myszonik 20.08.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Na wstępie pochwalę się PnB - od wtorku się uprawomocnia ..i to na razie tyle dobrego. Dostałem pierwszą wycenę SSO i prawie z laczków wyskoczyłem... (projekt na bazie C210 murator, więc konstrukcja bardzo prosta, pow. 134m2 prostokąt, dach dwuspadowy, żadnych 'udziwnień') robocizna za SSO prawie 56tys brutto z dachem (~ 39tys. bez dachu) pozostaje szukać dalej i czekać na kolejne wyceny :/ lion jakby co to się odezwij na priv jakie masz oczekiwania co do ekipy i terminów, może coś z okolic podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 20.08.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Na wstępie pochwalę się PnB - od wtorku się uprawomocnia ..i to na razie tyle dobrego. Dostałem pierwszą wycenę SSO i prawie z laczków wyskoczyłem... (projekt na bazie C210 murator, więc konstrukcja bardzo prosta, pow. 134m2 prostokąt, dach dwuspadowy, żadnych 'udziwnień') robocizna za SSO prawie 56tys brutto z dachem (~ 39tys. bez dachu) pozostaje szukać dalej i czekać na kolejne wyceny :/ Dostałeś cenę na odczepnego na zasadzie: jak się skusisz to firma ekstra zarobi ale że ma inne zlecenia nie jesteś dla nich priorytetem. BTW, fajny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 20.08.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 monmark - ja w temacie okien... byłam już w thermofasadzie i dzisiaj w gnieźnie - czekam na wycenę. Gniezno rzeczywiście urzeka obsługą chociaż niestety nie było p.Michaliny, ale p.Agnieszka też przyznaję bardzo pomocna, jeszcze nie wiem jak to wyjdzie cenowo. Kiedy masz montaż okien? Interesuje mnie jak pójdzie im z montażem, to jedyna sprawa której obawiam się.. jak będzie z ew. poprawkami itp. Czy możesz też pochwalić się swoją wizualizacją wnętrza i daj znać ile kosztował Cię projekt, właśnie pojawił się pierwszy problem - jak zaplanować podłogi na parterze w otwartej przestrzeni i chyba sama nie podołam temu..szukam pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba2009 21.08.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Może ktoś polecić jakąś dobrą firmę sprzedającą i montującą bramy garażowe ? pozdrawiam adam polecam firmę handlującą i montującą bramy firm: Hormann, Normstahl, Novoferm, BigTor, napędy Nice i Marantec, kontakt: Piotr 608025547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar 22.08.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Odsprzedam budę na budowę: bardzo solidna, posiada dwa niezależne wejścia, w tym takie przez które wmieści się betoniarka. Na wyposażaniu dużo praktycznych szafek i schowków, mini biurko z szufladami, piec w którym można napalić w chłodne dni, podwójna podłoga pod którą można schować długie elementy, łaty murarskie itp. W budce są także dwa miejsca do spania lub drzemki. Unoszony dach zapewniający znośne warunki podczas upałów. Budka została zaadaptowana z nadwozia wojskowej radiostacji. Bardzo solidna. Możliwość wysłania fotek. Wszelkie pytania proszę kierować na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 22.08.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 buba2009 a gdzie mieści się ta firma i jak się nazywa ? a serwis bram też macie ? pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba2009 22.08.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 buba2009 a gdzie mieści się ta firma i jak się nazywa ? a serwis bram też macie ? pozdrawiam adam Mamy, mamy:rolleyes:. Wystarczy podać hasło "żyrafy wchodzą do szafy" i czekać na odzew - rabacik murowany. Na poważnie, najlepiej zadzwonić i dogadać temat - wiadomo wycena i pomiary w okolicach Poznania bezpłatne. Firma poważna, w bramach już "pełnoletnia", no nie będziemy na forum sobie prywaty urządzać więc jak by co to namiar zostawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anoles 23.08.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 jak chcesz to ja trochę mam ale gliny, jeśli CI nie przeszkadza zapraszam:) podobno dobrze trawniki na glinie rosną dzięki bardzo ale gliny to mam az za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 23.08.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 i jakie wrażenia z montażu? u mnie w godzinę się wyrobili:) miałem tyle wody w dole że szambo pływało jak stateczek.dopiero płyta docisnęła do dna. Dopiero teraz mam czas trochę skrobnąć... Ponieważ ekipa zakończyła u Ciebie montaż w ekspresowym tempie, zostałem zaskoczony telefonem po 8 rano, że są już gotowi na przyjazd do mnie . Dołek pod szambo dałem wykopać już w sobotę, więc jak ich odebrałem w Żernikach i ściągnąłem do siebie na działkę zaraz zabrali się za robotę. Montaż był bezproblemowy i ekspresowy, a po szybkiej wymianie kaski na certyfikat szamba, panowie poinstruowani przeze mnie jak dojechać do Szczytników, pojechali do monmark-ów. Jak znajdę trochę czasu to uzupełnię mój dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerajm75 23.08.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam wszystkich serdecznie:) Jestem nowym użytkownikiem forum. Trafiłem tu dość przypadkowo, ponieważ nagle okazało się, że mam problem z Administratorem budynku, w którym jestem właścicielem mieszkania. Otóż mając antenę telewizji satelitarnej i mieszkając na pierwszym piętrze nie mogłem odbierać sygnału. Sąsiad mój zgodził się abym zamocował ją na jego balkonie. Przewód antenowy przeprowadziłem przez wykonany otwór w elewacji budynku przy moim balkonie do mojego mieszkania. Inni właściciele mieszkań nie mieli nic przeciwko. Administrator wynajęty przez wspólnotę poinformował mnie, że dziura w ścianie może zagrażać budynkowi i sprowadzi inspektora budowlanego aby to sprawdził. Czy coś grozi mi w związku z tym? Pomóżcie Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 24.08.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Zależy jaki ten otwór na kabel jest. Raczej administrator chce się wykazać i szuka dziury w całym pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 24.08.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Szukam instalatora, czy możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 24.08.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Szukam instalatora, czy możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Instalatora czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 24.08.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Kiedy masz montaż okien? Interesuje mnie jak pójdzie im z montażem, to jedyna sprawa której obawiam się.. jak będzie z ew. poprawkami itp. Dziś mieliśmy właśnie pomiar, czekaliśmy aż murarz skończy murować, bo nie było czego mierzyć Okna będziemy montować gdzieś na początku października jak dach się skończy robić. Wiesz nie boję się o ewentualne poprawki, oni mają tyle już klientów w Poznaniu i okolicach, że gdyby coś było nie tak, to ludzie by pisali na forum. Jeśli chodzi o wizualizacje, prześlij mi mail na PW, to Ci wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 24.08.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 panowie poinstruowani przeze mnie jak dojechać do Szczytników, pojechali do monmark-ów. hehe, fajnie to brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIA 24.08.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Instalatora czego? Poszukuję instalatora ogrzewania podłogowego i tej całej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzejkk 24.08.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Ja też dołączę do szanownego grona budującychw w poznańskich oklicach. My zamierzamy budować się w fantastycznym Kicinie. Działka kupiona, projekt wybrany, adoptuje sie właśnie u Pani architekt. Szukamy ekipy, zobaczymy jak to bedzie.... Zupełnie nie znamy sie na budowaniu, uczymy się wszystkiego od początku. Od załatwiania formalności po wentylację mechaniczną..... Jak dobrze, że jest internet........ Pozdrwiam Ania Witam, Jestem na etapie projektu(prawdopodobnie Z40 z extradomy), prosze o polecenie architekta z Poznania, uczciwego, który dokona adaptacji, ile to moze kosztować? Pozrowienia Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzejkk 24.08.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam(y) wszystkich budujących AD 2010! Jesteśmy z Poznania, a budowa będzie w Krosinku. Nasz projekt to Z40Gp z pracowni Z500, jednak z kilkoma przeróbkami w tym z największą w postaci dwustanowiskowego garażu. Na razie jesteśmy na etapie załatwienia formalności (przeróbki projektu, adaptacja, projekt zagospodarowania, opinie o mediach itp). Mamy nadzieję mieć PnB do końca lipca. Pozdrawiamy budujące pyry, a co niektórych na wątku już znamy, nie lipka71? Witam, ja również jestem chwilę przed zakupem Z 40 (odbicie lustrzane) i chcę do tego garaż dwustanowiskowy, w którym auta stoją jeden za drugim.Czy mogę prosić o polecenie architekta , który Wam adoptował projekt i czy garaż musi byc zaprojektowany od początku? Z góry dziękuję. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aducha27 24.08.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Zaczynamy przygode z budowaniem Budujemy się w miejscowości Gostyń. Ekipa na budownie a my poszukujemy dachowki Pozdrawiam "w budownictwie o metr i tydzień ponoć niewchodzi ;-)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.08.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Poszukuję instalatora ogrzewania podłogowego i tej całej reszty. A skąd? Dokąd? w sensie gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts