ania_74 02.07.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam Dzis majster poinformowal mnie, ze musze zaplacic za wynajem stepli budowlanych- 500 zl. To chyba przegiecie- mam 140 stepli, rozlozyli je juz pod stropem, strop zalany, a teraz okazuje sie, ze mam zaplacic za wynajem! Wczescniej chyba zapomnieli mnie o tym poinformowac! Czy ktos z Was planuje wynajecie stepli czy kupujecie je? Dla mnie to czyste wyciaganie kasy, robota zrobiona, my zadowoleni, ze sie udalo, a tu niespodzianka- prosze placic za wynajem stepli. Najbardziej wkurza mnie u budowlancow ich brak slownosci i nie informowanie o takich dodatkowych zakupach materiałow czy kosztach.Wiem, ze pogoda piekna to domki sie buduja ;- ) Na jakim jestescie etapie? Ja planuje zamawiac wiezbe w przyszym tygodniu. Polecicie jakis konkretny tartak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astrin 02.07.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 witam.a my wlasnie odebralismy PNB i za 2 tyg jade po ostateczna decyzje i za miesiac bedziemy sie budowac...mam nadzieje.poszukujemy ekipy z okolic mosiny bo chcemy budowac w tym roku stan zero.moze ktos ma jakis namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 02.07.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Ja planuje zamawiac wiezbe w przyszym tygodniu. Polecicie jakis konkretny tartak? Zobacz w Kiszkowie - http://www.tartak.pl. Ponoć to dobry tartak. Zacząłem nawet z nimi negocjować ceny, ale później się okazało, że mój cieśla sam przywiezie drewno ze swojego tartaku koło Margonina. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 03.07.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 my też mamy pnb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astrin 04.07.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 no to gratuluje.ja jestem po wczorajszych rozmowach z kierownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 05.07.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Egon- dzięki za namiary na tartak- wysłałam zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 06.07.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Pozdrawiam serdecznie grupę wielkopolską . Czy macie już wybranego instalatora? pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 06.07.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Pozdrawiam serdecznie grupę wielkopolską . Czy macie już wybranego instalatora? pozdrawiam Piotr ja w sumie planuję wykonać samodzielnie instalacje wodna i grzewczą poza oczywiście podlączeniem pieca i kominka bo to będzie robił instalator. Natomiast chciałbym się zapytać o materiał kolega namawia mnie żeby robić na złaczkach takich wciskanych firmy Brenze czy jakoś tak podobno 25 lat gwarancji i bardzo dobrze i szybko się robi. Po docięciu wciska się tylko rurkę w kształtkę i gotowe podobnie jak w systemie Wavin Tigris. Warto się w to bawić czy zrobić zgrzewane? (wygląda na to że będzie taniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 06.07.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 czy cena za przyłącze wodociągowe - dl. 18 m o śr. 90mm PVC - 3 tys. zł w tym material, robocizna, geodeta, odbior - to rozsadna cena? jeden minus wykonawca gania mnie po urzedach zeby zalatwic zezwolenei na prowadzenie robot na pasie drogowym - czy takie sa praktyki? bo ja chetnie bym to zlecila.. czy tez musieliscie to zalatwic i czy mozna to zalatwic szybko? (o ile mozna cos w urzedach zalatwic szybko..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.07.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Co do ceny się nie wypowiem, a jeśli chodzi o pozwolenie na zajęcie pasa drogi to z tego co wiem raczej wykonawcy się tym nie zajmują... pozostaje w gestii inwestora. U mnie w gminie obiecywali, że to jest wydawana prawie od ręki...Ciekawe jak wielką różnicę robi w tym wypadku "prawie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 06.07.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 na stronie urzędu jest informacja że powinno się wystąpić z wnioskiem do urzędu na conajmniej 30 dni przed planowanym zajęciem pasa ruchu drogowego.. a ja zamierzam to jutro załatwić.., najbardziej przeraza mnie zbieranie dokumentacji, konieczność zwalniania sie z pracy i to ze czlowiek w tych urzedach czuje sie jak jakas zyciowa niedołęga.. ale co tam jakos trzeba przez to przejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.07.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Proponuję taktykę na pewniaka, a nie na petenta. Mam wrażenie, że im bardziej jest się tam (czyt. w urzędach) przerażonym i potulnym tym bardziej jest to przez urzędników wykorzystywane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 06.07.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Ja zazwyczaj robię to za inwestora Formalności zależą od gniny, ale przedewszystkim od drogi (inaczej na drodze ziemnej prowadzacej do 5 domów a inaczej na drodze wojewódzkiej czy powiatowej), i ile tej drogi trzeba zająć czy trzeba organizować objazdy itp Kiedyś w jednej z gmin podpoznańskich pani wymagała odemnie badania zagęszczenia gruntu po robocie. Poszedłem na pewniaka:cytat "Niech pani się nie wygłupia przeciez to polna droga, jakie zagęszczenie" Pani tak mnie przeczołgała przy odbiorach że NA PEWNIAKA bokiem mi wyszło wolę na uniżonego nieświadomego obywatela - bardziej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 06.07.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 ja w sumie planuję wykonać samodzielnie instalacje wodna i grzewczą poza oczywiście podlączeniem pieca i kominka bo to będzie robił instalator. Natomiast chciałbym się zapytać o materiał kolega namawia mnie żeby robić na złaczkach takich wciskanych firmy Brenze czy jakoś tak podobno 25 lat gwarancji i bardzo dobrze i szybko się robi. Po docięciu wciska się tylko rurkę w kształtkę i gotowe podobnie jak w systemie Wavin Tigris. Warto się w to bawić czy zrobić zgrzewane? (wygląda na to że będzie taniej) Brenze ? nie znam takiego systemu Wavin Tigris po wciśnięciu trzeba jeszcze zacisnąć zaciskarką tylko wciskane to wavin Hep2O tu tylko ucinasz i wciskasz wszystkie te systemy są dobre materiałowo nataniej wychodzi PP zgrzewane Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.07.2010 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Brenze ? nie znam takiego systemu Piotr no właśnie nie pamiętam dokładnie nazwy tej firmy ale jakoś tak się nazywa popytam jeszcze jaka to dokładnie była firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 08.07.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 witam wszystkich budowniczych:) po porownaniu ofert z trzech betoniarni wzielismy beton z Ceradza Dolnego bo najtanszy....ale okazalo sie ze nie najlepszy z niego dostawca (a bylismy ostrzegani przy zalewaniu fundamentow pierwsza gruszka spoznila sie 1,5 godziny !!! umowiona byla pompa ale gosciu zadzwonil i stwierdzil ze sie zepsula i przyjedzie tasmociag. wypadki chodza po ludziach wiec bylismy wyrozumiali dla roznych okolicznosci i nie robilismy problemów. niestety kolejne gruszki przyjezdzaly bardzo pozno wiec zalewanie fundamentow trwało od 17 do 22 :( ale dzisiaj zostalismy po prostu wystawieni !!! gosciu przedzwonił i stwierdził ze maja inna, lepsza robote i dla 17 kubikow nie przyjedzie....> po prostu masakra jakas... moze waab drozszy ale podejrzewam ze takich numerow nie wali.... wiec jak ktos ma czas i duuuuzo cierpliwosci to moze skorzystac z usług Smirnowa bo sam beton jest ok ale co do obsługi to jakas zenada.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lok 08.07.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Ja zamawialem z Wabbu. Moj murarz narzekal na Ceradz. Czy powinien nie wiem. Ja mialem 19 kubikow w 2 godz zalatwili z pompą wylewanie. Zamawiany był dzien wczesniej. Zero problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcim 08.07.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Czytam o tym betonie i się zastanawiam czy ktoś z Was brał lub próbował z DORA w Buku? Na jesień będę zalewał więc wątek dla mnie istotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lok 08.07.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Mam pytanie.Czy ktoś już zbierał ofertę na okna. Gdzie w Poznaniu lub okolicy szukać wytwórcę okien PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 08.07.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 lokjesli chodzi o okna to ja mam fajne wyceny z adresów poniżej http://www.variant-okna.plThermofasada ul.Górecka 31 tel.663-28-48 http://www.thermofasada.pl przejrzyj biała liste z wielkoposki i wyslij zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts