brachol 05.03.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Widać, że nasza wielkopolska 2010 umiera coraz mniej was tutaj pisze większość już mieszka i przestała zaglądać na forum taka kolej rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 05.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 to kto jeszcze poza mną został na placu boju, tzn. budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 me... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 05.03.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 ja się nadal buduję chyba najdłużej z całej ekipy i jeszcze nei mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Topaz-Wielkopolska 05.03.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 projekt przyłącza gazowego wykonuje na swój rachunek zakład gazowniczy... projekt instalacji wewnętrznej (od licznika/zaworu redukcyjnego do odbiorników) zrobi Tobie projektant pracujący w gazowni np. p. Tomek 604 260 570, koszt: 400-450zł wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 06.03.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja też jeszcze buduję, w kwietniu sie przeprowadzę choć placu budowy jeszcze nie zamykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 06.03.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 My w sumie budowę zakończyliśmy, ale odwilż przyniosła niespodziankę.... Przeprowadzkę planujemy pod koniec miesiąca, ale nie jest to pierwszy termin:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.03.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja też jeszcze buduję, w kwietniu sie przeprowadzę choć placu budowy jeszcze nie zamykam Lipka a Ty PW nie czytasz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 06.03.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Esiak nie mam nic w skrzynce, muszę sprawdzić czy nie przepełniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 06.03.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 wyslij jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 06.03.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja też niestety ciągle na placu bojuplan na ten rok to ogarnięcie "okolicy" domu wykończeniówka no i (miejmy nadzieję przeprowadzka w wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Ewa 06.03.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 to kto jeszcze poza mną został na placu boju, tzn. budowy? My też jeszcze walczymy. Przed nami całe wykończenie i ocieplenie wraz z tynkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 06.03.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Aga&Maciej a co za niespodzianki Wam odwilż przyniosła? my mieszkamy ale wokół domu nic nie zrobione i jak przyjdą roztopy to odpłyniemy szukam własnie ekipy coby nam ładnie i tanio pozbruk położyła, kogoś moze polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Ewa 06.03.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja się nadal buduję chyba najdłużej z całej ekipy i jeszcze nei mieszkam Zaglądałem do Twojego Dziennika Budowy. Rzeczywiście jesteś tu "weteranem"... Myśmy wystartowali z fundamentami w marcu 2010 i wg zapewnień generalnego wykonawcy mieliśmy się wprowadzić do gotowego domu po ok. 3 miesiącach (budujemy "szkieletora"). Niestety, firma po wykonaniu fundamentów nie zrobiła już nic. No, może tylko to, że wzięli zaliczkę na kolejny etap a pieniędzy nie odzyskaliśmy do dziś Teraz różnymi dziwnymi sposobami walczymy sami, większość prac wykonuję osobiście (jak są jakieś pieniądze na materiały), trudno też mówić o szybkich postępach jak cały tydzień chodzi się do pracy a na budowie można porobić tylko w weekendy. O historii budowy naszego domu można by książkę napisać, mamy tylko nadzieję, że w tym roku (może latem?) uda się nam nareszcie wprowadzić. Nie mam czasu na pisanie Dziennika Budowy, ale - jeżeli ktoś jest zainteresowany - zapraszamy do obejrzenia zdjęć (link poniżej) Pozdrawiamy wszystkich wytrwałych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 06.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 u mnie kończy się układanie c.o. i wod-kan, poza tym wykorzystując brak opadów ekipa dekarska solidnie walczyła z opierzeniem komina i przy okazji położyli papę na tarasach + obróbki blacharskie, a w przyszłym tyg. wylewanie posadzek; potem zabudowa G-K poddasza i ocieplenie zewn. pozdrawiam i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 07.03.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 ja się nadal buduję chyba najdłużej z całej ekipy i jeszcze nei mieszkam To na małe pocieszenie Ci napiszę, że wczoraj Google Maps zaktualizowało zdjęcia satelitarne/lotnicze Poznania (i troszeczkę okolic) i możesz sobie pooglądać aktualniejsze zdjęcia domu. Porównując ze zdjęciami z 01.08.2009 z Zumi widać, że przestawiłeś na inne miejsce wóz Drzymały... Inni grupowicze z okolic mogą ew. sprawdzić, czy się załapali na nowych zdjęciach. Więcej tutaj: http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,11288286,Google_uzupelnia_Earth_i_Mapy_o_nowe_zdjecia_Polski.html http://www.gisplay.pl/google-maps/nowosci-googlemaps/2655-google-earth-nowe-zdjecia-lotnicze-polskich-miast-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 07.03.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 szkoda tylko, że za aktualizacją zdjęć nie idzie aktualizacja map ale dom mój już widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.03.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 a mojego nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 07.03.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ja podobnie jak wszyscy, mieszkam, ale pracy jeszcze dużo, głównie na działce, gdzie nie jest zrobione dokłanie nic. W środku to już "pierdoły"... Z błotem też walczyłem trochę, co prawda nie na działce bezpośrenio, ale na dojeździe, chyba będę musiał się z nim bardziej polubić, przeżyłem jesień, zimę to i wiosnę przeżyję. A mój dom widać w guglu jak na dłoni, a jeszcze kilka dni temu bez dachu się wyświetlał. Z dobrych stron błotnistych dróg, to dzieciaki straszna frajdę mają z ofroadów, zwłaszcza jak ostatnio mój syn (5 klasa) zaprosił na weekend pół klasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 07.03.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 O jednak się odezwaliście własnie siedze nad wyborem dachówki, myślimy nad futurą czarny finesse i sirius 13 z ruppceramika. A jakie dachy macie u siebie i czy na ten moment jesteście zadowoleni? Narazie wyceniono nam dach na 17200 zł jeżeli chodz o future. Projekt aksamitka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts