monmark 19.02.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 atikadzięki za szczegółową odpowiedź, ja mam na oku kostkę lub kamień innej firmy i też mam nadzieję, że polecą mi kogoś do zrobienia tarasu U nas kończą się tynki układać, w przyszłym tygodniu wchodzi hydraulik, potem małż rozłoży rurki do OC i potem wylewka...taki plan najbliższy miesiąc A ja siedzę i wyszukuję rózne rzeczy do domu, ponieważ płytki i ceramikę już mamy, to teraz zajęłam się szukaniem podłóg drewnianych i baterii, baterie w sumie już kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 21.02.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 atika sieci i przyłącza, gmina Tarnowo Podgórne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.02.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 atika sieci i przyłącza, gmina Tarnowo Podgórne wyślij mi proszę na priva szczegóły - długość wodociągu, ile przyłączy, itp. Spytam naszej projektantki (też robi nam sieć i przyłącza) czy byłaby chętna. Od razu mówię że biurokracja jest masakryczna !!! Walczymy od połowy lipca a dopiero od piątku leży projekt ostateczny w urzędzie i czekamy na pozwolenie na budowę. Więc niestety czasu na to potrzeba niemało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 21.02.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 atika a zdradź mi ile płacicie, bo mnie już jedna cena powaliła na kolanamy mamy około 150m sieci i pewnie na razie 3 przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 21.02.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 O! To jest dobry sposób żeby zmusić ekipę do staranniejszej pracy. To tak jak zapowiedzenie ekipie, że przyjedzie gościu na badanie stopnia ubicia pospółki. Taki bacik się na budowie często przydaje i warto go stosować. W moim przypadku tak nie bylo,gdyż wykonawca na którego się zdecydowałem(był polecany na bialej liście wykonawców),sam przy pierwszej rozmowie zaproponowal mi takie rozwiązanie.Tak więc" wykorzystalem "przyjazd znajomego z gdańska,który się tym na codziń zajmuje,i ostateczny odbiór ocieplenia dachu i suchej zabudowy poddasza nastąpil.Najważniejsze,ze zarówno on jak i kierbud nie mieli zadnych zastrzezeń do wykonanych prac,z czego się naprawde cieszę. A więc kolejny etap budowy za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 21.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 A ja z innej "beczki".. gdzie zamawialiście rolety krispol? Szukam jakieś ekipy z Poznania, bo zamawiałam okna z Gniezna ale teraz doszłam do wniosku że przydałaby mi się jescze jedna roleta i niestety z Gniezna doliczają mi za transport do jednej rolety. Muszę znaleźć firmę z Poznania która zamontuje roletę pod tynkiem.. potrzebuję też markizę przesuwną, może uda to sie zamówić w tej samej firmie. Możecie kogoś polecić?Przy okazji okiennych tematów mam jeszcze pytanie o parapety wewnętrzne - poliwood złoty dąb - gdzie zamawialiście, z montażem? ile "chowaliście" w mur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 atika a zdradź mi ile płacicie, bo mnie już jedna cena powaliła na kolana my mamy około 150m sieci i pewnie na razie 3 przyłącza odpisuję Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 21.02.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dziecko śpi, żona też (co ja właściwie tu robię - powinienem ją przecież przytulać...), więc mam trochę czasu na poruszenie pewnego tematu. Ogłoszenie duszpasterskie Pewnie większość z Was zauważyła, że w dniu wczorajszym (a właściwie już przedwczorajszym) zniknął z naszego forum post (pewnie nawet niektórzy z Was mieli możliwość go nawet przeczytać). Nie nie został on porwany przez zielone ludziki zwanymi z angielska UFO, a z polska NOL, tylko został on skasowany przeze mnie, co zresztą widać. Niniejszym donoszę, że zgodnie z ogólnymi wytycznymi dla moderatorów i wytycznymi dobrego smaku Forum Muratora posty zawierające reklamę własnej firmy będą niezwłocznie po wykryciu kasowane. Ponieważ narzędzia moderatorskie są jak na razie dosyć ubogie i nie ma żadnych możliwości edycji podpadniętych postów, będą one kasowane w całości, bez względu na inne jego treści, choćby nawet były poprawne merytorycznie. Skrytym parówkożercom, eee... tzn. spamowiczom mówimy stanowczo - NIE! Spamujący forumowicz zostaje wpisany na listę inwigilacyjną dla forumowiczów specjalnej troski... Poza tym forumowicz rejestrujący się pod takim nick'iem powinien obawiać się, że zostanie on przez Wyższe Czynniki Decyzyjne Forum Muratora zmuszony do jego zmiany. Nasz forumowicz Serwis... tzn. aadamuss... wie o czym piszę... Przy czym pragnę nadmienić, że z ew. profilaktycznymi czynnościami podjętymi przez w.w. czynniki nie mam nic wspólnego. Na szczęście takie przypadki nie zdarzają się na naszym forum zbyt często. Mam nadzieję, że forumowicze przyjmą takie działania ze zrozumieniem... Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paprotnik19 22.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ile "chowaliście" w mur? Mamy drweniane parapety osadzone 3 cm w bocznych ścianach okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 22.02.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Paprotnik19 - dziękuję, znowu mądrzejsza jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 22.02.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Przy okazji okiennych tematów mam jeszcze pytanie o parapety wewnętrzne - ile "chowaliście" w mur? u mnie parapety osadzone są ok 4cm od wewnętrznej strony futryny okiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.02.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 to i ja mam prośbę. Poszukuję wykonawców do zrobienia sieci wodociągowej 250mb i 8 przyłączy. Znacie kogoś ?? możecie polecić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 24.02.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 wiatm pytano mnie na priva o ocieplanie domu wełną, podsylam zdjecie mojego domu w trakcie ocieplania, jesto to pewnie troche drozsze rozwiazanie-zaplacilismy okolo 20-25% wiecej niz za steropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 24.02.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ania_74 możesz napisać skąd i za ile masz drzwi? Właśnie czegoś podobnego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.02.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ania_74czy ja też mogę otrzymać linka do kuchni?dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotruski 24.02.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam, Wprawdzie dom buduję pod Warszawą, ale projektantki wnętrz znalazłam w Poznaniu. Generalnie moja opinia o projektantach wnętrz jest następująca: przeważająca większość to miernoty. Pierwotnie nie miałam zamiaru korzystać z projektantów wnętrz. "Sama sobie urządzę" - tak myślałam. Nie dałam rady: dom mam spory, ponad 250 m.kw. z dość nietypowymi rozwiązaniami (antresola w salonie). Projektantki z ALIA STUDIO http://aliastudio.pl/ bardzo miło mnie zaskoczyły. Dziewczyny są utalentowane, mega kreatywne, pełne pomysłów a przy tym pełen profesjonalizm. Za bardzo uczciwe ceny. Miernoty w tej branży biorą o wiele większe pieniądze i trzepią ciągle te same projekty, które za 5 lat będą odchodzić do lamusa jak niegdyś boazeria i kasetony na sufitach. A dziewczyny są super, bo robią rzeczy piękne, ponadczasowe. Serdecznie polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 25.02.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 lipkadrzwi kupowalismy w Progeresie na sw Michalaza gole drzwi- bez klamek zaplacilismy razem z montazem niespelna 3000 zlten model to Rodos złoty dab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 25.02.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 bracholpodaje link do mojej kuchni: https://picasaweb.google.com/106639667641533314866/Kuchnia?authkey=Gv1sRgCNTEn4ve5e3Y6QE&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 25.02.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Cześć Ja trochę z zaświatów, tzn. z grupy budującej w latach 2007/2008. Poszukuję dobrego eksperta - praktyka, który wpadnie do mnie za niewygórowaną opłatą i.. Budowa skończyła się 3 lata temu. Mam małego stresa, chodzę po chacie i oglądam ciągle nowe pęknięcia, rysy i inne nierówności. Mój inspektor mówi że jestem przewrażliwiony, że to normalne i nie ma się czym martwić, ale wolałbym poznać opinię jeszcze jednej osoby. Która doradziłaby też w paru innych kwestiach pobudowlanych (nie będę się wgłębiał tu w szczegóły). Jesli możecie polecić kogoś kto mógłby być pomocny (może mądrego kierbuda a może kogoś innego) to będę wdzięczny (na priva lub na forum). Budowa, pardon dom - gm. Suchy Las. pozdrawiam budujących i mieszkających Pyrgon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 25.02.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Cześć Ja trochę z zaświatów, tzn. z grupy budującej w latach 2007/2008. Poszukuję dobrego eksperta - praktyka, który wpadnie do mnie za niewygórowaną opłatą i.. Budowa skończyła się 3 lata temu. Mam małego stresa, chodzę po chacie i oglądam ciągle nowe pęknięcia, rysy i inne nierówności. Mój inspektor mówi że jestem przewrażliwiony, że to normalne i nie ma się czym martwić, ale wolałbym poznać opinię jeszcze jednej osoby. Która doradziłaby też w paru innych kwestiach pobudowlanych (nie będę się wgłębiał tu w szczegóły). Jesli możecie polecić kogoś kto mógłby być pomocny (może mądrego kierbuda a może kogoś innego) to będę wdzięczny (na priva lub na forum). Budowa, pardon dom - gm. Suchy Las. pozdrawiam budujących i mieszkających Pyrgon Pyrgon, zadzwoń do p. Zbyszka Koniecznego (604 175 485). Ma w Golenhofen przynajmniej dwie budowy "pod sobą", więc będzie mu po drodze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts