lipka71 26.03.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 my braliśmy z jesbetu wspólny forumowy transport i jest szczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda19770 26.03.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam.jestem tu nowa i nie bardzo wiem gdzie szukac pomocy.Może ktoś mną pokieruje?Firma Mytkowski ma w reklamie dom który bardzo mi sie podaba,to projekt zewnętrzny wiec nie moge mu sie lepiej przyjrzeć.Wiem ze taki dom jest wybudowany na Szczepanowo/Spławie w 2009r.Co robić,gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 26.03.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Co robić,gdzie szukać? Zadzwonić do firmy Mytkowski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 26.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 eee to by zbyt proste było ja też mam szambo z jesbetu, transport łączony ale nawet nie z forum, zadzwoniłam i powiedziałam zeby przysłali jak będą mieli klientów z poznania, i szybko przysłali, chyba dużo ludzi z wielkopolski u nich zamawia, wszystko ok z szambem poki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenleaf 23.04.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Poszukuje kogos kto zrobi izolacje przeciwwodną posazki na parterze - najpierw roztwor aswaltu (czy cokolwiek zeby sie papa przykleila) a na to papa termozgrzewalna 5mm. PILNE. Dzwonilam do ludzi z bialej listy wielkopolski, ale nic nie udało mi sie załatwić. Poradźcie proszę. Podłogi zaledwie 90 m2, wiec roboty niewiele, ale termin jest problematyczny. Podloga musi byc zrobiona na 8 maja. Pomozcie prosze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 23.04.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Poszukuje kogos kto zrobi izolacje przeciwwodną posazki na parterze - najpierw roztwor aswaltu (czy cokolwiek zeby sie papa przykleila) a na to papa termozgrzewalna 5mm. PILNE. Dzwonilam do ludzi z bialej listy wielkopolski, ale nic nie udało mi sie załatwić. Poradźcie proszę. Podłogi zaledwie 90 m2, wiec roboty niewiele, ale termin jest problematyczny. Podloga musi byc zrobiona na 8 maja. Pomozcie prosze! Ponoć mamy kryzys i brakuje pracy... Jeśli generalnie masz sucho w domu, posadowienie domu normalne, niski poziom wód gruntowych, dostatecznie wysoki i dobrze zaizolowany fundament, to może warto rozważyć folię zamiast papy? Mam na myśli nie tę zwykłą czarną folię budowlaną, ale nieco grubszą i bardziej wytrzymałą folię. Można położyć dwie warstwy, z odpowiednio wysokim zakładem na ściany. Przynajmniej będzie zgodnie z atestami, bo oficjalnie papa nie nadaje się do wewnątrz (ale chyba nikt się tym nie przejmuje). Taką folię można rozłożyć samemu bez problemu. Papa to solidna hydroizolacja, ale czy aż taka jest tutaj potrzebna? Wyjątek stanowi przypadek prysznica bez brodzika, bo tam papa lub dobra hydroizolacja jest wskazana, ale z innych względów. Powyższa opinia jest jednak wyłącznie moją prywatną, więc proszę się nią nie kierować. Generalnie jeśli woda zbiera się pod chudziakiem i jest podciągana tak, że widać mocno wilgoć na parterze, to jest źle, niezależnie od tego czy będzie na beton położona papa czy tylko folia. Wilgoć może być potem dalej podciągana kapilarnie przez mury i ściany. Moim zdaniem dom powinien być tak budowany aby zawsze w środku było sucho bez tej hydroizolacji na posadzce. Po to robi się drenaż (jeśli warunki gruntowe tego wymagają) oraz dobrze (hydro)-izoluje fundamenty od zewnątrz. A skoro tak, to po co ta papa w środku domu? Zawsze jest wtedy jakieś ryzyko uwalniania się czegoś paskudnego z tej papy na styku z murem, gdzie musi przecież być dylatacja między ścianą a wylewką betonową i podłogą. PS. Idealnie byłoby pewnie zrobić odpowiednią termo- i hydro-izolację pod chudziakiem i z obu stron fundamentów (mniej mostków termicznych, skuteczniejsza izolacja). Widziałem takie właśnie projekty w teorii, choć chyba prawie nikt tak nie buduje w praktyce. Ciekawe z jakiego powodu? Tylko koszty? Przyzwyczajenie fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 24.04.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam. Gdzie w Poznaniu lub okolicach kupię rury do kanalizacji te pomarańczowe, chodzi o w miarę tani zakup ?potrzebuję trochę 160 i trochę setek na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam. Gdzie w Poznaniu lub okolicach kupię rury do kanalizacji te pomarańczowe, chodzi o w miarę tani zakup ? potrzebuję trochę 160 i trochę setek na początek. w każdej hurtowni lub sklepie instalacyjnym.. masz też do wyboru markety budowlane: castorama, obi, praktiker, leroy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 24.04.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 jeśli chodzi o stal doradzono mi znakomicie i kupiłem za fajna cenę więc pytam bo może ktoś gdzieś ma namiary na punkt z rurami za dobre pieniądze więc ponawiam pytanie po błyskotliwej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 27.04.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 jeśli chodzi o stal doradzono mi znakomicie i kupiłem za fajna cenę więc pytam bo może ktoś gdzieś ma namiary na punkt z rurami za dobre pieniądze więc ponawiam pytanie po błyskotliwej odpowiedzi ja kupowalem w leroy merlin komorniki i nie bylo jakos super tanio, potem dokupowalem jeszcze 1 trojnik w PAJO w Luboniu i cena bylo o polowe nizsza niz tego samego w Leroy Merlin pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 10.05.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam.Ja troche z innej"beczki"ale moze komus się przyda.Własnie kończa mi szpachlowanie ścian w budynku firmy śmigiem.Efekt ściany głaciutkie i tak białe,że szkoda malować.Ale apropo śmiga:kupując go należy sprawdzać datę produkcji.Najlepiej nie starszy niż trzy miesiące.W starszych często potrafi wytrącić się woda,a po rozmieszaniu-jak stwierdzil mój wykonawca-powstaje tzw."ślumpa"czyli półpłynna masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 30.05.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 witajcie, mam pytanie, czy ktoś ma namiary na stolarza który potrafiłby zrobić mi drewniany taras ze świerku lub modrzewia (nie z deski egzotycznej) wraz z konstrukcją pod taras (także drewnianą) bo połowa tarasu będzie na wysokości ok 1m, znalazłam jednego na razie ale chciałabym mieć wybór, a dostawcy deski tarasowej egzotycznej w zasadzie odpadają bo oni potrafią tylko położyć legary na betonie a ja muszę mieć konstrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 31.05.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Cicho tutaj pusto tutaj . No dobra to Piotrek coś napisze . A więc kochani budowa ruszyła i już w piątek będą zalewane ławy. Udało mi się już wyczaić piach 500 zł za 24 tony. na podsypkę. EMKI za 2,45 zł od MUCHy no i stal za 2044 zł na całe ławy i fundament ( dom w AKSAMITKACH 2 ). Wg. planu stan surowy otwarty koniec Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 31.05.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witajcie Możecie polecić hurtownię w Poznaniu (okolicach) z dobrymi cenami na Caparola? @Piotrek: No a gdzie są linki do Twojego dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.05.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witajcie Możecie polecić hurtownię w Poznaniu (okolicach) z dobrymi cenami na Caparola? @Piotrek: No a gdzie są linki do Twojego dziennika budowy El-Bau Tadeusz Leszynski 661 919 556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip321 02.06.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 W tygodniu coś wykombinuje, co do dziennika kilka fotek już zrobionych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 11.06.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 El-Bau Tadeusz Leszynski 661 919 556 Pan Tadeusz widzę nadal popularny Ja oczywiście również polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helion 20.06.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam, Jakiś czas temu obiecywałem podać namiary na polecane ekipy, ale zapomniałem hasła i musiałem założyć nowe konto [jak nic SKS ] Podaję jak leci - kolejność zupełnie przypadkowa: Schody drewniane : Elżbieta Zygadlik 504-155-902; Murarka + dekarze: Rafał Mytkowski: 796-580-336 Domy Inteligentne: Arkadiusz Kaczmarek 513-129-293 Domy energooszczędne: Marek Nowicki 888-519-972 Elektryk: 601-731-917 (facet z polecenia - nie znam imienia, u mnie nie miał już terminu) Kominki: Pan Zając 601-798-945 Dekarze z Pobiedzisk (baaardzoo polecam): 666-399-975 Okna zdecydowanie Amberline z Hetmańskiej (wybraliśmy ich po chyba pół roku wertowania ofert i póki co jesteśmy mega zadowoleni): 503-397-399 Pan Maciej Okna dachowe Velux i Fakro napewno czy Roto nie wiem: 691-741-007 Tynki i posadzki Maszynowe, GK: Pan Zalewski 606-677-779 / 509-309-490 (mam zapisane dwa numery nie pamiętam już który aktualny) Ocieplenia Przemysław Cierpiał: 515-817-949 Instalacje Pan Zdzisław Tucholski: 504-039-169 Wykończeniówka Waldemar Merda: 508-292-338 Parkiety Maciej Nowak: 793-441-699 Kuchnie Pani Paulina Majewska: 781-370-506 (salon Polskie Meble) Gdyby ktoś szukał naprawdę dobrych szkoleń dla swoich handlowców polecam Energia-Mind Hanna Łowicka: 602-326-316 , a mechanik samochodowy najlepszy jest w Suchym Lesie 609-610-492 Artur Mam nadzieję że choć trochę pomogłem P.S. Szukam taniego autka na gaz, do 7.000 pln Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winiooo 20.06.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam, czy może ktoś polecić dobrą i tanią firmę, która kompleksowo wykona rekuperacja wraz z GWC??? POZdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.06.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam, czy może ktoś polecić dobrą i tanią firmę, która kompleksowo wykona rekuperacja wraz z GWC??? POZdrawiam! Mi wykonała wm i reku firma http://www.okbudbis.pl/rekuperatory.htm Cenowo ok. Terminowo tez dobrze. Wszystko działa od 8 miesięcy bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts