ania_74 08.07.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Jesli chodzi o beton - ja bralam z BUTRANSU na Wołkowskiej (Poznań) Teraz spoznioajace sie gruchy z betonem to chyba norma- taki sezon.W ButTransie bralam beton z pompa- na 7% vatu-jako usluga- polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 08.07.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Też dołączam się do pytania o okna.. co prawda to jeszcze przede mną ale warto już warto się rozejrzeć. Kiedyś przewertowałam to nieszczęsne pod względem wyszukiania forum i wypisałam sobie firmy które polecali forumowicze: 1) Oknoplast Karków słynna Pani Michalina z Gniezna (wszyscy prawie do niej jeżdża), 2) DAko (Daliowa 2), 3) Variant, 4) AMB (Obodrzycka 66/68), 5) Drewexim Thermofasada (Górecka obok Panoramy) - widzę że ania_74 też korzystała z thermofasady wiec z pewnoscia do nich zajrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kk50250 08.07.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 jak ktoś szuka drewnianych okien to zapraszam na dąbrowskiego 181 do salonu Urzędowskiego POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuk1970 08.07.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 CzescPodajcie jak mozecie namiary na osoby mogace zrobic projekt przylacza wody do domku jednorodzinnego w rozsadnej ceniemapki do celow projektowych posiadam oraz warunki przylacza z gminydzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 09.07.2010 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Czytam o tym betonie i się zastanawiam czy ktoś z Was brał lub próbował z DORA w Buku? Na jesień będę zalewał więc wątek dla mnie istotny własnie DORA "uratowała" cała sytuacje bo inni juz niestety mocno zajeci i w tym samym dniu nie dali rady... a do Dory zadzwoniłam i zgodzili sie w tym samym dniu po poludniu przywiezc betonik szkoda ze wczesniej o nich nie wiedzialam bo cena praktycznie taka sama po malym rabaciku a przynajmniej slowni bo spoznili sie tylko 15 min teraz bede korzystac z ich usług bo obsługa bardzo mila pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 09.07.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 odnośnie okien to zebralam trzy oferty:- ASG Góra k/ Tarnowa Podgórnego - okna drutex - Oknoplast Kraków z Szamotuł- Oknoplast Kraków z Gniezna (polecana p. michalina)z drutexu nie skorzystam bo oknoplast - co prawda drozszy - ale jest w stanie wykonać wyższe okna balkonowe bez poprzecznej ramywyceny oknoplastów z tych ww. nie różnia sie za bardzo (dwa procent rabatu2) ale sprobuje jeszcze w oknoplascie na góreckiejponoc montaz najwazniejszy i niewiem jaki mają w Szamotulach a Gniezno tak strasznie daleko i nie jestem pewna czy tak od razu by przyjechali jakby cos bylo do poprawki...a może ktos by polecił sprzedawce z dobrym montazem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.07.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 zuk1970Ja ma namiar na projektanta przyłącza wodnego, ale on robi chyba tylko na teren powiatu szamotulskiego - z załatwianiem wszystkich uzgodnień i w ogóle. Jeśli jesteś zainteresowany/a pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lok 09.07.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Żeby nie robili ci problemów z odbiorem to najlepiej zlecić to sieci wodociągów dla której to przyłącze jest robione. Może nie będzie taniej ale szybciej i sprawniej. Zapytaj u nich o projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 09.07.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Jeśli Gniezno to okolice Poznania to przyszłam się przywitać Etap budowy:" w groszku", jak to mówiła Wioletta Kubasińska 3 m-ce minęły a my nadal czekamy na warunki zabudowy...masakra... tzn warunki Pan z UG mi juz wydrukował tak "na sucho" ale brakuje1 pieczątki i trza czekać za to wczoraj pozwoliłam sobie zakupić upatrzony od dawien dawna(wybrany bez najmniejszych problemów) projekt nasz wielki wymarzony dom: http://projekty.dom.pl/kr_delicja.htm będzie w odbiciu lustrzanym pozdrawiam budujących wielkopolan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 09.07.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Czesc Podajcie jak mozecie namiary na osoby mogace zrobic projekt przylacza wody do domku jednorodzinnego w rozsadnej cenie mapki do celow projektowych posiadam oraz warunki przylacza z gminy dzieki Podaj rejon wielkopolski/ Poznania bo w tym temacie liczy się przede wszystkim rejon - taką to sobie wodną regionalizację wprowadzili i porozmawiaj z p. Piotrem któy ogłasza sie na forum (trochę wyżej) z pewnościa szybko ci odpowie, mi niestety nie pomogl ale mam troche skomplikowana sytuacje, ale szybko odpowiedzial i zaaangazowal sie w wyjasnienie sprawy. Ja buduje w Kamionkach, mogę podać namiary na firmy w tej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 12.07.