stiepan 23.11.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witajcie, mam pytanie: skąd braliście w Poznaniu cegłę na mury? Możecie podać namiary na konkretne hurtownie?Dostałem właśnie cenę 5,50 za Porotherm 25 Profi z klejem i transportem, zastanawiam się czy da się urwać coś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.11.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Nie było mnie tu kilkanaście stron;) przychodzę patrzę i co?Dachy?? Okna?? Tynki?? A ja nawet z ziemi nie wyszłam robi się ta moja piwnica i robi:( ps. Ka-em gratuluję startu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.11.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 nie mogę znaleźć informacji.. może już były odp. ale nie mogę ich znaleźć..1) Skąd braliście piasek na podyspkę i ile płaciliście?2) Wywóz śmieci - jak sobie z tym radzicie. CZy ktoś zamawiał gdzieś kontenery? i Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 25.11.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 mikiada: ja brałem piasek od Dolaty - 540pln za wywrotkę 12m3 do Pamiątkowa Lukarna: nie pękaj ja dopiero co skończyłem stan zero, mury zostawiam już na przyszły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.11.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dziękuję, robię właśnie listę gdzie jutro zadzwonić, ale o Dolacie zapomniałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 26.11.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Witajcie, mam pytanie: skąd braliście w Poznaniu cegłę na mury? Możecie podać namiary na konkretne hurtownie? Dostałem właśnie cenę 5,50 za Porotherm 25 Profi z klejem i transportem, zastanawiam się czy da się urwać coś jeszcze. my kupowalismy cegłe EDER 25 P+W w internetowej hurtowni trops po 4,3. murarze mówili że jest nawet lepsza od porothermu... ja porównywałam własciwości tych dwóch cegieł i są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.11.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Nie wiem dokąd będziesz wozić - ale tu całkiem ceny ok, można negocjować Dąbrowa MD - Dąbrowa 61 8944644 - 14 zł. tona netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.11.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Żwirownia Krzesiny - piasek na podsypkę 16zł za tonę z dowozem do Kamionek 356, Jupi Trans z dowozem 350zł.. Pan od koparki ma coś załatwić taniej.. zobaczymy. Ile braliście piasku na podsypkę? Nie mam pojęcia jak to wyliczyć?Wywóz śmieci jakby ktoś potrzebował - SKIP kontener 2,7m3 300zł, Ordo 2m3 235zł (ale mniejszy kontener) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.11.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 A czy ktoś z Was wynajmował gdzieś nagrzewnicę i ile to kosztuje? Jak sobie radzicie z ogrzewaniem domu, aby ekipy mogły działać przez zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.11.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 ja sobie wstawiłem ostatnio kozę i palę jak na razie jest ok ale jak bedą większe mrozy to nie wystarczy chyba że bedzie już ocieplony dach to będzei lepiej i może wystarczy. co do nagrzewnicy to nie wiem czy opłaca się wynajmować zależy na jak długo przewidujesz użytkowanie. Zawsze po budowie można sprzedać i odzyska się część kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 26.11.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 decyzja podjęta - w pon kładziemy tynki wewn - ja sie obawiam a męzulek jest pozytywnie nastawiony nagrzewnicę pożyczamy ale od znajomego wiec koszt praktycznie żaden życzcie nam powodzenia i dobrej pogody czyli BEZ mrozów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.11.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 AmyF kadziesz gipsowe tynki? ile płacisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 27.11.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Ile braliście piasku na podsypkę? Nie mam pojęcia jak to wyliczyć? Wywóz śmieci jakby ktoś potrzebował - SKIP kontener 2,7m3 300zł, Ordo 2m3 235zł (ale mniejszy kontener) Co do podsypki, to trzeba wiedzieć, ile jej potrzeba w m3. Metry m3 można przeliczyć na tony, dodać jakieś 10% na ubicie i tyle. No i trzeba mieć w odwodzie zaplanowaną dodatkową wywrotkę, gdyby wyliczenia okazały się błędne... Nie wiem jak inni, ale Skip ma niższe ceny za wywóz gruzu. Brałem od nich w sierpniu kontener i mi na ten gruz całkiem nieźle przypasował. decyzja podjęta - w pon kładziemy tynki wewn - ja sie obawiam a męzulek jest pozytywnie nastawiony nagrzewnicę pożyczamy ale od znajomego wiec koszt praktycznie żaden życzcie nam powodzenia i dobrej pogody czyli BEZ mrozów Ja bym się bał. Prognoza pogody na wtorek w nocy pokazuje mi -19... 8( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 27.11.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 no i dupa tynki odwołane bo faktycznie prognozy są przerażające...mielismy nadzieje ze w nocy max temp spadnie do -5 ale niestety...nawet nagrzewnica nie da rady utrzymac plusowych temp w domku tynki kladziemy cementowo-wapienne maszynowe - 24 zł za metr z towarem no ale teraz czekamy na pogodę baz takich zajeb... mrozów eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 28.11.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 amyF też miałem robić tynki mniej więcej o tej porze, może ciut wcześniej, też CW. Ale powód nie robienia mam zgoła inny czyli poślizg z terminami. Czy myślisz, że z nagrzewnicą trudno jest utrzymać wewnątrz temperaturę powyżej 0? Bo w praktyce wystarczyłoby do tynków po prostu mieć powyżej zera w środku. Pewnie to też kwestia wielkości nagrzewnicy. Tak czy siak życzę cieplejszej zimy, sobie zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.11.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 jak jest ocieplone z zewnątrz to pewnie da się ogrzać nagrzewnicą jak nie ma ocieplenia to może być różnie. No i trzeba się liczyć ze sporymi kosztami bo tynki parę dni schną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 29.11.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 amyF też miałem robić tynki mniej więcej o tej porze, może ciut wcześniej, też CW. Ale powód nie robienia mam zgoła inny czyli poślizg z terminami. Czy myślisz, że z nagrzewnicą trudno jest utrzymać wewnątrz temperaturę powyżej 0? Bo w praktyce wystarczyłoby do tynków po prostu mieć powyżej zera w środku. Pewnie to też kwestia wielkości nagrzewnicy. Tak czy siak życzę cieplejszej zimy, sobie zresztą też. myśle ze konkretna nagrzewnica da rade ogrzac domek do temp powyzej zera ale nie przy kilkunastopniowym mrozie jaki zapowiadają w tym tygodniu. przynajmniej my nie bedziemy ryzykowac i czekamy na zapowiadaną w przyszłym tygodniu odwilż facet od tynków stwierdził ze nagrzewnica da rade przy max minus 5 na zewnatrz bo my nie mamy ocieplonego domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 29.11.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 myśle ze konkretna nagrzewnica da rade ogrzac domek do temp powyzej zera ale nie przy kilkunastopniowym mrozie jaki zapowiadają w tym tygodniu. przynajmniej my nie bedziemy ryzykowac i czekamy na zapowiadaną w przyszłym tygodniu odwilż facet od tynków stwierdził ze nagrzewnica da rade przy max minus 5 na zewnatrz bo my nie mamy ocieplonego domku... najlepiej jak dodatnia temperatura w środku będzie do wyschnięcia tynków wtedy będą miały odpowiednie parametry wytrzymałościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 30.11.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 kurcze no - przez tą pogodę chyba straciliśmy termin na tynkowanie bo gosciu stwierdził ze idzie na jakies bloki tynkować i nie wiadomo kiedy będzie miał czas a myślelismy po cichutku ze moze w przyszłym tygodniu by się udało jakby odwilż przyszła a teraz to nawet jak pogoda się polepszy to niewiadomo czy tynkarz przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 30.11.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Mam pytanie do Forumowiczów, którym - sądząc po treści ostatnich postów - wzrosło ciśnienie z powodu mroźnej pogody uniemożliwiającej kładzenie tynków wewnętrznych. Rozumiem, że macie spinające warunki kredytowe, które narzucają konieczność rychłego ukończenia prac i przeprowadzkę. Stąd ten pośpiech, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts