monmark 27.07.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 DrKubusJa dokładniej południowy wschód, na wylocie na Kórnik - w Szczytnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 27.07.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Egona przewidujesz, że w Kolmaxie będzie taniej? Ja znowu buduje się z tamtej strony Poznania, więc do Swarzędza mam rzut beretem. Byłeś osobiście w Kolmaxie czy mailem wysłałeś dach?Nie bardzo mam możliwość wszędzie jeździć, qrcze, aaa no i jak tam ze zwrotami? Jestem na etapie porównywania cen z Dach-Budem. Określiłem się, że do piątku dam odpowiedź w Kolmaxie, czy biorę od nich towar. Wysłałem do Kolmaxu mail' a i później się przypomniałem telefonicznie. To uruchomiło lawinę, bo w jeden dzień miałem wycenę i jeszcze telefon od pracownika hurtowni z pełnym wyjaśnieniem dyskusyjnych kwestii. Im naprawdę zależy na kliencie. W zestawieniu oferty mam napisane, że przyjmują cały niewykorzystany towar, nawet pojedyncze dachówki. Sondowałem na forum, wspominał o nich również mój szef ekipy murarskiej, że robią pozytywne wrażenie. Jeśli budujesz po wschodniej stronie Warty, powinnaś do nich zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 28.07.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Egonnie dawała mi spokoju ta róznica w cenie między Siriusem. Poszperałam w katalogach i na allegro i rzeczywiście, cena zależy od koloru, więc nie bardzo możemy porównywać ze sobą nasze dachóweczki. I jak ta wycena się umiejscawia w porównaniu z DAch Budem? Buduję się po południowo wschodniej stronie, ale mieszkam póki co po północnej i trochę ograniczona mobilnie bywam, więc zobaczę czy zachęcą mnie wyceną. Już do nich napisałam.Jeśli chodzi o okna, to miałam na myśli do całego domu, a nie tylko połaciowe. Wybrałeś już coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatakorzeniewicz 28.07.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jeśli ktoś szuka garażu blaszanego na budowę, to wiem kto ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 28.07.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Egonnie dawała mi spokoju ta róznica w cenie między Siriusem. Poszperałam w katalogach i na allegro i rzeczywiście, cena zależy od koloru, więc nie bardzo możemy porównywać ze sobą nasze dachóweczki. I jak ta wycena się umiejscawia w porównaniu z DAch Budem? Buduję się po południowo wschodniej stronie, ale mieszkam póki co po północnej i trochę ograniczona mobilnie bywam, więc zobaczę czy zachęcą mnie wyceną. Już do nich napisałam. Jeśli chodzi o okna, to miałam na myśli do całego domu, a nie tylko połaciowe. Wybrałeś już coś? Monmark, a więc mamy różne kolory Siriusa? No to sprawa jasna! Co do okien, interesuje Cię Oknoplast Kraków? Jeśli tak, to na forum wychwalana była pod niebiosa gnieźnieńska firma Michaliny Walaszczyk "Forplast". Oni są oficjalnym dystrybutorem Oknoplastu (widnieją na ich stronie internetowej). Skontaktowałem się z nimi i pani Michalina robi mi właśnie wycenę (posłałem zestawienie stolarki okiennej z projektu). Pani dodatkowo zadała kilkanaście pytań odnośnie okien. Rzeczywiście sprawia wrażenie wyjątkowo rzeczowej profesjonalistki, zobaczymy jak będzie z ceną. Oto namiary na stronę internetową FORPLASTU, gdzie znajdziesz mail'a i adres firmy. Niech Cię nie zmyli, że handlują teraz tylko poznańskim Aluplastem. Pani Michalina wyjaśniała, że tylko stronkę mają skonstruowaną pod Aluplast, ale nadal współpracują z krakowskim Oknoplastem i te świetne recenzje na forum dotyczą właśnie tamtych okien oraz ich profesjonalnego montażu. Odradzam firmę Magnat z Jeżyc, też przedstawiciela Oknoplastu. Facet, po którym przejmowałem moją ekipę murarską, opowiadał mi, że sporo spóźnili się z montażem i zwodzili go z terminami. Musiał przez to wziąć urlop i spać na budowie, żeby mu z niezamkniętego domu nie "skroili" okien połaciowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 28.07.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Egontak, czytałam o pani Michalinie i myślałam o tym gnieźnieńskim oknoplascie, czy sądzisz że nie będzie problemu z dojazdami na ewentualne naprawy, poprawki gwarancyjne? Bardzo Ci dziękuję za całą pomoc i wszystkie rady Do p. Michaliny przydałoby się osobiście podjechać, żeby wybrać konkretne okna, profil, kolor, no i do tego drzwi i bramę garażową. Czy p. Michalina robi Ci wycenę okien we wszystkich profilach?Czy coś konkretnego wybrałeś? I tak z ciekawości na jakim etapie jest Twoja budowa?Widzę, że orientujemy się w tych samych rzeczach, więc pewnie etap podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 28.07.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 No wiesz, z oknami plastikowymi nie ma większego problemu. Mam od 10 lat okna na profilach Veka (na tych samych produkuje swoje Oknoplast) i trzeba tylko przesmarować okucia (najlepiej 2x w roku WD40) lub podkręcić przy zawiasach, jak się trochę opuści (prosty kluczyk imbusowy). Potrafi to każdy facet Nie sądzę, żeby p. Michalina ryzykowała, mając w końcu dodatkowy zysk z poznańskich klientów (zważ na to, że przebojowo wcina się w silną konkurencję na naszym miejskim rynku), zaniedbania serwisowe. Jak dotąd nikt tutaj nie korygował dobrych notowań Forplastu przez jakieś wpadki serwisowe. Monmark, problemem pozostaje zatem, jaką zaoferuje cenę. Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 28.07.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Egonmój mąz złota rączka, więc pewnie sobie poradzi z drobnymi korekcjami To jeszcze napisz jak Twoja budowa? chyba że nie chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 28.07.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Egonmój mąz złota rączka, więc pewnie sobie poradzi z drobnymi korekcjami To jeszcze napisz jak Twoja budowa? chyba że nie chcesz... U mnie w porządku. Rozpoczęliśmy 24 czerwca. Buduję z Ytonga i Silki na cienką spoinę. Właśnie kładą strop, w piątek lub poniedziałek zalewamy. Dzisiaj jadę po fakturę na kominy Schiedel'a, które chłopaki zaczną stawiać od poniedziałku. W tym tygodniu chciałem załatwić tę dachówkę, bo 16 na parę dni jedziemy powczasować nad Bałtykiem. Odpocząć od wszystkiego Z początkiem września ma wejść cieślo-dekarz. Jeśli wystarczy kasy zamkniemy całość na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 28.07.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 No to pięknie Wam idzie, idziemy łeb w łeb, my w tym tygodniu powinniśmy zalać strop nad częścią mieszkalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 28.07.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jestem na tym samym etapie, w poniedziałek zalewamy strop nad parterem.Co do dachówki to mam wyceny na Koramica L15 z Kolmaxu, Dek-Polu, Pimaru i MB Wesołka - Pimar dał najlepszą cenę. Z Pimaru dostałam też ofertę na Siriusa ( dla porównania cenowego z dachówkami Koramic) i w sumie Sirius jest droższy na całym dachu tylko o 550,- a mają cały skład tych dachówek i nie ma problemu jak czegoś zabraknie lub coś zostanie. Co do okien to też się przymierzam do Oknoplastu Platinium - Magnat miał zrobić wycenę na zeszły piątek i nic - cisza.Dzięki za namiary do Forplastu - może z nimi pójdzie lepiej. A myśleliście już o bramach garażowych? Jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 28.07.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 TIAno to gratuluje etapu, pewnie budujesz się tez po wschodniej stronie? Zaintrygowała mnie wycena o której piszesz, albo masz Koramica bardo tanio albo Siriusa bardzo drogo. U mnie różnica w wycenie kolosalna, na korzyść Siriusa. Jaki kolor Siriusa wyceniałeś i ile Ci zaproponowali za dachówkę podstawową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 28.07.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Hmm - to już nic nie wiem - Pimar twierdzi, że Sirius jest ogólnie dużo droższą dachówką. antracyt - dachówka podstawowa 2,78 netto (po 22% rabacie od ceny fabrycznej) A budujemy koło Kórnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 28.07.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 TIAhmm, a jaką dachóweczkę z Koramica wyceniałeś? Ja E32 w kolorze brązowym (połysk) więc może moja jakaś droga była...i dlatego taka kolosalna różnica. Czyli jeszcze do 2,78 doliczasz VAT, 22%? Jeśli 22%, to Ci wyjdzie prawie 3.40. Nam brąz wycenili już brutto na 2.99, pewnie antracyt byłby w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 29.07.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 mamy pierwszą wycenę na dachówkę creatona - antracyt: - hurtownia pimar: 4,99 zł netto.....to chyba sporo...niestety musimy mieć dachówkę którą można ułozyć na 15 st nachylenia dachu i ponoć jest droższa od "normalnej"wyśle jeszcze zapytanie do dek-polu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 29.07.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 amyFto ja się już może wogóle nie wypowiem w tym temacie, bo Creaton ma różne dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 29.07.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 co do dachwek. Własnie dziś zamówiełam w Biskupicach dachówkę Nelskamp DS 5 w kolorze grafitowym.Ma byc na budowei za 2 tygodnie. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 29.07.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Więc tak, w Formplascie robi się wycena na okienka, a ja się zastanawiam gdzie tu jeszcze by zrobić wycenę...macie propozycje na sprawdzone firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 30.07.2010 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 monmark: wiem że creaton ma różne dachówki - wycene mam na premion łupek kryształ czarny ale cena zwaliła mnie z nóg (w sumie za samą dachówkę jakies 25 tys netto!!!) i wczoraj nie pamiętałam dokładnej nazwy modelu a chciałam się dowiedzieć czy to dużo za samą dachówkę...bo do tego dochodzą jeszcze koszty dodatków ... co do okien oknoplastu z Krakowa to ja dałam wycenę na Górecką i w Szamotułach też jest przedstawiciel Szamotuły nieznacznie droższe od Gniezna i Poznania ale ponoć montaż nie bardzo byłam zdecydowana na Górecką bo ceny podobne a nie uśmiecha mi się jechać do Gniezna żeby omówić szczegóły no ale dostałam info na priv że u nich przy montażu trzeba pilnować pracowników.... i teraz jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.07.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 z tego co piszą specjaliści to montaż jest ważniejszy niż same iluś tam komorowe profile tak więc na tym elemencie nie warto oszczędzać tylko brać sprawdzona ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts