małgosia15Poznań 03.08.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Poznań 2010, pilnie poszukuję eksperta, fachowca który oceni stan budynku surowego, otwartego co z nim można dalej zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 03.08.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 amyF - skoro masz wycenę z Pimaru to proponuję zadzwonić/podjechać i poprosić o bardziej przystępną, bo skoro ta, którą otrzymałaś jest bez rabatów, to moim zdaniem mogą jeszcze sporo obniżyć tą cenę, a także zaproponować Ci cenę z "usługą montażu" na 7% VAT. Ja wyceniałem tam Koramica karpiówkę i cena jest lepsza niż gdzie indziej i to wcale nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 04.08.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 niestety nie wszystko da się załatwić przez telefon więc musimy się z mężem zgrac i wziąść wolne na objazd różnych hurtowni z dachówkami póki co wszystkie materiały do budowy udawało się załatwić przez telefon lub po pracy co do cegieł i innych się nie wtrącałam ale odnosnie dachówki to po prostu trzeba pojeżdzić i pooglądać i wtrącić swoje trzy grosze jak to baba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 04.08.2010 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 aha - co do budowy to dzisiaj zaczynamy robić ścianki działowe mam nadzieje że murarze nie będą na mnie się wsciekać jak mi przyjdzie do głowy jakiś pomysł na zmianę położenia ścianek... człowiek rozmyśla pół roku nad projektem i ułożeniem wszystkiego - nawet mebli w przysżłym domku a podczas budowania przychodzą dodatkowe rozwiązania i trzeba zmieniac niektóre rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 04.08.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Mam końcową wycenę z Dach-Budu, Obornicka 324.RuppCeramika Sirius miedziana angoba (ceny brutto): 2,31 zł dachówka podstawowa, gąsior Sattel 15,74 zł, kominek wentylacyjny 238,37 zł, trójnik Sattel 232,22 zł. Rynny stalowe Galeco - 4075 zł. Nikt nie dał lepszych cen, a wyceniałem w 10 hurtowniach. Mam pytanie. Ile płacicie za więźbę i robociznę za pokrycie dachu.U mnie cieślo-dekarz ma dostarczyć sam więźbę za 860 zł + 7% VAT (wychodzi aż 920 zł/m3 !!!), łaty po 2,20 zł/mb, robocizna za 76 zł/m2. Zastanawiam się nad renegocjacją cen (nie mam jeszcze podpisanej umowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 04.08.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 więźba wyceniona w Rokietnicy na około 10 tys - mąż wie dokładniej "panowie" za położenie dachu (+deskowanie), dachówki i orynnowanie wezmą 23 tys ale mężulek ma się jeszcze pytać jakiemuś znajomemu który może zrobi taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.08.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Egonjuż chyba pisałam wcześniej, u mnie drewno po 735 zł za metr3 netto, wywiązanie więźby po 28 zł netto za metr2 powierzchni dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 04.08.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 U nas drewno na więźbę 690 netto i taka cena zostanie, bo nie chcemy faktury, załatwia dekarz. Płacimy 70 zł/m2 za robociznę + 10 zł/m2 za deskowanie. (netto) Póki co w wycenie dachu też prowadzi Dach Bud 324. Już na 90% się zdecydowaliśmy na nich, ale jeszcze nie przesądzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 04.08.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Więźba 690 zł m3 netto + cieśla 25 zł/m2 łaty 2,01zł/ mb, kontrłaty 1,16zł/mb (netto) dekarz 38zł/m2 + 200 zł za okno dachowe - przy moim dachu wychodzi 41zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 04.08.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 U nas drewno na więźbę 690 netto i taka cena zostanie, bo nie chcemy faktury, załatwia dekarz. Płacimy 70 zł/m2 za robociznę + 10 zł/m2 za deskowanie. (netto) Póki co w wycenie dachu też prowadzi Dach Bud 324. Już na 90% się zdecydowaliśmy na nich, ale jeszcze nie przesądzam A dekarz (czy także cieśla?) zaakceptowany przez KierBuda? U Ciebie też kieruje p. Zbyszko? W Dach-Budzie proponowali mi więźbę z Kościana za 690 netto. Cieśla przełożył mi termin na 2 poł. września i jestem teraz w kropce .... bo tani nie jest, a ja nie zamierzam czekać na niego 1,5 miesiąca. Jestem już dogadany z Dach-Budem na 90%. Dali naprawdę fajny rabat na cały dach i nie wiem, czy będą chcieli bezpłatnie tak długo trzymać towar na składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek 05.08.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam,mam prośbę czy ktoś z Was może polecić instalatora instalcji SAT RTV. Chodzi o instalcję zbiorczą na 3 mieszkania.Będę zobowiązany za informację. Pozdrawiam budujących Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 05.08.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 A gdzie się budujesz, bo osobiście mógłbym Ci taką instalację zaprojektować i zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 05.08.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 A dekarz (czy także cieśla?) zaakceptowany przez KierBuda? U Ciebie też kieruje p. Zbyszko? nie mówił, że mu nie pasuje u nas chwalony przeze mnie p. Jurek Stróżyk kieruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 05.08.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 W Dach-Budzie proponowali mi więźbę z Kościana za 690 netto. . hehe, to może będziemy mieć tą samą więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.08.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 DrKubuswidzę, że masz bardzo przydatne umiejętności:) może się w przyszłości co Ciebie uśmiechnę w sprawie takiego projektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 05.08.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Myszonik, na codzień zajmuje się sieciami komputerowymi, ale elektryka i instalacje TV-Sat również wykonuje... i po reklamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.08.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 No to u siebie będziesz miał satysfakcję zrobić sobie coś bardzo przydatnego "własnymi ręcyma":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 06.08.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Monmark, a Twój cieślo-dekarz może byłby wolny na początku września, jeśli oczywiście nie koliduje to z Twoim harmonogramem robót?Nie bardzo uśmiecha mi się czekać na mojego do końca września, tym bardziej, że nie wiem czy Dach-Bud będzie skłonny tak długo nieodpłatnie trzymać moją dachówkę na składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 06.08.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Transport szamb z Radomia na 16 sierpnia, jak ktoś chce się załapać proszę o kontakt 600373201, jest miejsce na 1 szambo. sprawa już nieaktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek 07.08.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 A gdzie się budujesz, bo osobiście mógłbym Ci taką instalację zaprojektować i zrobić. Cześć, dzięki za chęć pomocy. Buduję a właściwie kończę remont domu z 1914 roku w Poznaniu. Instalacja ma obejmować 3 mieszkania. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts