Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

Kejti30 najprawdopodobniej http://www.jesbet.pl

dla mnie szambo im wcześniej tym lepiej, chciałabym uniknąć wygódki w ogródku dla budowlańców, niech to od razu do szamba leci

wyśle zaraz info na priva bo zrobiłam dzisiaj rekonesans na rynku poznańskim i wyszło mi prawie to samo co jesbet - więc nie wiem czy jest sens tak zamawiać (przypadkiem zapytałam też jesbet bo nie wiedziałam ze to akurat Ci od których mamy kupować :D)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wyśle zaraz info na priva bo zrobiłam dzisiaj rekonesans na rynku poznańskim i wyszło mi prawie to samo co jesbet - więc nie wiem czy jest sens tak zamawiać (przypadkiem zapytałam też jesbet bo nie wiedziałam ze to akurat Ci od których mamy kupować :D)

A może napisz tutaj - na pewno inni, w tym ja, z chęcią poczytają.

w sumie czemu nie ;-)

z fach-betu dostałam taką samą ofertę na 10m3 szambo jednoelementowe co z jesbetu (z jesbetu generalnie tansze, ale transport + wykopy pod szambo i moim zdaniemw yjdzie na to samo)

A możesz podać ile za, wykop, transport w fach-bet ??

Ceny samych szamb są w cenniku, ale ciekawi mnie montaż.

W jednej z firm, gdzie szamba są w cenach dość niskich montaż wynosi 1500 zł. !!

jeszcze w sprawie szamb:

w fachbecie powiedzieli mi 3000 za szambo 10m3 + 1500 za wykop, osadzenie, transport, wszystko co potrzebuję zeby sie tym tematem nie interesować (ceny brutto)

dostałam jescze oferte na 4300 z firmy http://www.phu-rombud.pl, ale to jest bez wykopu, pan powiedział ze mogą załatwić kopare za 240 zł wiec wtedy za wszystko 4540, zapytałam jescze mejlowo czy to brutto czy netto, czekam na odp.

w ofercie z jesbetu wyszło mi 4260 licząc 200 zł za kopare i 800 za transport, ale to była oferta detaliczna dla 1 klienta, moze dla 3 będzie lepsza?

z drugiej strony liczę też ze lokalsi też z 2 stówki zejdą, zobaczymy.

To ja jeszcze idąc tematem szamb wysłałam zapytania do marbet i transbet - obie z Radomia.

Pytałam o szamba 10m3 i koszty transportu i montażu.

Pytałam też o transport łączony i ilość szamb jakie można przewieźć w jednym transporcie.

Jak otrzymam odpowiedzi dam znać.

Ha! Znam ich. Byłem u nich niedawno aby wypowiedzieli się co do ceny na białe, lakierowane drzwi wewnętrzne. Same drzwi nie były ani wymyślne ani fikuśne - były z frezami - ale mimo wszystko zabili mnie ceną 3500 netto za sztukę.

Od zaprzyjaźnionej osoby, bliżej znającej ten zakład wiem, że firma jest raczej nastawiona na rynek warszawski, co pociąga za sobą odpowiednio wyższe ceny...:(

:bye:

Z tego co ja się orientuję to nastawieni są na rynek niemiecki.Tak jak pisałem nie są tani ale wykonali to co chciałem tak jak chciałem.Schody zaprojektowane zostały- jak dla większości wykonujących je firm-w dość skomplikowanym kształcie i znalazłem jeszce tylko dwie firmy gotowe się podjąć ich wykonania.A co do ceny.Cóż byłem przygotowany na znacznie wyższy koszt ich wykonania,więc tu raczej miłe rozczarowanie.

atika to daj znac jak cos bedziesz miała, zawsze lepiej wiedziec wiecej :yes:

lipka przeczytałam w Twoim dzienniku jaką miałaś przygodę z uzgadnianiem szamba :o podziwiam za wytrwałość

my walczymy z pnb, 6 pkt do poprawy nam przysłali z czego wiekszosc dla mnie niezrozumiałych - ze nie ma zaznaczonej studni (a jest) ze nie ma szamba zaznaczonego (a jest), i 3 podobne pkty, zaczynam myslec ze mają w wzorcach takie pismo i zawsze je wysyłają jak ktos zgłosi wniosek o pnb :lol2:

ale tak serio - to chcieli od was projekt szamba? bo od nas wlasnie sobie zażyczyli :o

ja musiałem załączyć projekt szamba a było to parę lat temu jak dostałem pnb

ja do pozwolenia na budowę musiałam dać.

Załączyłam projekt, który standardowo załączał mój projektant (robiłam projekt indywidualny) i wrysował miejsce szamba na działce.

Załączony projekt to jakaś kserówka szamba betonowego 10m3 - ale do pozwolenia musiał być...

Aha i jeszcze mi sie przypomniało, że w tym wniosku o pozwolenie na budowę wpisywałam od razu budowę budynku i budowę szamba, bo inaczej trzeba by było mieć osobne pozwolenie na budowę szamba.

w ofercie z jesbetu wyszło mi 4260 licząc 200 zł za kopare i 800 za transport, ale to była oferta detaliczna dla 1 klienta, moze dla 3 będzie lepsza?

z drugiej strony liczę też ze lokalsi też z 2 stówki zejdą, zobaczymy.

jakoś strasznie dużo Ci wyszło, braliśmy od nich szambo w sierpniu 10m3, samo szambo 2100 + 700 transport no i koparka 80 zł/h - wyszło 240zł, bo nam się strasznie zapadało

no niestety - w moim przypadku- nie chce być inaczej w jesbecie :(

ale zagadałam dzisiaj sąsiadów - i brali w zeszłym roku obaj od Eko-Szamba. PPHU. Bogusz A. 601235031 - zapłacili 2700 + 200 za montaż, + pewnie kopara, a to taniej dużo więc jutro też tam spróbuje

cholera zadzwonię jutro w starostwa w sprawie tego pozwolenia na szambo :o

Dostałam jedną bardzo dobrą ofertę na szamba. Wysłałam w sumie do 5 różnych firm.

Oto oferta :

koszt zbiornika 10tys z płytą i włazem betonowym 2200zł + 50 zł

komin pół metra

transport jednego zbiornika 10 tys - 600zł

Możemy przywieźć do Pani 4 zbiorniki 10 tys koszt transportu całego - 1800zł

Montaż w przygotowanych wykopach gratis - to oferta z allegro.

Druga oferta:

Szambo 2300 + VAT = 2830 + transport łączony - 3 szamba za 2400 zł. - czyli jedno wychodzi wówczas za 800zł, montaż gratis - Więc całość na 1 osobę - 3630zł. - to jest oferta firmy: http://www.awatransbet.pl/oferta.php

Jarek EM08 - a tak dla pewności - Ty masz szambo z jesbet ?? bo z fotek w dzienniku wynika, że montują szybko, sprawnie i o (przed) czasie.

Jarek wszystko potwierdza. Byłem i jak na razie jestem z Jesbetu bardzo zadowolony.

jakoś strasznie dużo Ci wyszło, braliśmy od nich szambo w sierpniu 10m3, samo szambo 2100 + 700 transport no i koparka 80 zł/h - wyszło 240zł, bo nam się strasznie zapadało

Ponieważ kupowałem wtedy szambo we trójkę z Tomclavem i Monmarkami, pozwolę sobie przytoczyć z mojego uzupełnionego kalkusza podobne ceny: 3140 PLNów netto(*) za 10 metrowe szambo ze wzmocnioną płytą najazdową, kominkiem, żeliwnym włazem, transportem i montażem. Do tego 140 PLNów za 2 h pracy koparki.

(*) - jak niedawno pisałem, nie lubię zbierać oficjalnych rachunków...

Brachol> Jak tam twoje pozwolenie na oczyszczalnię?

:bye:

Brachol> Jak tam twoje pozwolenie na oczyszczalnię?

czekam sobie na odpowiedź z urzędu musiałem uzupełnić braki i teraz na dniach muszą coś odpowiedzieć bo termin minął zobaczymy jak będzie. Jak nie będzie to też będę potrzebował sambo 10 m3 ale myślę że gdzieś tak latem jak woda opadnie bo na wiosnę nie widzę możliwości montażu

atika

ale tak serio - to chcieli od was projekt szamba? bo od nas wlasnie sobie zażyczyli :o

Też musieliśmy dostarczyć taki projekt i z tego co się orientuję to od lat wymagany jest projekt szamba czyli zbiornika ściekowego bezodpływowego.Przy budowie poprzedniego domu musieliśmy dostarczyć jeszcze protokół jego szczelnośći,ale teraz o tym nikt nam narazie nie wspominał.

To ja uzupełniam ofertę:

koszt zbiornika 10tys z płytą i włazem betonowym 2200zł + 50 zł - ceny netto. Jak nie potrzeba faktury to tak zostaje, jak z f-rą to + 23%

komin pół metra

transport jednego zbiornika 10 tys - 600zł

Możemy przywieźć do Pani 4 zbiorniki 10 tys koszt transportu całego - 1800zł + 100zl. przy większych odległościach wokół Poznania. Jak transport na f-rę to + 23%

Montaż w przygotowanych wykopach gratis - to oferta z allegro.

Czyli jak wszystko bez f-ry - cena najniższa: 2700zł. - więc baardzo przyjemna ;) jak z VAT - 3321 wiec też całkiem ok.

Kejti30 tak chcieli i dlatego przy uzyskiwaniu pnb na dom z szambem dostaliśmy pnb tylko na dom, na szambo musieliśmy składać drugi wniosek, którego historię poznałaś.

PS. ja miałam 8 pkt. do poprawienia za pierwszym razem, łącznie z tym, że projekt musiał być trwale oprawiony a nie spięty. Powodzenia. Jak widać na moim przykładzie grunt to sie nie poddawać :)

Tymczasem my nie mając jeszcze dziury w ziemi kupiliśmy wczoraj kafle do salonu, kuchni i holu. Ale te co nam sie podobały akurat są na promocji 30% taniej więc grzechem byłoby nie skorzystać