Esiak 10.03.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ech już widzę że zabraliśmy się do szukania tej ekipy od d... strony:/ Pojadę dzisiaj do tego murarza, poproszę go o szczegółową wycenę z podziałem na etapy jak radzicie. Jednocześnie dam projekt do wyceny 2 firmom które odrzuciliśmy na wstępie bo miały opinie "drogich". ps. byłam właśnie u Pana Od Okien, (ma biuro obok mojego) żeby wycenił mi okna i bramę garażową - po to aby zorientować się ile mogą kosztować nas okna, to jeszcze daleka przyszłość ale próbuję zrobić jakiś kosztorys tej budowy:/ Ale odbiegam od tematu, chciałam napisać, że pogadaliśmy sobie z Panem Od Okien dłuższą chwilę, jako że on własnie skończył budowę. I co? W rozmowie o murarzach Pan Od Okien wymienił nazwisko mojego murarza jako zupełnego partacza. Bo on jeździ po budowach to się nasłucha podobno. Cholera mnie bierze. ps.2 Ma ktoś okna Schuco?? Bo Pan Od Okien własnie takowymi dysponuje... Lukarna a możesz sprawdzić czy p. Wawrzyniak ma w swoim biurze wystawione jakieś gotowe okna...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 10.03.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Czy macie do polecenia kogoś od schodów? Oczywiście dobrego i nie zdzierającego? Chodzi mi o stolarza ...chyba U nas jak był zastój i nic się nie działo, tak teraz wszystko ruszyło, że szok...hydraulik kończy i w przyszłym tygodniu chyba zalewamy podłogi...juuupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.03.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Esiak jakieś gotowe ma kilka tam stoi, 2 w złotym dębie reszta się nie przyglądałam. A o jakieś konkretne Ci chodzi to pójdę i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 10.03.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Czy macie do polecenia kogoś od schodów? Oczywiście dobrego i nie zdzierającego? Chodzi mi o stolarza ...chyba U nas jak był zastój i nic się nie działo, tak teraz wszystko ruszyło, że szok...hydraulik kończy i w przyszłym tygodniu chyba zalewamy podłogi...juuupi Jakiego masz hydraulika? Robi wszystko włącznie z co, podłogówką, kominkiem? Może wart polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.03.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Egon potrzebujesz instalatora...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.03.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Esiak jakieś gotowe ma kilka tam stoi, 2 w złotym dębie reszta się nie przyglądałam. A o jakieś konkretne Ci chodzi to pójdę i sprawdzę Lukarna, chodzi mi dokładnie o profil Corona CT 70 AS Cava... czy ma jakieś gotowe okna na tym profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.03.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ok, jutro rano do niego zajrzę i zapytam, dam Ci zanć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.03.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 monmark -jestem na tym samym etapie:) instalator kończy w piątek, a w przyszłym tyg. posadzki:) - kto wylewa Tobe posadzki? też pan z Borówca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 a co do okien z HeKaPlast to warto się nimi zainteresować... są robione na jednych z najlepszych profili: Schuco... ja sam byłem zdecydowany na Jezierskiego ale po zawirowaniach z dostawami, na razie sobie tą firmę odpuściłem... poszperałem, kto jeszcze robi dobre okna na schuco i wypadło, że HeKaPlast... poza tym sam "guru" od okien Jareko bardzo pochlebnie się wypowiada o tym producencie, no i koniec końcem zaczął handlować oknami od nich.... niby Heka jest około 3% droższa od Jezierskiego, ale po wycenie przez p. Wawrzyniaka wypadli lepiej od Jezierskiego, ten sam profil, te same pakiety szybowe jak i okucia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.03.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 odnośnie studni to robimy z kręgów - tak z 10 choć poziom wód gruntowych wysoki:) najpierw kopanie catem a później rączkami mężulka...tylko trzeba jeszcze zalatwic kręgi, na razie mam jeden namiar z forum : MatBet ja kręgi kupowałem w firmie Butrans na ul Wołkowyskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.03.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 A ja zacznę inny temat: skup palet. Zebrało mi się w czasie budowy mnóstwo palet, które powoli zaczynają mi przeszkadzać. Są firmy, które skupują palety, ale jak się zorientowałem, to nie chcą przyjeżdżać i ich odbierać, tylko wymagają aby je im dowieźć, co znów jest dla mnie kłopotliwe. Nie macie jakichś namiarów na paleciarzy, którzy sami je sobie odbiorą w Poznaniu? Bo już wolę z nich zrobić mniejsze lub większe ognisko, niż samodzielnie bawić się w wywóz... namiarów nie mam ale musisz wziąć pod uwagę że skupują tylko palety Euro innych nie chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 10.03.