Egon 20.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Kejti30, a co to za firma ze Słupcy? Rzuć adresem www lub innym namiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 20.03.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ja w Slupcy widziałem firme robiącą siatki przy ulicy 3 maja mogę popytać teścia bo jest ze Słupcy jeżeli to ta firma to może się czegoś dowiem. PSSporo kasy za to ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 20.03.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 brachol to super by było jakbyś sie coś dowiedział, firme znalazłam oczywiscie w necie ale chyba strony swojej nie mają tylko takie namiary: http://www.pkt.pl/s/slupca/2338926/augustyniak.html pan co mi przesłał ofertę nazywa się Robert Augustyniak. no i dużo za ogrodzenie a to jeszcze bez frontu bo ten chcemy cos sobie lepszego wyczarowac ale to juz na koniec budowy raczej co nie wiadomo kiedy nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kilervirago 22.03.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam wszystkich ! Poszukuję namiarów na sprawdzoną firme zajmujaca sie wentylacja -rekurperacją. Z góry dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 23.03.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 brachol to super by było jakbyś sie coś dowiedział, firme znalazłam oczywiscie w necie ale chyba strony swojej nie mają tylko takie namiary: http://www.pkt.pl/s/slupca/2338926/augustyniak.html pan co mi przesłał ofertę nazywa się Robert Augustyniak. no i dużo za ogrodzenie a to jeszcze bez frontu bo ten chcemy cos sobie lepszego wyczarowac ale to juz na koniec budowy raczej co nie wiadomo kiedy nastąpi Kejti30 - czy masz jeszcze kontakt z tym panem, bo nr z książki nieznany....??? też szukamy materiałów na ogrodzenie kilervirago Nam rekuperację zrobił polecany na forum p. Stanisław Kowalczyk - jesteśmy zadowoleni - szybko, sprawnie i bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 23.03.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Może ktoś potrzebuje panel bramy z KRISPOLa kolor antracyt (RAL 7016) bo zmieniliśmy koncepcję kolorystyczną domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 23.03.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Może ktoś potrzebuje panel bramy z KRISPOLa kolor antracyt (RAL 7016) bo zmieniliśmy koncepcję kolorystyczną domu..... Napisz coś więcej o tej bramie Jaki wymiar i jaka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 23.03.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Pytanie sondażowe, bo biję się z myślami : montujecie centralny odkurzacz? Jakie macie na ten temat zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 23.03.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Kejti30 - czy masz jeszcze kontakt z tym panem, bo nr z książki nieznany....??? też szukamy materiałów na ogrodzenie kilervirago Nam rekuperację zrobił polecany na forum p. Stanisław Kowalczyk - jesteśmy zadowoleni - szybko, sprawnie i bez problemów. mam kontakt - [email protected] i nr tel: 501 638 683 a nazywa się Robert Augustyniak nam wm i rekuperacje też będzie robił SK - chcemy brink renoventa i on wlasnie go montuje, ma rozsądną cenę i w sumie sprawia dobre wrażenie, mam nadzieje że takowe zostanie po uruchomieniu wm egon ja wlasnie tez rozmyslam na temat odkurzacza ale raczej zrobię, na pewno rozprowadzę rurki - mam tylko parter i będą w izolacji na podłodze więc myślę że drogo nie będzie a na temat jednostki centralnej bede myslała pozniej, w sumie przekonuje mnie to że to brudne powietrze jest wyrzucane na zewnątrz domu + to ze mozna mieć tę opcje hide a hose gdzie w ścianie masz kasete z rurą, bo tak to chodzenie z rurą 9 metrową wydaje mi się średnio wygodne to własciwie tak jak odkurzacz normalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 23.03.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Napisz coś więcej o tej bramie Jaki wymiar i jaka cena Brama garażowa segmentowa K2 RCS 2400/2350 kolory standardowe Antracyt 7016 niskie prowadzenie L A'propoos odkurzacza - my mamy rozprowadzoną instalację.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 23.03.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Odnośnie odkurzacza centralnego znalazłem dzisiaj coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 24.03.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 tez interesowałam sie odkurzaczami centralnymi i naczytałam sie zalet i wad ( jak przy wszystkim:)ale póki co to zamontowałam rury pod posadzką po to aby w przyszłosci nie kuc - koszt 1000zł z materiałem i robociznąa niewiem czy od razu zakupie centralną jednostkę bo są drogie to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 24.03.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Odnośnie odkurzacza centralnego to jestem jego zwolennikiem, ale uważam, że ich ceny są totalnie z kosmosu. U mnie w domu jest planowany taki odkurzacz, ale w rozsądnym zakresie cenowym. Mamy w domu 3 garderoby i pomieszczenie gospodarcze, więc nie widzę sensu bawienia się w chowane węże. Wystarczy nam zwykły odkurzacz bez żadnych wielkich bajerów i dlatego zdecydowałem się na polski Profi. Np. taki: http://www.profieurope.eu/oferta,392.html Na FM mają one też swój wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?131038-Odkurzacz-centralny-PROFI-30 amyF, a ile gniazd wyszło Ci w instalacji tego odkurzacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 24.03.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Jarek ile kosztuje ten profi... wyglada bardzo ładnie. Instalacje mam zrobiona, ale tez nie wiem czy kasy wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 24.03.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Czy możecie polecić kogoś od obudowy kominka? Mam tylko elemencik kamienia a reszta to płyty kg i podobno jest potrzebny do tego specjalista "kominkarz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 24.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Jarek ile kosztuje ten profi... wyglada bardzo ładnie. Instalacje mam zrobiona, ale tez nie wiem czy kasy wystarczy. Na razie wiem tylko tyle co mówi Alledrogo: http://allegro.pl/listing.php/search?string=profi+odkurzacz&category=0&sg=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 24.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Oświećcie mnie, proszę: - czy magistralę rur do centralnego odkurzacza rozprowadza się po, czy też przed instalacją elektryczną? - czy elektryk musi doprowadzić zasilanie w miejsca, gdzie będą gniazda ssące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 24.03.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Oświećcie mnie, proszę: - czy magistralę rur do centralnego odkurzacza rozprowadza się po, czy też przed instalacją elektryczną? Jeśli chodzi o elektrykę, to nie ma to wielkiego znaczenia: po czy przed. Znaczenie ma czy po/przed wod-kan'em. Generalnie od rur o.c. powinno się zacząć układanie wszelkich instalacji - a to z tego względu, że każde załamanie rur o.c. powoduje niepożądane spadki ciśnienia i osłabienie siły ciągu. Z rurami wod-kan jest trochę lepiej, więc układa się je później, a już instalacja ele. za zwyczaj zupełnie nie koliduje - chyba, że ma się pecha i w jakimś miejscu, gdzie powinna iść rura o.c. przebiega jakieś zbiorowisko kabli... - czy elektryk musi doprowadzić zasilanie w miejsca, gdzie będą gniazda ssące? Do każdego gniazda musi być doprowadzony kabelek na niskie napięcie, aby po włożeniu do gniazda rury załączył się odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 24.03.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Egon fajną dyskusję znalazłeś, rzeczywiscie na zdrowy rozum ceny z kosmosu mają jedn centralne, ciekawe co na to ich sprzedawcy co do kolejnosci instalacji - to nie wydaje mi się, by miało to duże znaczenie, ale przy szufelkach powinien być prąd i chyba przy gniazdach też, bo niektóre rury mają włącznik zintegrowany no i wtedy ta rura chyba musi brać prąd ze ściany czyli logicznie byłoby zrobić najpierw instalację odkurzacza a potem nałożyć na to instalację elektryczną - wtedy na pewno wiadomo gdzie co będzie, ale pewnie odwrotnie też nic sie nie stanie a jeszcze mi się przypomniało, moi znajomi mają taki wynalazek co sie rumba nazywa i on niby sam odkurza, znaczy jakos tam sie go puszcza po domu, on sie go uczy i potem miejsce przy miejscu odkurza, kosztowało to z 2 lata temu ok 1,8k więc tez sporo ale coś dawno o tym nie słyszałam u nich, musze sie podpytać czy działa jeszcze i czy używają w ogóle bo szczerze mówiąc taki co sam odkurza to najbardziej by mi pasował hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 24.03.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 OJ, TAK, najlepiej by było, gdyby jeszcze kurze scierał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts