Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

też interesuje mnie temat drzwi zewnętrznych.. chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń. Przy okazji mam też pytanie dot. ocieplenia - muszę się dokształcić w tym temacie, jaki steropian, system, kleje, gdzie kupić? CZy warto kupować materiał samodzielnie czy zlecić wykonawcy? ile płacicie za ocieplenie m2 styropianem?

a jakby ktoś szukał dobrej więźby to podaje namiary:

http://www.wiezba-dachowa.pl/home.html

[email protected]

tel. 957 624 553 lub 691 393 271

drewno super - tak mówił cieśla.. podobno różnie można trafić, więc wybrałam jakość. Tartak jest z okolic Drezdenka, ale wszystko można załatwić na telefon - bardzo miła obsługa.

drzwi zewnętrzne kupowaliśmy razem z oknami i bramą garażową w Gnieźnie, u słynnej p. Michaliny :)

wystawy drzwi nie ma i kupowaliśmy z folderu - zobaczymy jak wyjdzie w realu bo montaż wszystkiego za tydzień :)

a z jakiej firmy te drzwi? Czy może Oknoplast zaczął robić drzwi drewniane?

amyF czy masz w okleinie złoty dąb - ja właśnie takie zamówiłam chociaż wahałam się pomiędzy macore.. ale nie widziałam ich na żywo wiec zaufałam większości i wybrałam złoty dąb, montaż mam na połowę listopada ale chętnie jeśli można zobaczyłabym u Ciebie jak to wygląda

okna, drzwi i brama - wszystko w złotym dębie :) ale montaż przełożony na koniec października bo murarze nas wystawili i nie wymurowali kominów :(

a przez to dekarz nie mógł wejść i poszedł na inną budowę więc plan się kompletnie rozsypał :(

mam nadzieję że zdążymy ze wszystkim przed drugim terminem montażu....

Proszę o kontakt na sprawdzonego dekarza-fachowca. Opierzenie komina było już dwukrotnie naprawiane a nadal gdzieś przesiąka woda. Nie chciałbym, żeby ściana była wilgotna, gdy przyjdzie mróz, dlatego zależy mi na czasie. W zamian mogę odwdzięczyć się płytkarzem :-)

Jakieś dwie strony dalej wkleiłam zestawienie dekarzy polecanych na forum..

ktoś może mnie oświecić dlaczego jak klikam na link z powiadomienia to wrzuca mnie na pierwszą stronę wątku a nie na ostatni wpis?

Nie klikaj na link tylko ustaw sobie w subskrypcjach ten temat. Wtedy w prawym dolnym narożniku jest osoba ktra pisała ostatni post i godzina, a obok nich takie 2 małe czerwone strzałki - klikając na nie będziesz się przenosił na koniec. Mi też troche zajęło nim do tego doszłam.

Zresztą to nowe udoskonalone miejsce na grupy budujące jest do d....

Jeju rzeczywiście coś się porobiło z forum.. nie pojawiają mi się aktualizacje subskrybowanych tematów, dopiero jak w nie wchodzę to widzę że coś tam jest.... AmyF - wszędzie zaczyna sie robić nerwowo z terminami, śniegami straszą, ja już też zastanawiam się nad weryfikacją ambintych planów i chyba muszę iść do banku żeby transze mi zmniejszyli bo niepotrzebna na zimę mi będize kasa - jeszcze kusić będzie zeby na wakacje jechac:)

Czy ktoś z WAs podjął się zwrotu VAt - to dla mnie magia i nie wiem czy warto kupować materiały z usługa ze stawką vat, czy kupować materiał samemu i boksowac sie z urzedem o 1 % zwrotu - czy ktoś może mnie oświecić?

Jeju rzeczywiście coś się porobiło z forum.. nie pojawiają mi się aktualizacje subskrybowanych tematów, dopiero jak w nie wchodzę to widzę że coś tam jest.... AmyF - wszędzie zaczyna sie robić nerwowo z terminami, śniegami straszą, ja już też zastanawiam się nad weryfikacją ambintych planów i chyba muszę iść do banku żeby transze mi zmniejszyli bo niepotrzebna na zimę mi będize kasa - jeszcze kusić będzie zeby na wakacje jechac:)

Czy ktoś z WAs podjął się zwrotu VAt - to dla mnie magia i nie wiem czy warto kupować materiały z usługa ze stawką vat, czy kupować materiał samemu i boksowac sie z urzedem o 1 % zwrotu - czy ktoś może mnie oświecić?

apropo zwrotu podatku VAT nie wiem jakie jest zdanie innych ale ja nie narzekam na zwrot , fakt czeka się pół roku , ale sporo kasy dostałam , wiadomo że prawie każdy ma jakieś towary kupione bez faktury bo mimo tego zwrotu wyjdzie sie lepiej , pozbierałam rachunki jakie miałam zaniosłam do biura rachunkowego (biorą grosze na ogół od ilości faktur) odebrałam zaniosłam do skarbówki i już , w nacie możesz sobie znaleźć towary które podlegaja odliczeniu i sie zorientować .