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Jakiego masz hydraulika? Robi wszystko włącznie z co, podłogówką, kominkiem? Może wart polecenia?Robi u nas wszystko, czyli wodę, kanalizę, co, podłogówkę...kominek masz na myśli z płaszczem wodnym?Jeśli tak, to my mamy bez płaszcza, ale mogę spytać jutro czy robi...bardzo go polecam, konkretny, szybko robi, nie mam do niego zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 10.03.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 monmark -jestem na tym samym etapie:) instalator kończy w piątek, a w przyszłym tyg. posadzki:) - kto wylewa Tobe posadzki? też pan z Borówca? no patrz to idziemy łeb w łeb Wiesz ten ktoś kto robi nam posadzki to jest z firmy budowlanej mojego sąsiada, nie są oni raczej z Borówca...ale niewiem skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Robi u nas wszystko, czyli wodę, kanalizę, co, podłogówkę...kominek masz na myśli z płaszczem wodnym?Jeśli tak, to my mamy bez płaszcza, ale mogę spytać jutro czy robi...bardzo go polecam, konkretny, szybko robi, nie mam do niego zastrzeżeń. monmark: namiary,namiary i jeszcze raz namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Lukarno co do ekipy to Egon dobrze prawi - do umowy powinniście mieć szczegółowy wykaz prac i wyliczenie ich kosztów. Mi jeszcze przyszło do głowy abyś dopytała o zbrojenia - podciągów, wieńców - czy są w cenie czy nie zlecają przypadkiem jakiemuś zbrojarzowi za dodatkową Twoją kasę? I taras. U nas taras liczony był osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 10.03.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Robi u nas wszystko, czyli wodę, kanalizę, co, podłogówkę...kominek masz na myśli z płaszczem wodnym?Jeśli tak, to my mamy bez płaszcza, ale mogę spytać jutro czy robi...bardzo go polecam, konkretny, szybko robi, nie mam do niego zastrzeżeń. Jeśli dobrze oceniasz jego pracę, robi kosztorys i na tej podstawie podpisuje umowę na wykonanie prac - poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.03.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Egon jak chcesz dla porównania to ja swojego tez mogę polecić - robi tez wszystko, mam kominek z plaszczem wodnym i jeszcze centralny odkurzacz. Wycena dokladna - z materialami, sprawdzalam w hurtowniach i oplacalo sie brac wszystko przez niego - Jacek Mazur 513-142-603. W piatek / pon. będę miala odbior przez kierbuda to bede mogla potwierdzic czy bylo fachowo.. bo jak na razie na moje oko.. to wyglada wszystko kosmicznie:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 10.03.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Egon jak chcesz dla porównania to ja swojego tez mogę polecić - robi tez wszystko, mam kominek z plaszczem wodnym i jeszcze centralny odkurzacz. Wycena dokladna - z materialami, sprawdzalam w hurtowniach i oplacalo sie brac wszystko przez niego - Jacek Mazur 513-142-603. W piatek / pon. będę miala odbior przez kierbuda to bede mogla potwierdzic czy bylo fachowo.. bo jak na razie na moje oko.. to wyglada wszystko kosmicznie:) . Bardzo dziękuję za namiar! A Twój KierBud to znany w kraju i za granicą p. Zbyszek Konieczny? Możesz napisać jakiego rzędu wydatek stanowi kominek z płaszczem? No i w ogóle, czy instalacje zamknęły się w 50 tys.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.03.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 oczywiście że słynny p.Zbyszek:) a któż by inny! Pewnie by się zamknęły .. no było ciut ponad.. gdybym nie dołożyła teraz ładniejszych grzejników (+3 tys.), wpadła na pomysł zrobienia dodatkowego wyprowadzenia pod ew. 3 łazienkę jak dzieci podrosną itd.. i zrobiło się już 60 tys. ale materialowo p.Jacek wypada uczciwie, sprawdzalam te oferty w roznych hurtowniach. Sam kominek z płaszczem wodnym to od 5 do 10 tys. - ja wybrałam Lechma z boczna szyba.. (no troche zaszalalam) P.Jacek robi dokladne wyceny... przy kazdej pozycji ile materialu, jaki, w jakej cenie, ile robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 10.03.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 mikiada, to zapytam jeszcze, czy domek masz duży, bo wtedy łatwiej porównać. U mnie 120 m2 parteru + 36 m2 poddasza pod dachem kopertowym w powierzchni otwartej, tzn. nie będzie tam żadnych sypialni, łazienek itp. W przedpokoju, kuchni i dużej łazience ma być podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts