Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

Kurcze, tych pekniec i rysek- jak u Pyrgona tez sie obawiam w naszej nowej chacie.

Szybko sie pobudowalismy i teraz tylko czekac jak dom bedzie pracowal a scianki tu i tam popekaja.

Mam nadziej, ze nie bedzie tak zle. Na razie pomalowlaismy cale poddasze na bialo i bedziemy "zalepiac" ryski na biezaco.

Domek ponoc osiada do 3 lat

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakie hurtownie elektryczne przyjazne dla inwestorskiego portfela polecacie w Poznaniu i okolicach?

w przypadku przewodów ostatnio w hurtowniach ceny mieli tak zbójeckie (mimo rabatów), że najtaniej wychodziły kłębki w marketach budowlanych (najlepszą ofertę na 100m YDYp 3x2,5mm2 miał chyba Bricoman) - zaznaczam od razu, że chodzi tylko i wyłącznie o kłębki, bo z metra cena powala...

a zabezpieczenia to np. Elektrohurt, ElektRa

aniu74 - wiem ze na plyty G-K będziemy kłaść UNIFLOT- taki materiał z włókien szklanych - zeby zapobiec rysom bo najcześciej na łączeniach wystepują pękniecia... ale jak tynki pękają to chyba niedobrze:( aha i podoba mi sie twoja kuchnia :)

a ja mam zapytanie odnośnie plytek:

gdzie mam szukac bo z marketowych plytak płytek wybrałam tylko dwa rodzaje....

w przypadku przewodów ostatnio w hurtowniach ceny mieli tak zbójeckie (mimo rabatów), że najtaniej wychodziły kłębki w marketach budowlanych (najlepszą ofertę na 100m YDYp 3x2,5mm2 miał chyba Bricoman) - zaznaczam od razu, że chodzi tylko i wyłącznie o kłębki, bo z metra cena powala...

a zabezpieczenia to np. Elektrohurt, ElektRa

Zgadzam się, kupowałem właśnie w Bricomanie. Na zwoju 100m kilka złotych taniej było w Castoramie, ale Brico mam pod nosem, więc nie opłacało mi się jeździć. Skończyłem kłaść kable przed tygodniem, została jeszcze tablica z zabezpieczeniami do zamontowania. Nie chciało mi się wierzyć, ale na dom 200 m.kw. (razem z garażem) zużyłem po 200 m. kabla na gniazdka i na oświetlenie. Za to instalację mam poprowadzoną tak, że nie mam żadnych puszek. Wszystkie łączenia będą w wyłącznikach światła i w gniazdkach. http://lh6.ggpht.com/_bey2VM5eJeQ/TVv5IcrBbaI/AAAAAAAAAN4/yk-EylA1lZk/s576/instalacja%20elektryczna%201.JPG

to i ja mam prośbę.

Poszukuję wykonawców do zrobienia sieci wodociągowej 250mb i 8 przyłączy. Znacie kogoś ?? możecie polecić ??

rozumiem, że chodzi o Aquanet? myśmy robili sieć na 10 przyłączeń (Mosina), rozpisaliśmy mały przetarg w śród firm i wybraliśmy jedną z nich...

sieć zrobiona, działa wszyscy zadowoleni...

mogę dać namiar :)

rozumiem, że chodzi o Aquanet? myśmy robili sieć na 10 przyłączeń (Mosina), rozpisaliśmy mały przetarg w śród firm i wybraliśmy jedną z nich...

sieć zrobiona, działa wszyscy zadowoleni...

mogę dać namiar :)

To poproszę o namiar, moze być na priva - najlepiej pierwszej trójki z Waszego przetargu.

a ja mam zapytanie odnośnie plytek:

gdzie mam szukac bo z marketowych plytak płytek wybrałam tylko dwa rodzaje....

Wszystko zależy od producenta, na którego sie zdecydujesz.My oglądalismy płytki m.in przy ul.Obornickiej(jest tam parę salonów).Ostatecznie łazienkowe będziemy kupować w Giancie(prawa strona przy wylocie z Poznania na Katowice).Niezły wybór,choć ceny nie najniższe.Resztę kupimy przez sklep internetowy http://www.twojapłytka.pl.Mają spory wybór(również producentów).Znajomi kupowali i byli zadowoleni.Trzeba tylko najpierw zobaczyć odpowiadający wzór w realu.

Wszystko zależy od producenta, na którego sie zdecydujesz.My oglądalismy płytki m.in przy ul.Obornickiej(jest tam parę salonów).Ostatecznie łazienkowe będziemy kupować w Giancie(prawa strona przy wylocie z Poznania na Katowice).Niezły wybór,choć ceny nie najniższe.Resztę kupimy przez sklep internetowy http://www.twojapłytka.pl.Mają spory wybór(również producentów).Znajomi kupowali i byli zadowoleni.Trzeba tylko najpierw zobaczyć odpowiadający wzór w realu.

dzieki za info - sprawdze napewno :)

jeden wzór płytek bardzo mi sie spodobał tez w giancie, choc masz racje ze ceny nie są tam najniższe choc nie są tez powalające jak np,. w cermag przy obornickiej