Gębal 14.12.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 No u nas się trochę ruszyło w poniedziałek na dachu. Niestety dzisiaj znowu pogoda się załamała, my jeszcze nie. Z jednej strony wygląda na skończony, http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34001&d=1292362985 , ale z drugiej już nie tak bardzo http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34000&d=1292362982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 15.12.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 a co tu taka cisza? wsyzscy zapadli w sen zimowy w pon zaczelismy tynki wewn i wczoraj widziałam większosc zrobionych i jestem zachwycona - jak na cemntowo wapienne są naprawdę proste !!! w sob tynkarze skonczą a my grzejemy i grzejemy... mówią ze po skonczeniu jakies 5 dni intensywnego grzania nagrzewnicą zeby ta najwieksza woda wyszła a pozniej starczy koza To jak Ci skończą te tynki i dalej będziesz zadowolona, to zapodaj na nich namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 19.12.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Witam serdeczenie wszystkich i gratuluję postępów w budowach - my dopiero ruszamy, więc budowa tak naprawde w 2011 ale nie ma chyba sensu zakładać nowego wątku tym bardziej że wielu z Was będzie kontynuowało w przyszłym roku My budujemy w Bolechówku, projekt typowy - dom przy zamkowej - z małymi zmianami - np okno w łazience + zamiana kuchni z pokojem obok jadalni http://www.galeriadomow.pl/projekt,upb171-dom-przy-zamkowej,117L.html aktualnie projekt jest u architekta i po nowym roku zamierzamy wystąpić o pnb, chcemy wystartować jak puszczą mrozy i wprowadzić się jak najszybciej - a co wyjdzie życie pokaże , pryzmierzam się do telefonu do pana ZKoniecznego w sprawie kierowania naszą budową i poszukuję własnie wykonawcy, czytam wszystko co piszecie tutaj i zaczytuję się dyskusjami o pompach ciepła (670 stron ) bo na takową jestesmy skazani jakoze nie mamy szans na gaz - a widzę ze wy większosci na gazie? Jeszcze tylko jedna mały komentarz, ktoś tu polecał p.Mazura jako instalatora - jeżeli chodzi o p Roberta Mazura z Obornik to ja szczerze go odradzam, mamy z nim bardzo nieprzyjemne doświadczenia z budowy domu teściowej w Kórniku - niewłasciwie zrobił przyłącze i potem były problemy zeby je odebrał aquanet (no bo jakze inaczej) a on miał wszystko głęboko, nie odbierał telefonow, dzwonilismy z różnych komórek do niego, straszenie sądem pisma itp, no cięzko się "współpracowało" i duzo nerwów nas to kosztowało więc odradzam, a pana w ogóle poleciła nam znajoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 22.12.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Ale się przestraszyłam opinią o p.Mazurze - sprawdziłam - mój instalator nazywa się Jacek Mazur i jest z Wągrowca - instalacje będzie robić na początku wiosny. Jeżeli ktoś ma jakieś z nim doświadczenia, proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.12.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Z okazji Świąt, które już tuż, tuż za rogiem życzę serdecznie i z całego serca utonięcia w atmosferze rodzinnej radości, ciepła, spokoju, wytchnienia od codzienności, marzeń, zapachów i smaków.... jednym słowem czerpania pełnymi garściami z magii Bożego Narodzenia. http://lh5.ggpht.com/_A0A2CO3ZnuI/TRRF0xtF8aI/AAAAAAAAAuQ/OpanAHdhavM/s720/DSC02708.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 24.12.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Drodzy Forumowicze z naszej pięknej Wielkopolski! Krajanie Niech magiczny Wieczór Wigilijny przyniesie Wam spokój, myśl pogodną i nadzieję na lepszą przyszłość, pozwoli zapomnieć o troskach dnia codziennego. Nowy - 2011 - Rok niech obdaruje Was tym, co najcenniejsze - zdrowiem i pogodą ducha. Wszystkim życzę ponadto rychłego ukończenia budowy i pięknych chwil w wymarzonym domu. Wesprzyjmy akcję upamiętnienia rocznicy Powstania Wielkopolskiego i wywieśmy 27 grudnia falgę powstańczą http://www.lechpoznan.pl/pliki/cms/572/flaga_400.jpg Szczegóły akcji TUTAJ PS. Myszonik, dzięki za życzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukikris 29.12.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 Witam Czy może ktoś polecić swojego kierownika budowy w miarę bezproblemowego i w rozsądnej cenie. Czy są tacy kierownicy co biorą w Poznaniu poniżej 1500 PLN. Oczywiście przejrzałem białą listę a tam przewija się tylko Pan Z.K. ale chyba są w naszych okolicach jeszcze inni kierownicy.Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 29.12.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 odnośnie tynków wewn. maszynowych cementowo-wapiennych. z kótrych jestesmy bardzo zadowoleni: firma KOSBUD z Obornik Michał Kosmowski tel. 606226183 nam robiła ekipa Marcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazan100 30.12.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam,Jestem na początku drogi do własnego domu.czy możecie polecić architekta?Sprawa robi się pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 30.12.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam, Jestem na początku drogi do własnego domu. czy możecie polecić architekta? Sprawa robi się pilna. Zajrzyj TUTAJ Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 03.01.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam Czy może ktoś polecić swojego kierownika budowy w miarę bezproblemowego i w rozsądnej cenie. Czy są tacy kierownicy co biorą w Poznaniu poniżej 1500 PLN. Oczywiście przejrzałem białą listę a tam przewija się tylko Pan Z.K. ale chyba są w naszych okolicach jeszcze inni kierownicy. Proszę o info. Chyba z lekka przeginasz pałę szukając w Poznaniu kierbuda poniżej 1500. Kierbud ma być Twoim pomocnikiem w trudnym procesie jakim jest budowa domu. Wyszukując jakąś "taniochę" musisz się liczyć z tym, że będzie w tę cenę wliczona ściśle określona liczba (czyt. niewielka) wizyt, a za każdą dodatkową będzie trzeba zapłacić parę stówek ekstra, albo jego (niska) cena jest proporcjonalnie adekwatna do jego (niskich) umiejętności... No chyba, że masz głowę jak zestaw 5 roczników Muratora i szukasz byle jakiego kierbuda tylko i wyłącznie do wypełniania wymaganych prawem papierków, bo cała budowa będzie pod Twoim nadzorem... A co do pana Z.K. (co do którego kwalifikacji osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń), radzę wszystkim szukającym kierbuda przemyśleć, czy ze względu na jego bardzo wysokie "obłożenie" na (pod)poznańskich budowach, nie będzie kłopotu z jego dostępnością w wymaganym przez inwestora czasie, albo czy po prostu nie będzie miał kłopotu ze skojarzeniem inwestora i/lub inwestycji... odnośnie tynków wewn. maszynowych cementowo-wapiennych. z których jesteśmy bardzo zadowoleni: firma KOSBUD z Obornik Michał Kosmowski tel. 606226183 nam robiła ekipa Marcina Dzięki amyF za namiary, bo się mogą w najbliższym czasie bardzo przydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 03.01.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Jarek, trudno się z Tobą nie zgodzić, oszczędzanie na KierBudzie nie jest zbyt roztropne. Ja ze złapaniem pana Z.K. nie miałem kłopotów, dobrze również kojarzył moją budowę i mnie. Ważne było także to, że jeżeli nie mógł odebrać telefonu, zawsze oddzwaniał (z fachowcami było pod tym względem różnie). Kwalifikacje, oczywiście, bez zarzutu. amyF, pytanie o p. Michała Kosmowskiego, polecanego speca od tynków - czy robi także te "gorsze" (miękkie) gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 03.01.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 no witam wszystkich po swietach...a na nowy rok życze wybudowania wymarzonych domków (sobie również ) egon - tez robia gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 03.01.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Witam, Jestem na początku drogi do własnego domu. czy możecie polecić architekta? Sprawa robi się pilna. Wysłałem Ci namiary na architekta na PW. Generalnie mogę go bardzo polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 03.01.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 egon - tez robia gipsowe No, to wielkie dzięki! Mam kolejny rekomendowany namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 04.01.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Jakby ktoś miał do pozbycia się jakieś drzwi "budowlane" wejściowe... to jestem chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 05.01.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 egon - bardzo proszę oni robią tez posadzki (co prawda inna ekipa ale ta sama firma) ale wypowiem sie dopiero ja zrobią i bedzie ok .... w piatek wchodza instalatorzy i koncza podłogowke - mam nadzieje ze ocieplenie w koncu przyjdzie i wylejemy posadzki bez ogrzewania bo ogrzewanie tynków kosztowało nas prawie 3 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falco.kf 06.01.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Dobre obyczaje nakazują przywitać się z wszystkimi, więc - jako "nowy" - Witam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 11.01.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 witamy falco.kf a tak wogóle co taka cisza? co do Kier. Bud. to my mamy po znajomosci za 1500 zł wiec podejrzewam ze normalnie to biorą więcej w szczególnosci w Poznaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 11.01.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 To standardowa cisza przed burzą, to znaczy przed wiosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts