Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

wyjście z kotła i z kominka z płaszczem wodnym robi się na krótkich dystansach z miedzi, potem łączy się to już z plastikiem...

Dokładnie rzecz biorąc do rozdzielaczy. Plastik plastikowi nierówny, podobnie jak miedź miedzi. KierbUd uczulał na jakość plastiku, bo rynek zalany jest szajsem z Chin i Wietnamu.

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponieważ nie jestem ortodoksyjnym wyznawcą jedynie słusznej metody, zadzwoniłem do faceta, który robi mi przyłącze wodociągowe i ... odradzał miedź w środku. Twierdzi, że wskutek oksydowania kolanka się rozszczelniają ... A więc, Houston mamy problem :sick:

Zadzwoniłem do KierBuda, ten z kolei, jak i jego brat, we własnym domu maja wszystko z miedzi, ... ech

Rurki do płaszcza wodnego muszą być z miedzi, to tak na marginesie.

O to, to... to pewnie jest przyczyna tego co się dzieje z instalacją CO w domu obecnie zamieszkiwanym...

Czyli jednak chyba nie będę już sobie głowy ową miedzią zakręcać....

Dokładnie rzecz biorąc do rozdzielaczy. Plastik plastikowi nierówny, podobnie jak miedź miedzi. KierbUd uczulał na jakość plastiku, bo rynek zalany jest szajsem z Chin i Wietnamu.

chińszczyznę to lubię czasami zjeść, w domu nie jestem jej zwolenniczką na żadnym etapie...

Mój instalator na szczęście podziela zamiłowanie Egona, mojego męża i jeszcze pewnie paru osób do niemieckiej mysli technicznej i praktycznie tylko na niemczyźnie robi.

Złączki herz, rury viesmann.

Mam nadzieję, że będzie w porządku.

u nas dziś zasypują fundamenty piaskiem, czy badaliście stopień zagęszczenia piasku? jeśli tak to czym, kim, ceny itd ... ?

Pan z Białej listy ;) Polecany kilkakrotnie:

Witold Szczepaniak La-Bud 691771169, 605552539 - Poznań, os. Rusa.

Ja na pewno będe sprawdzać.

Pan z Białej listy ;) Polecany kilkakrotnie:

Witold Szczepaniak La-Bud 691771169, 605552539 - Poznań, os. Rusa.

Ja na pewno będe sprawdzać.

Również polecam pana Witka...

sprawdzał zagęszczenie u mnie i wyszły z tego niezłe klocki...

cały dzień poprawiana i kolejne badanie wyszło już pozytywnie :)

bierze po 50zł za punkt...

chińszczyznę to lubię czasami zjeść, w domu nie jestem jej zwolenniczką na żadnym etapie...

Mój instalator na szczęście podziela zamiłowanie Egona, mojego męża i jeszcze pewnie paru osób do niemieckiej mysli technicznej i praktycznie tylko na niemczyźnie robi.

Złączki herz, rury viesmann.

Mam nadzieję, że będzie w porządku.

trochę dziwnie, jeśli już złączki Herz'a to rurki też powinny być tego producenta...

co do rurek viessmanna to nie był bym takim optymistą, bo sami ich nie produkują, a kto jest dostawcą tego już nikt nie wie... (może spółka córka z Chin?)

sprawdzone marki rurek z pexa czy alupexa to: Herz, TeCe, Kan-therm, Wavin,

trochę dziwnie, jeśli już złączki Herz'a to rurki też powinny być tego producenta...

co do rurek viessmanna to nie był bym takim optymistą, bo sami ich nie produkują, a kto jest dostawcą tego już nikt nie wie... (może spółka córka z Chin?)

sprawdzone marki rurek z pexa czy alupexa to: Herz, TeCe, Kan-therm, Wavin,

Wszystko zapisuję.

Może ja coś pokiełbasiłam i rurki też są z herza....

Szczerze to instalacje monitoruje małżonek, ja tak z doskoku się tym interesowałam wobec tej dyskusji na forum.

Ja przeszłam myślami z tematów stricte budowlanych na bardziej wnętrzarskie ;)

Nie ma co się tak unosić honorem na chińską produkcję. Cały świat produkuję w Chinach, o wielu rzeczach nawet nie wiemy bo to podzespoły, części. Chiny mają najbardziej innowacyjny park maszynowy i wiele firm nie jest w stanie wyprodukować swoich produktów w innych krajach tak aby konkurować cenowo. Z drugiej strony pamiętajmy że w Chinach mamy super nowoczesne fabryki z systemem kontroli jakości oraz mnóstwo produkcji garazowych ktore wlasnie wplywaja na negatywne opinie o produkcji chińskiej. Zadna dobra firma nie zdecyduje się na współpracę z garażowym producentem, dlatego pomimo chińskiej produkcji wybieram produkty markowe.

sprawdzeni murarze - Jarek Błaszczyk tel. 665 998 483- aż żal było się z nimi rozstawać.. solidnie, uczciwie, szybko.. sama przyjemność.. do dziś ich mile wspominam. Porządek na budowie, pracują liczną ekipą i uwijają się jak mróweczki.

Dzięki ;) rozmawiałam z Panem Jarkiem - niestety terminy i to na wcisk mają dopiero na wrzesień - z tego można wnioskować ze są dobrzy ;)

A ja myślałam że Tobie budowała firma Altainvestment ??

Kurcze wiem ze juz późno na szukanie ekipy, ale nie mogłam (z przyczyn pozabudowlanych) zrobić tego wcześniej. Mam nadzieję że są jeszcze solidni budowlańcy którzy będą mogli zaczynać w maju...

a to pech.. bo naprawde są świetni, może warto poczekać na nich? nie wiem na jakim jestes etapie.. życie płata rózne figle, nam budowała opóźniła się o 3 m-ce z powodu wysokiego poziomu wód gruntowych.. może Panu Jarkowi też zwolni się jakiś termin..Alta koordynowała całą budowę (zakupy, organizacja) i współpracowała z p.Jarkiem - wtedy nie mieliśmy czasu ani zielonego pojęcia o budowie i nie żałuję tej decyzji bo dzięki nim udało nam się uniknąć kilku błędów. Ale mury stawiał p.Jarek - i jeżeli jeszcze kiedyś będę budować jakiś dom to tylko z nim.