Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja tak patrze za okno i diabli mnie biorą.Dziś miał przyjechać znajomy ostrzelać domek kamerką termowizyjną(kierbud będzie ostatecznie odbieral ocieplenie dachu -niby wszystko ok.ale mamy mozliwość takiego sprawdzenia więc korzystamy).Niestety zadzwonił,ze ze względu na zaokienną aurę nie da rady dziś dotrzeć.I tak znowu dzień w plecy .

Oj Jarek, gdyby tylko ten bacik działał ;-)

Ja zapowiedzilam swoim murarzom, że przyjedzi gośc sprawdzic jak ubili pospolke, przyjeli do wiadomosci

"dobrze będzie szefowa"- usłyszałam

i oczywiście musieli poprawiac, bo było zrobione fatalnie. Na kazdym kroku trzeba "fachowców" pilnowac.

tez sprawdzimy kamerka jak ocieplony jest domek, jestem bardoz ciekawa czy wszystko ok

szczegolnie, ze mamy ocieplony wełna a nie styropianem i jescze nie ma tynku,

wiec jak bedzie cos nie tak mozna poprawic.

Na niektórych działa, a na niektórych nie. Ja moim zapowiedziałem (może tylko trochę za późno) i po przyjeździe pana sprawdzacza zrobiła się taka afera, że mnie w tym dniu szef ekipy znienawidził z całego serca...:D Ale co tam... To w końcu mój dom nie jego i muszę o swoje interesy dbać. Rozmawiając z fachowcami a tym bardziej z fahofcami trzeba być twardym a nie miętkim bo człowiekowi na głowę wlezą...

:bye:

A ja tak patrze za okno i diabli mnie biorą.Dziś miał przyjechać znajomy ostrzelać domek kamerką termowizyjną(kierbud będzie ostatecznie odbieral ocieplenie dachu -niby wszystko ok.ale mamy mozliwość takiego sprawdzenia więc korzystamy).Niestety zadzwonił,ze ze względu na zaokienną aurę nie da rady dziś dotrzeć.I tak znowu dzień w plecy .

A czy ja mogłabym poprosić o namiar na taką kamerkę.... też by sie postraszyło kogo trzeba;):yes:

lion

a jakie chcesz okna: plastiki czy drewno?

jeśli plastikowe to serdecznie polecam Oknoplast w wykonaniu osławionego Forplastu z Gniezna. Opinie o nich na forum nie są przesadzone. Ja byłam bardzo zadowolona.

dzięki za namiar Myszonik;

będę brał plastiki, obustronny kolor

atikaaa, tak doczytałam już szczegóły Twojego tarasu....miałaś jakąś ekipe poleconą czy wzięłaś tam gdzie kupowałaś bruk?

JA brałam ekipę którą poleciła mi firma u której kupowałam poz-bruk.

Kupowałam w POZ-BRUK - to jest na skraju Poznań-Przeźmierowo, ale to było kilka lat temu. Firma nadal istnieje, ale nie wiem jak z ich wykonawcami.

Aha - oczywiście panowie na całość pod tarasem zdjęli tą ziemię która była, nawieźli żwirek (piasek) i warstwowo 3 razy ubijali i utwardzali zagęszczarką.

Dopiero na to kostka. A suchy beton, tak jak pisałam tylko na brzegach, ale jakby była cienka warstwa na całości to pewnie też by nie zaszkodziło..