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam wszystkich, właśnie zaczęliśmy budowę, to znaczy w ziemii pojawiły się wykopy. Cieszę się, bo trwało to wszystko niemiłosiernie długo, działkę kupiliśmy prawie 2 lata temu, w międzyczasie gmina doszła do wniosku, że stworzy MPZP co dało nam półtorarczony poślizg. Tak czy siak, plan się w maju uprawomocnił, z pozwoleniem nie było problemu i budowa rozpoczęła się formalnie 09.07.2010 a plan jest taki, żeby przeprowadzić się w czerwcu 2011, więc mamy przed sobą 11 miesięcy. Mam jednocześnie pytanie do forumowiczów o doświadczenia z firmą GEN GAZ. W planie zagospodarowania jest wyrysowanych kilkadziesiąt działek ale na chwilę obecną jest tylko kilku właścicieli (to znaczy jeden właściciel terenu, plus kilku w tym ja właścicieli poszczególnych działek) i w gazowni usłyszałem, że inwestycję zrealizują (właśnie zrealizowali 300 metrów dalej) jak będzie minimum 10 odbiorców, a na zdrowy rozsądek będzie ich kilkudziesięciu. Czy mieliście podobne sytuacje? Wolałbym mieć ten gaz wcześniej niż później i zastanawiam się czy są jakieś metody wpłynięcia na decyzje inwestycyjne gazowni. Lokalizacja to Ceradz Dolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 12.07.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 co do przyłącza wody- ja buduję w gminie Czerwonak- mnie obsługuje Meliopoz (tam zrobiono mi projekt przyłącza wody oraz wstepna wycene kosztów) wszytsko dosc sparwanie w cenie 650 zl (z faktura )http://www.meliopoz.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 12.07.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 wybraliscie juz dachowke? mam straszny dylemat - moze kos juz zdecydowal sie na ceramiczna "duża" dachowke i moze cos o tym napisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.07.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 aniu a konkretnie to jaki masz delemat z tą ceramiczną dużą dachówką? może coś podpowiem, rozważamy creatona premion - to jest stosunkowo duża dachówka, widziałam jak się dachy prezentują na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lok 12.07.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ja się zastanawiam nad Nelskampem niemieckim. Tez mają duża dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 12.07.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 ani z gazem a ni przyłączem wodociągowym nie pomogę, bo my wodę ze studni mieć będziemy a gazu nie planujemy zakładać mimo, że przez teren działki przechodzi mi rura z gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcim 12.07.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Gębal, ja miałem/mam doświadczenia z Gen'em. Wystąpiem tylko o możliwość zapewnienia dostaw bo jeśli tylko do mnie miałoby być przyłącze to ok. 7 tys. Poczekam na sąsiadów. Gazu do budowy nie potrzebujesz bo i po co płacić. Teoretycznie mogę zrobić to drogie przyłącze i jak sąsiedzi będą chcieli gaz to muszą mnie spłacić. W moim przypadku dla GEN'u opłacalna inwestycja jak zgłosi się jeszcze jeden zainteresowany. Jak się uprzesz to zrobią do jednej działki przyłącze - wnioskuję po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 13.07.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 aniu a konkretnie to jaki masz delemat z tą ceramiczną dużą dachówką? może coś podpowiem, rozważamy creatona premion - to jest stosunkowo duża dachówka, widziałam jak się dachy prezentują na żywo. A ja z tego co pamiętam, to w Dach-budzie wypowiadali się o niej bardzo niepochlebnie. Mało tego, na faceta nazwa tego modelu dachówki działała jak czerwona płachta na byka. Aż się pluć zaczynał gdy o niej mówił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.07.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 A ja z tego co pamiętam, to w Dach-budzie wypowiadali się o niej bardzo niepochlebnie. Mało tego, na faceta nazwa tego modelu dachówki działała jak czerwona płachta na byka. Aż się pluć zaczynał gdy o niej mówił... Też słyszałam o niej niepochlebne opinie, ale tak naprawe to tylko jeden z na razie rozważanych wariantów, raczej mniej prawdopodobny do zrealizowania. Cały czas liczę, że może jakoś wyskrobię kasy na meyer - holsena... Moi może przyszli dachowcy raczej nie mieli do niej (creatona premion) większych zastrzeżeń, widziałam położony przez nich z tej dachówki dach i wyglądał ok:) Może w dach - budzie tak ją wyklęli z uwagi na złą sławę jej poprzedniczki kera pfanne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 13.07.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Może w dach - budzie tak ją wyklęli z uwagi na złą sławę jej poprzedniczki kera pfanne? Klęli właśnie na Premiona i na Creatona zresztą też, ale to już nie za jakość, tylko za ich mało przyjazne podejście do klientów i hurtownii... Ale mimo wszystko postawiliśmy na Creatona, tylko, że na ich pierwszorzędny model "Futura". I my z żoną jesteśmy zadowoleni, a i nasz dekarz, który nie jest nowicjuszem w swoim fachu, nie raz kładł już na dachach Creatona - a nasz dach we Futurze był dla niego nowością i dziewiczym przeżyciem - bardzo ją chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts