bau i też jestem z nich b. zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 ja polecam anhydryt na podłogówkę - cieńsza warstwa niż beton, lepiej przewodzi ciepło (chociaż jest tez opinia ze skoro szybko się nagrzewa to i szybko oddaje) - ale trzeba uważać przy wylewaniu - niby samopoziomująca wylewka ale u nas trzeba było szlifować, w dodatku musielismy kombinowac w łazience bo spad wyszedł w stronę drzwi :/ szybko schnie no i jak dla mnie ładniej wygląda poza tym, jeśli gdzieś mają być jakieś spady, różne poziomy do anhydryty odpadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.02.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 no i jak dla mnie ładniej wygląda widać mimo płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 02.02.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Mam do was pytanie, chce budować dom z czerwonej cegły 25 pw ale powiedzcie mi jakie macie doświadczenia z photorerm 25, cegłami eder, unipor, oraz krotherm z cerabudu - podobno ten ostatni jest całkiem przyzwoity. A słyszałem opinie, że phorotherm przereklamowany dzięki za odpowiedzi i nadal będę wdzięczny jak polecicie mi ekipy budowlane Pozdrawiam A kroterm z cerabudu ktoś coś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 02.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 widać mimo płytek? hehe na szczescie nie, ale 3 tyg mieszkalismy bez parkietu i na koniec nawet zaczęło mi się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 03.02.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Czy możecie mi polecić dobrego architekta (niekoniecznie drogiego) ?????Mamy na oku projekt domu - Verona z MG Projekt, nie mnie jednak chcemy go trochę powiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.02.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Czy możecie mi polecić dobrego architekta (niekoniecznie drogiego) ????? Mamy na oku projekt domu - Verona z MG Projekt, nie mnie jednak chcemy go trochę powiększyć. Jacek Roszyk i Maciek Hofman, biuro architektoniczne C7 w Luboniu, robili mi adaptacje + zmiany, bardzo rozsadni, pomocni i znajacy sie na rzeczy wg mnie, mozna sie na mnie powolwac http://www.c7.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoWLKP 06.02.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 czy ktoś wykonywał OZC dla swojego budynku? szukam taniego wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 07.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 szukam dobrego źródła (seznowane i w rozsądnej cenie) na na drewno kominkowe - czy ktoś może coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 07.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 mikiada - gość co nam montował kominek powiedział ze teraz sezonowane jedynie mozna dostac w Gądkach, gdzieś zachomikowane mają niby dlatego że po założeniu ekranów przy kórnickiej mniej osób do nich zagląda a czy ktoś badał swoją chatkę kamerą termowizyjną? szukam kogoś rozsądnego i nieprzypadkowego, który by umiał także dobrze doradzić, jeśli byłoby trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcim 08.02.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 mikiada - gość co nam montował kominek powiedział ze teraz sezonowane jedynie mozna dostac w Gądkach, gdzieś zachomikowane mają niby dlatego że po założeniu ekranów przy kórnickiej mniej osób do nich zagląda a czy ktoś badał swoją chatkę kamerą termowizyjną? szukam kogoś rozsądnego i nieprzypadkowego, który by umiał także dobrze doradzić, jeśli byłoby trzeba Ja być może się zdecyduję, jak skończę budowę. Jedyny namiar jaki znam to gość który mi robił wycenę okien. Jest też audytorem energetycznym i robi foty termowizyjne. Jak się zdecydujesz na zdjęcie to daj znać jak to wygląda. http://thermo-patrol.pl/kontakt.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 10.02.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 czy możecie polecić jakiegoś sensownego wykonawcę mebli łazienkowych na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 11.02.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 czy możecie polecić jakiegoś sensownego wykonawcę mebli łazienkowych na wymiar? Nasze zrobił Łukasz Marcinkowski firma Gold-Mar http://www.meblegoldmar.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 13.02.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Powiem tak przeczytanie naszego pięknego forum z rodu Pyrlandii 126 stron zajeło mi 3 nocki - podsumowanie - Aga&Maciej, brachol, Atika, Egon, mikadia, Esiak, Gębal, Lipka71, lion, kejti30,myszownik, amyF, Jarek Em08 i pewnie wielu innych ale czytając te forum poczułem się ,jak bym was już od dawna znał Tia - dziękuję pięknie za obejrzenie domku - aksamitki 2, napewno też was zaprosimy daj nam 2 lata . Wiec stwierdziłem, że stawiam dom systemem gospodarczym. Moje notatki z tego forum to 12 stron w wordzie teraz podzielic i poukładać no i wiedzę,że troszkę sąsiadów tutaj oraz że korzystaliście z usług mojego kolegi Smirnowa (z technikum) ja sam się zastanawiam czy od niego coś brać Atika, lion - mam pytanie do mur bet'u ile jakie mieliście ceny za robociznę - fundament+ sciany zew, wew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.02.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Powiem tak przeczytanie naszego pięknego forum z rodu Pyrlandii 126 stron zajeło mi 3 nocki - podsumowanie - Aga&Maciej, brachol, Atika, Egon, mikadia, Esiak, Gębal, Lipka71, lion, kejti30,myszownik, amyF, Jarek Em08 i pewnie wielu innych ale czytając te forum poczułem się ,jak bym was już od dawna znał Tia - dziękuję pięknie za obejrzenie domku - aksamitki 2, napewno też was zaprosimy daj nam 2 lata . Wiec stwierdziłem, że stawiam dom systemem gospodarczym. Moje notatki z tego forum to 12 stron w wordzie teraz podzielic i poukładać no i wiedzę,że troszkę sąsiadów tutaj oraz że korzystaliście z usług mojego kolegi Smirnowa (z technikum) ja sam się zastanawiam czy od niego coś brać Atika, lion - mam pytanie do mur bet'u ile jakie mieliście ceny za robociznę - fundament+ sciany zew, wew nic innego nie pozostaje tylko działać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 15.02.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 I pytanie mam co do pana Koniecznego - kierbuda wszechmogącego czy jak gość jest kierownikiem na tylu budowach, daję on rade wam wszystko upilnować ?Wogóle jakie stawki gość oczekuje ? - jezeli wam to nie przeszkadza piszcie tutaj bądz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts