AgaMaciej 08.03.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 U nas jest ceramiczna Roben, fleming, kolor tobago, glazurowana - nadal mi sie podoba:rolleyes: A'propos niespodzianki to panownie układający kostkę przed domem chyba uszkodzili gdzieś instalację drenażową lub co gorsza wod-kan i coś się nam skrapla w piwnicy:mad: Skrapla to chyba złe określenie - w czasie deszczu ok 20 l/dobę:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 08.03.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ja jestem bardzo zadowolony ze swojej, mam karpiówkę z Koramic. I myślę, że z dachem to jest tak, że po prostu musi się podobać - ostrożnie podszedłbym do pojedynczych opinii na temat konkretnej firmy czy wręcz dachówki na plus czy na minus. Nie zrażałbym się, że ktoś gdzieś kiedyś wyraził na temat waszej wymarzonej dachówki złą opinię i tak samo nie podpalałbym się, gdyby ktoś z całej siły polecał mi konkretny model. Najpierw chciałbym, żeby mi się podobała, a potem bym pogadał na jej temat z dekarzem i wypytał może w kilku firmach dekarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 08.03.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 A jakie dachy macie u siebie i czy na ten moment jesteście zadowoleni? U nas jest ceramiczna Roben, fleming, kolor tobago, glazurowana - nadal mi sie podoba:rolleyes: No właśnie... bądź tu mądry i pisz wiersze... Szef mojej ekipy budowlanej mówił, że Röben, to robi świetne cegły, ale dachówki są kiepskie... I wyrób sobie teraz człowieku własne zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 08.03.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 z Robena mam dachówkę i cegły ze wszystkiego wszyscy zadowoleni, a dachówka to dokładnie Monza Plus antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 09.03.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Ja wam napisałem caly dach, a to przecież nic nie mówi w Baranowie futura czarna glazurowana finesse 4,40 brutto, dachówka skrajna 25 zł, gąsior 26 zł, dodatkowo gość chciał mi wcisnąć własnego dekarza, ale kto wie, może mają sprawdzonego i jak bym skorzystał zarobił bym już na vat'cie bo wtedy dachówke sprzedają z 8%. I też odsyłał mnie do okien roto, a nie fakro. Ponieważ roto mają ocieplane ramy z takiego szarego styropianu i ogólnie twierdził ,że są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 09.03.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 z Robena mam dachówkę i cegły ze wszystkiego wszyscy zadowoleni, a dachówka to dokładnie Monza Plus antracyt Ładna dachówka, własnie podobnego koloru jest też ta nasza wstępna dachówka Finesse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 09.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 ja mam fakro z ciepłymi ramami, kołnierzem i szybądo dachu polecam Kolmax w Swarzędzu, bardzo byłam zadowolona i z ceny i z obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 09.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 z Robena mam dachówkę i cegły ze wszystkiego wszyscy zadowoleni, a dachówka to dokładnie Monza Plus antracyt Jakieś zdjęcie? Byłbym wdzięczny, bo też taką planujemy. Nasz przyszły dekarz polecał Robena, mówił, że zdarza się nierówny, ale on to układa i jego w tym głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.03.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Jakieś zdjęcie? Byłbym wdzięczny, bo też taką planujemy. Nasz przyszły dekarz polecał Robena, mówił, że zdarza się nierówny, ale on to układa i jego w tym głowa. Roben jest u mnie na dachu... fotki w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 09.03.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Jakieś zdjęcie? Byłbym wdzięczny, bo też taką planujemy. Nasz przyszły dekarz polecał Robena, mówił, że zdarza się nierówny, ale on to układa i jego w tym głowa. poniżej kilka fotek z 2011 - sorry za jakość, ale przy wrzucaniu zdjęć doszła kompresja http://images35.fotosik.pl/1232/cd00acb8e95af314.jpg http://images49.fotosik.pl/1373/ca14903f230fdb0e.jpg http://images46.fotosik.pl/1377/68ff3aa2dfea6240.jpg http://images41.fotosik.pl/1365/1a7e7fdbff51fe91.jpg http://images49.fotosik.pl/1373/e92852a1be6e4e02.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 10.03.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Dzisiaj jeźdźiliśmy po hurtowniach i gość na Obornickiej 324/326 bardzo zachwalał dachówke Rubin z ruppceramika. Twierdził, że troszkę lepsza od futury z creatona i większa jest także jej dostępność. I nawet można ją zwrócić gdy będzie za dużo. A o creatonie nie ma takiej opcji. Co wy o tym myślicie ? A i dodatkowo okno dachowe do łazienki plastikowe bo lepsze, skoro lepsze to może wszędzie plastiki na dach ? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.03.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Dzisiaj jeźdźiliśmy po hurtowniach i gość na Obornickiej 324/326 bardzo zachwalał dachówke Rubin z ruppceramika. Twierdził, że troszkę lepsza od futury z creatona i większa jest także jej dostępność. I nawet można ją zwrócić gdy będzie za dużo. A o creatonie nie ma takiej opcji. Co wy o tym myślicie ? A i dodatkowo okno dachowe do łazienki plastikowe bo lepsze, skoro lepsze to może wszędzie plastiki na dach ? Pozdrawiamy ruppceramika dobra dachówka, twardsza od robena i ma ważna cechę, jest barwiona w masie... co do okien dachowych to nie są one stricte plastikowe, a jedynie ich drewniany rdzeń jest pokrywany poliuretanem... oczywiście, że względu na wilgoć, do łazienek powinno się montować okna dachowe "plastikowe"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoWLKP 11.03.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 O jednak się odezwaliście własnie siedze nad wyborem dachówki, myślimy nad futurą czarny finesse i sirius 13 z ruppceramika.2 My wybieraliśmy pomiędzy sirius 13 a rubinem i padlo na siriusa...jesteśmy mega zadowolenia. Co do hurtowni to było tylko dwóch faworytów, kolmax swarzędz i pimar poznań. Obie firmy bardzo konkretne. Wybór padł jednak na pimar, finansowo wyszło ciut taniej,a co nas zaskoczyło handlowiec był już kilka razy u nas na budowie zobaczyć jakie postępy prac...no i całkowita możliwość zwrotu nadwyżek, jak zabrakło to dowieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 12.03.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Esiak i lion wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 13.03.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Słyszeliście coś o panie Jerzym Bobrowskim z Pniew Cieślo dekarz. Poleca mi go Bud - mar i dzięki takiemu mykowi mam na dachówki 8 , a nie 23 % vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 13.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Słyszeliście coś o panie Jerzym Bobrowskim z Pniew Cieślo dekarz. Poleca mi go Bud - mar i dzięki takiemu mykowi mam na dachówki 8 , a nie 23 % vat ok już znalazłem gość mało solidny - bubel z bud-maru - może sam bud mar ma coś nie tak kupował ktoś coś u nich Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 13.03.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 vip321 ja miałam wyceny od nich i z kolmaxu, oni mieli taniej, ale powrzucali mi w wycenę oprócz dachówek różne najtańsze rzeczy, bez komentarza czy to się nadaje czy warto na tym zaoszczędzić czy nie w kolmaxie zdecydowanie bardziej fachowo podeszli do mojego dachu, wiem że oni też mają jakiś dekarzy na współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 13.03.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 my niestety też jeszcze na placu budowy ale kasy brak na wykończenie - czytaj drzwi, podłogi i sciany - i tak tyle o ile robimy powolutku i tak strasznie żal że już prawie moglibyśmy sie wprowadzać ale troche zostało...już nawet żadko na forum zaglądam bo mnie szlag trafia co do dachowca Bobrowskiego z bud-maru to ja go wpisałam na listę niesolidnych bo - dużo by pisać....ale mało solidny to mało powiedziane kupowałam dachowkę w bud-marze - roben monza plus brązowoczarna i mi się podoba- na dachu wygląda jak czarna- co do cen podobne do innych hurtowni bo porównywałam i wszystko z dostawą grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 13.03.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A robił ktoś was z Dekarzem Tomaszem Surowcem dach bez umowy i vatu - czy warto ryzykować taki ważny element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.03.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A robił ktoś was z Dekarzem Tomaszem Surowcem dach bez umowy i vatu - czy warto ryzykować taki ważny element. z umowy na pewno nie rezygnuj! a vat na takie usługi to przecież jest 8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts