ryz 21.10.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Witam.Poszukuję ekipy która zrobi mi sufit (10m2) z płyt gipsowo kartonowych i zamontuje schody stryszkowe, a także zrobi zabudowę kominka(od dołu do sufitu w kształcie prostokąta. Miałem jedną wycenę 2tyś za samą robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 22.10.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Ktoś kupował kominy systemowe? Gdzie mają wybór i sensowne ceny? Interesuje mnie coś w miarę sprawdzonego.. niekoniecznie Leier czy Schiedel (bo drogie). Coś w miarę sprawdzonego to właśnie Schiedel, Leier lub Plewa. Taniej możesz dać wymurować chłopakom z pełnej cegły i wsadzić "kwasówkę". Chociaż nie wiem, czy to wyjdzie aż tak tanio ... Zgłoś się do regionalnego przedstawiciela, on da Ci namiary na najlepszy cenowo sklep. Za Schiedel'a (komin do kotła + komin do kominka + całość wentylacji) zapłaciłem 7600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.10.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Podpisuję się pod Egonem w kwestii kominów. Ja za podobną cenę miałam od Schiedel'a komin do kotła z dodatkowym wentylacyjnym i komin do kominka. Kupowane w Nadstadze. Przedstawiciel regionalny (do znalezienia na stronie) bardzo pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 24.10.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam.Poszukuję ekipy która zrobi mi sufit (10m2) z płyt gipsowo kartonowych i zamontuje schody stryszkowe, a także zrobi zabudowę kominka(od dołu do sufitu w kształcie prostokąta. Miałem jedną wycenę 2tyś za samą robociznę. Spróbuj tu p Michał 501 519 293.Umnie wykonywał pełną zabudowe z gk(sufity,ścianki,ocieplenie itd)śolidny i rzetelny wykonawca,a jestem wymagającym inwestorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubiakpiotr1982 24.10.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 witam wszystkich poszukuję ekipę do tynków cementowo-wapiennych zacieranych piaskiem kwarcowym w miarę tanich i solidnych. Jeśli macie jakieś namiary i ceny za m2 bedę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 25.10.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 odnośnie kominów to my mamy wybudowane z klinkieru - śliczne są choc jedne taki długi sie wydaje... koszt klinkieru z zaprawą i innymi potrzebnymi rzeczami - jakies 2,5 tys (kominy mamy dwa) robociznę mieliśmy wliczone w całosć murowania więc trudno mi okreslić koszt samych kominów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.10.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 amyF klinkier na całe dwa kominy ( w sensie na całej długości) za 2500 zł? Gdzie? Jaki? Ja za klinkier na 2 kominy powyżej wysokości dachu dałam z zaprawą ponad 2000. A co do całości kominów murowanych to jest ryzyko ich złego wymurowania jeśli specjalistów ma się takich sobie... jak się ma dobrych to można murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 25.10.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 amyF klinkier na całe dwa kominy ( w sensie na całej długości) za 2500 zł? Gdzie? Jaki? Ja za klinkier na 2 kominy powyżej wysokości dachu dałam z zaprawą ponad 2000. A co do całości kominów murowanych to jest ryzyko ich złego wymurowania jeśli specjalistów ma się takich sobie... jak się ma dobrych to można murować Podpisuję się pod zdaniem myszonik. U mnie samo wymurowanie ponad poziom dachu zabrało ponad 1500 zł (3 zł/szt.), o koszcie cegieł i zaprawy (Kreisel) już nie wspomnę. Jacy to więc fachowcy, jaki to klinkier, jaka zaprawa, że dwa kominy - które zwykle mają co najmniej 7 m - kosztowały tylko 2 500 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 26.10.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 myszonik - nie całe kominy tylko to co wystaje ponad dach - myśłałam ze wszyscy tak robią dlatego się nie rozdrabniałam w opisie...egon - niewiem gdzie wyczytałes w moim poscie że jest to cena z robocizną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.10.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 amyFtak to wszyscy robią i ja też, ale pytanie teco, na które odpowiadałaś dotyczyło całości kominów i stąd nieporozumienie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 27.10.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 w zasadzie nie odpowiadałam na pytanie teco bo on pytał o kominy systemowe a o nich nie mam bladego pojęcia... tak tylko chciałam napisać jak to jest u mnie bo może komuś się przydać ta informacja (o kosztach tez) ale dosyć juz tych kominów bo przez nie - a raczej ich brak - mamy trzy tygodnie opóźnienia ale dzisiaj mają skończyć dach i wchodzi ekipa z oknami !!! pięknie :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 28.10.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam, czy możecie polecić kogoś od podłogówki, kto ma doświadczenie w układaniu podłogówki w całym domu (dodatkowo tylko drabinki w łazienkach)? Budowa na wschód od Poznania (okolice Pobiedzisk). Pytałem na białej liście, ale niestety bez odzewu - może tu zajrzy ktoś kto miał takich instalatorów i był z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLO81 31.10.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam.Interesuje mnie koszt wykonania instalacji alarmowej i późniejszego abonamentu.Czy interesowaliście się już tym tematem?Chodzi o zabezpieczenie okien.Chyba że macie jakieś inne sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Ewa 31.10.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam, czy możecie polecić kogoś od podłogówki, kto ma doświadczenie w układaniu podłogówki w całym domu (dodatkowo tylko drabinki w łazienkach)? Budowa na wschód od Poznania (okolice Pobiedzisk). Pytałem na białej liście, ale niestety bez odzewu - może tu zajrzy ktoś kto miał takich instalatorów i był z nich zadowolony. Właśnie dzisiaj odebraliśmy ofertę - wycenę na instalację c.o. (podłogówka + grzejniki) oraz wod.-kan. Firma z polecenia, więc mamy nadzieję, że będziemy zadowoleni. Jeżeli to się potwierdzi podamy namiary. Dodam tylko, że na wstępie bardzo pozytywnie zaskoczyli nas cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Ewa 31.10.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Pozwoliłem sobie wyszukać na wcześniejszych stronach kontaktu do polecanego przez Was - forumowiczów Pana Zbyszka Koniecznego. Nasza budowa ruszyła w marcu, by po wykonaniu fundamentów (odbiór 10 kwietnia), stanąć z pracami na 5 miesięcy z winy wykonawcy. Udało nam się we wrześniu ruszyć dalej, ale teraz budujemy "sami" i przydałby się kierownik budowy. Dom jest w technologii szkieletu drewnianego z wypełnieniem ścian zewnętrznych keramzytem. A może ktoś z szanownych forumowiczów mógłby polecić dobrego kierbuda do "szkieletu", który oceniłby jakość dotychczasowych prac i pokierował dalszą realizacją?W necie można znaleźć wiele informacji na temat budownictwa szkieletowego, ale mnie - laikowi trudno ocenić czy to co zrobią wykonawcy jest zgodne z zasadami sztuki.Z góry dziękujemy za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 01.11.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witamy, a my poszukujemy "pana zlota rączka" od robótek w drewnie. Będzie potrzebny np. do obłożenia schodów ale też do róznych prac wykończeniowych: nieregularne drzwiczki, zabudowa pod akwarium itp. Może macie kogoś sprawdzonego i godnego polecenia. Z góry dziękujemy za namiary:): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.11.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Paweł i Ewaja nikogo konkretnego od szkieletów nie polecę, bo nie znam, ale zatrudnijcie jak najszybciej kierbuda, bo możecie sobie napytać niepotrzebnie biedy. Kierownik budowy jest na budowie obowiązkowy. Nie daj losie, aby się jakiś nadzór dowiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Ewa 02.11.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Paweł i Ewa ja nikogo konkretnego od szkieletów nie polecę, bo nie znam, ale zatrudnijcie jak najszybciej kierbuda, bo możecie sobie napytać niepotrzebnie biedy. Kierownik budowy jest na budowie obowiązkowy. Nie daj losie, aby się jakiś nadzór dowiedział... Kierownik budowy aktualnie jest, ale ze strony budującej firmy. tyle że - po pierwsze: nie pojawia się na budowie, więc nie kontroluje jakości wykonanych prac, po drugie: ja nie znam się na tym na tyle by móc to ocenić. Mam już wiele wątpliwości dotyczących różnych drobiazgów. Na dodatek obecny wykonawca ma ceny jak z kosmosu, teraz jesteśmy po rozmowach i pewnie trochę go utemperuję. Wiem... pewnie powiesz, że ceny ustala się przed wykonaniem pracy. Generalnie tak teraz jest, a wcześniej z pewnych względów nie mogliśmy się dogadać. A tak swoją drogą: umówiłem się już z Panem Zbyszkiem Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.11.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Kierownik budowy aktualnie jest, ale ze strony budującej firmy. tyle że - po pierwsze: nie pojawia się na budowie, więc nie kontroluje jakości wykonanych prac, po drugie: ja nie znam się na tym na tyle by móc to ocenić. Mam już wiele wątpliwości dotyczących różnych drobiazgów. Na dodatek obecny wykonawca ma ceny jak z kosmosu, teraz jesteśmy po rozmowach i pewnie trochę go utemperuję. Wiem... pewnie powiesz, że ceny ustala się przed wykonaniem pracy. Generalnie tak teraz jest, a wcześniej z pewnych względów nie mogliśmy się dogadać. A tak swoją drogą: umówiłem się już z Panem Zbyszkiem Pozdrawiamy Ja dokładnie wiem jak to jest z wykonwcami i ustalaniem cen.... I wiem, że nawet ich uzgodnienie na początku nie powstrzymuje wykonawców od wymyślania, kombinowania i prób naciągania inwestora... Mam takich artystów na stanie, na szczęście już kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 03.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Paweł i Ewa Pan Zbyszek jest u mnie kierownikiem budowy nie wiem jak poradziłabym sobie bez niego. Pilnuje ekip, doradza. Budowa domu z nim naprawdę przebiega spokojnie. Pojawia się zawsze kiedy tylko mamy jakieś wątpliwości lub potrzebuję pomocy w rozmowach z budowlańcami. Na początku trochę miałam wątpliwości, bo był trudno dostępny, nie można się było do niego dodzwonić, ale teraz przy każdym kontakcie z nim przekonuje się że to był jedna z nalepszych decyzji. Naprawdę polecam bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts