monmark 27.03.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Pytanie sondażowe, bo biję się z myślami : montujecie centralny odkurzacz? Jakie macie na ten temat zdanie?tak, montujemy...miał nam to robić fachowiec, ale małżonek poczytał trochę, zakupił na allegro zestaw z instrukcją i sam wszystko zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 27.03.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Oświećcie mnie, proszę: - czy elektryk musi doprowadzić zasilanie w miejsca, gdzie będą gniazda ssące?wzdłuż każdej rury, aż do gniazda ssącego, rozkłada się dwużyłowy przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nives 27.03.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Cześć, Kiedyś tu byłam potem zniknęłam, ale jako odważna czarna owca powracam Buduje w Poznaniu na Starołęce, obecnie stan surowy zamknięty (jako tako ale zamknięty ) Właśnie wróciłam z oznaczania miejsc na gniazdka , lampy i kinkiety aby mój majster od tych spraw nic nie pomieszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 27.03.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Za dwa gniazda na parterze, jedno na poddaszu (użytkowe, ale bez podziału na pomieszczenia) i szufelkę, pan wstępnie zaśpiewał 1500 złmasakra...jak to mój małżonek powiedział, rozbój w biały dzień...jak masz troszkę zdolności, to sam sobie to zrobisz...jak chcesz mogę Ci podesłać parę fotek jak to u nas zrobił małżonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 27.03.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 u mnie instalator za rozłożenie instalacji do centralnego odkurzacza na 5 gniazdek i szufelka wziął ok. 1,9 tys. zl.. w tym podobno 600zl robociznato jakaś ściema..., że niby 1300 za materiały? U nas za materiały na 5 gniazdek + 2 szufelki wyszło ok 450 zł za materiał, więc 1300 to jakiś kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 27.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Cześć, Właśnie wróciłam z oznaczania miejsc na gniazdka , lampy i kinkiety aby mój majster od tych spraw nic nie pomieszał niestety fachowców trzeba pilnować My we czwartek zalaliśmy posadzki, więc za chwilę zacznie się typowa wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 27.03.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 masakra...jak to mój małżonek powiedział, rozbój w biały dzień...jak masz troszkę zdolności, to sam sobie to zrobisz...jak chcesz mogę Ci podesłać parę fotek jak to u nas zrobił małżonek Bardzo, ale to bardzo proszę o te fotki oraz informację, gdzie można kupić te rurki, gniazda i szufelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 27.03.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Egonpodeślij mi e-mail na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 27.03.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 A ile panowie od odkurzacza wzięli za rozprowadzenie rur? Wczoraj dzwoniłem do Kam-Bud'u (ul. Miętowa, zajmują się głównie kominkami). Za dwa gniazda na parterze, jedno na poddaszu (użytkowe, ale bez podziału na pomieszczenia) i szufelkę, pan wstępnie zaśpiewał 1500 zł niewiem ile za samą robociznę bo ta cena była za cołośc wraz z materiałem. moze to pietro tyle kosztuje? nie mam pojecia....zapytam mezulka o namiar na goscia to podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 27.03.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 to jakaś ściema..., że niby 1300 za materiały? U nas za materiały na 5 gniazdek + 2 szufelki wyszło ok 450 zł za materiał, więc 1300 to jakiś kosmos oczywiscie jezeli robi się instalacje samodzielnie, kupuje materiał indywidualnie to wyjdzie taniej, przecież nikt za darmo przez sympatię nie zrobi niestety...zdaję sobie sprawę że płacę więcej.. że można taniej, ale nie wszystko jesteśmy w stanie dopilnować, pewnie przy budowie trzeciego domu będę mądrzejsza, ale to pierwszy dom więc płacę za niewiedzę, a to że fachowcy zarabiają na naszej niewiedzy to niestety brutalna prawda.. na pocieszenie tłumaczę sobię że koszt materiałów to nie tylko gniazdka i szufelki ale także rury, kształtki, uchwyty, płytki montażowe gniazd, przewody, kleje itp...pewnie oczywiście nie wyjdzie 1300 ale nie wiem jak Wy dajecie radę okiełznać te wszystkie tematy bo mnie już to przerasta..nie chcę nawet wiedzieć ile innych rzeczy można zrobić taniej. Jeżeli macie namiary na super uczciwych fachowców którzy wyceniają uczciwie swoją pracę nie zarabiając na materiałach to ja bardzo proszę o taką listę.. sama kilku też dopiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 27.03.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Czy ktos może polecić uczicwego, solidnego fachowca do wykonania zabudowy kominka z płaszczem wodnym? zabudowa z kg plus kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 27.03.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 mikiadno pewnie, że wielu przypadkach płacimy za niewiedzę i brak umiejętności niestety, ale wiesz, taka przebitka na materiałach to dla mnie szok, bo jeszcze bym zrozumiała, jakby sobie materiały policzyli ze 200 zł drożej, qrcze, ale tu wyszło masakrycznie dużo.. Jestem na etapie szukania wkładu kominkowego i jak dostaję oferty na maila ile Panowie od kominków sobie liczą za samą robociznę (mam na myśli obudowę) to mi się włos na głowie jeży...dlatego zlecę to facetowi, co murował u nas dom, a kominki też obudowuje, weźmie o wiele mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 27.03.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Egonposzło, daj znać jakby nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nives 27.03.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 niestety fachowców trzeba pilnować My we czwartek zalaliśmy posadzki, więc za chwilę zacznie się typowa wykończeniówka Hyhy mój majster to mój ojciec i mój Teść Ale ich też trzeba pilnować bo jak to fachowcy wszystko wiedzą najlepiej. Liczą mi te zmywarki i piekarniki i komputery - ale lampka nocna czy inne bajery to już nie na ich estetykę Ale juz zazdroszczę - nas jeszcze czeka bitwa o kredyt :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nives 27.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Czy ktos może polecić uczicwego, solidnego fachowca do wykonania zabudowy kominka z płaszczem wodnym? zabudowa z kg plus kamień Jak coś znajdziesz i bedzie ok to liczę na kontakt. Też mamy kominek z płaszczem na mysli. Takie mam małe pytanie - czy ktoś słyszał albo moze juz robił kuchnię lu inne zabudowy z firmą Very Trend ?? Ponieważ kredyt przed nami to podliczam ile jeszcze kasy muszę wyciagnąć z banku. korci mnie firma która i zrobi mi kuchnie i garderobę i zabudowę w dwóch miejscach... Ale boje sie ze co za dużo to nie zdrowo i ich liczne umiejętnsci odbija się na jakosci :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 28.03.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Hyhy mój majster to mój ojciec i mój Teść Ale ich też trzeba pilnować bo jak to fachowcy wszystko wiedzą najlepiej. Liczą mi te zmywarki i piekarniki i komputery - ale lampka nocna czy inne bajery to już nie na ich estetykę u mnie elektrykami byli mój teść i mąłżonek, a nie obyło sie bez przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 28.03.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 u nas dziś akcja budowa startuje, przyjechała ekipa i zaczynają kopać fundamentyw związku z tym mam pytanie na cito, gdzie najkorzystniej zamówić zbrojenie co do firm, które robią kuchnie i szafy, to akurat wymaga tych samych umiejętności, (zresztą większość tego typu firm zaczynała X lat temu na szafach komandora czy indeco, a z czasem poszerzali zakres usług, bo na samych szafach ciężko wyżyć, znam to akurat z doświadczenia, choc my stolarkę porzuciliśmy na rzecz szkła) więc moim zdaniem można brać wykonawcę jednego do tych zabudówtej firmy konkretnej jednak nie znam, więc nie wiem co zacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 28.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 szukam wykonawcy mebli kuchennych i nie tylko. Czy kogoś możecie polecic???dzięki z góry.p.s. jakiej firmy drzwi wewnetrzne polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 28.03.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 A my walczymy z wyborem płytek i ceramiki bo już od tygodnia mamy posadzki, więc czas zaczyna nas gonić. To jakiś koszmar jest.... A projekt kuchni na razie złożyliśmy do wyceny w WFM i u naszego lokalnego producenta Matmeble... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 28.03.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mam chłopaka od kuchni i nie tylko, ale jeszcze mi nie robił, więc nie bardzo chciałabym polecać, kogoś niesprawdzonego przez mnie.Aga&Maciejja na szczęście mam wybór płytek za sobą...w grudniu kupiłam, jeszcze z niższym VATem, sobie leżą w magazynie...ale masz racje, masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts