Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam takie pytanie do osób, które kładły pod wylewkę na chudziaku nie folię, ale papę.

Na jaką papę się zdecydowaliście i kto ją Wam kładł i zgrzewał...? Jakieś (pod)poznańskie namiary by się przydały... :)

:bye:

papa podkładowa termozgrzewalna Dobry Werner V100 S40

sam kładłem i zgrzewałem w garażu...

ja na dachu mam rupp sirius miedziany kupowany w dach-budzie na obornickiej, bardzo ładny :D

dach mi robił Krzysztof Dudziak, polecany na forum, ładnie zrobił ale troche się przejechaliśmy, bo najpierw się umówiliśmy na kupowanie przez niego materiałów z vatem 8% a na koniec się okazało, że on sie jednak tak nie może rozliczać no i troche jestesmy stratni :/

Tomasz Surowiec ma bardzo dobrą opinię na forum, sama go rozważałam ale miał bardzo odległe terminy

papa podkładowa termozgrzewalna Dobry Werner V100 S40

sam kładłem i zgrzewałem w garażu...

ja używałem papy firmy Lemar (firma z Czerwonaka) a kładłem jak się domyślasz we własnym zakresie

Pytam bo mam do "wytapetowania" cały parter, więc trochę tego jest, a nie jestem pewien czy mam czas na taką zabawę (i ochotę)...

Dlatego też poszukuję jakiejś alternatywnej metody outsourcingu...

:bye:

Drodzy formulowicze, Poznan 2011 malo aktywny, wiec pozwole sobie szukac u Was wsparcia. Budowa okolice Poznania (szamotul). Dostalam wyceny na instalacje i robocizna instal wod.kan, centr ogrzew jakby ciut za wysoka. Znajoma z okolic Wawy dokladnie teraz robi co ja i ma ceny prawie polowe nizsze np:

instalacja kotla/zasobnika/ pomp czyli wszystko co w kotlowni etc 3 tys (wawa 1.5), wod-kan (2 lazienki, kuchnia,m wyjscie na ogrod) 2,7 tys (wawa 2,2), podłogówka 40 zl / m2 (wawa 25), montaz grzejnikow ok 7 1.8 tys (1.2 wawa), do tego dochodza rzeczy ktorych oni nie robia, robie ja: doprowadzenie wody do domu (po dzialce) 120 zł.mb (?!?!), wklad kominowy - montaż do kominka 600, do kotla 500,kominiek z plaszczem - montaz 1.2, odprowdzenie.doprowadzenie wody do kominka 500.

Co myslicie,pomozcie, bo mam wrazenie ze mnie w ... robia.

Lion - a te ceny, choc w skrócie podpowiedz, czy sie czepiam, czy nie. Domek 134m2 uzytkowej (150 z pom gospodarczymi).

u mnie robocizna do tej pory za inne etapy była liczona, więc nie mam żadnego odniesienia - najlepiej jak zadzwonisz do Krzyśka i porównasz sobie wtedy ceny, albo zaraz inny forumowicz Ci napisze jak to u niego wyglądało :)