Esiak 18.04.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam! Ja już polecałam swojego. jeśli jesteś zainteresowana to pisz podam ci na priv. pozdr. Jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 18.04.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 TeCe, KAN-therm lub Wavin... Wavina mam sprawdzonego bo teraz cała instalacja grzewcza jest na Wavin Tigris Alu pex... o reszcie muszę poczytać. A jak wyglądają cenowo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 18.04.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 A my już za tydzień - we wtorek 26 kwietnia zaczynamy !!!! Wbicie pierwszej łopaty - ok. 8.00 rano. Chyba czas założyć dziennik.. "nasz szarak pod lasem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.04.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Wavina mam sprawdzonego bo teraz cała instalacja grzewcza jest na Wavin Tigris Alu pex... o reszcie muszę poczytać. A jak wyglądają cenowo ?? KAN'a jak znajdziesz w dobrej cenie to porównywalnie do Wavina, TeCe - wyższa i niestety droższa półka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 18.04.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 A jakiej firmy kupujecie rury na podłogówkę ? Mam w rozpisce od instalatora (dostałem taką listę z cenami materiałów z hurtowni w Murowanej Goślinie) - rura grzewcza LOGO - 16x2,0 TECE, cena za 1 mb = 3,88 zł (po 20% rabacie). Z Waszych postów wynika, że to dobra marka, chociaż ja i tak ni cholery się na tym nie znam. U mnie instalacja wod-kan-co zrobiona w miedzi. Instalator wtłoczył sprężone powietrze (ok. 4 barów), sprawdzające szczelność obiegu, i założył manometr. Jutro zaczynają działać tynkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 19.04.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kurcze to przy moich prawie 180m2 podłogówki musiałabym dopłacić jakieś 4000 zł. chyba jednak położę folię i będę pilnować dobrego i solidnego wykonania. u nas tez pod 180m2 ale za to już sie cieszę na brak grzejników Pozwolę sobie lekko przebić drogie Panie i mówię pińcet..., tzn. 200... Bo tyle metrów podłogówki wyszło mi po obliczeniach. I równie jak Wy cieszę się na brak w domu grzejników, zwłaszcza po naszej zeszłorocznej przeprowadzce, po której od niepamiętnych czasów znów mamy w domu grzejniki... Grzejniki w domu są be.... Tak więc w związku z tymi 200 metrami też nie uśmiecha mi się kładzenie specjalnych styropianów w cenie x3 normalnego. Ale jak nie zapomnę, to też wyhaczę o to mojego instalatora. Egon, ja również jestem zwolennikiem niemieckiej myśli technicznej (no powiedzmy do momentu rozwijania jej w kierunku np. tematu "Zyklon B" ). Jako stary germanofil (nie mylić z germanistą, ani tym bardziej z grafologiem czy grafomanem), który ponad pół domu sprowadził z Niemiec, chciałem zauważyć, że specyficzne niemieckie podejście do stosowania systemowych, markowych, wypróbowanych i drogich rozwiązań, często kończy się pluciem sobie w brodę (spowodowane zazwyczaj ceną) i marzeniami o "polnische Improvisation". Zresztą temat "deutsche Planung vs. polnische Improvisation" to bardzo ciekawy temat do rozmów, niekoniecznie na to forum... A my już za tydzień - we wtorek 26 kwietnia zaczynamy !!!! Wbicie pierwszej łopaty - ok. 8.00 rano. Chyba czas założyć dziennik.. "nasz szarak pod lasem" Atika, no to czekamy na linka... Esiak, ja Cię proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.04.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Esiak, ja Cię proszę... Jarek: o co prosisz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 19.04.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 witam! mam dosyc pilna sprawe. czy ktos z was ma namiary (i moglby sie ewentualnie nimi podzielic ) na tynkarza, ktory zrobilby mi tynki gipsowe recznie? niestety na calym osiedlu nikt nie ma odpowiedniego pradu, co by podlaczyc maszyne do tynkow maszynowych:( z gory wielkie dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 19.04.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 brachol dzięki za info u mnie tez kurcze ze 180m2 podłogówki, musze zagadac instalatora w sprawie stryo a dzisiaj przyjechała stal, bo u nas start w czwartek o 7 rano teraz tylko modły żeby nie ukradli do tego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.04.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ile Wam poszło, średnio betonu na zalanie stropu (teriva)...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.04.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 brachol dzięki za info u mnie tez kurcze ze 180m2 podłogówki, musze zagadac instalatora w sprawie stryo a dzisiaj przyjechała stal, bo u nas start w czwartek o 7 rano teraz tylko modły żeby nie ukradli do tego czasu To ja trzymam kciuki. Kurcze zaczynamy prawie w tym samym momencie. U mnie w czwartek geodeta tyczy budynek... A teraz by nie było off topic. Te ok. 180m2 podłogówki - to ile mb rurek ?? I w jakich odstępach kładziecie rurki ?? Ja pewnie będę miała przewymiarowane, ale wszędzie będę kłaść co 12cm. Wole skręcić na zaworach, lub obniżyć temp., niż mieć za zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 19.04.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 atika trzymaj pliz przydadzą się ja chce też jak najgęsciej - 15-12 cm, a w łazienkach 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 19.04.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ile Wam poszło, średnio betonu na zalanie stropu (teriva)...? U mnie wyszło 18 m3 B25 (powierzchnia nieco ponad 120 m2) i kosztowało, oj kosztowało ... Niestety, na etapie stanu surowego beton to jeden z najdroższych punktów w budżecie, zliczając razem ławy + chudziak + strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.04.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 U mnie wyszło 18 m3 B25 (powierzchnia nieco ponad 120 m2) i kosztowało, oj kosztowało ... Niestety, na etapie stanu surowego beton to jeden z najdroższych punktów w budżecie, zliczając razem ławy + chudziak + strop. dałeś aż B25...? prawie bunkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.04.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 a ekipa nie chce powiedzieć ile zamówić betonu na zalanie stropu? powinni takie rzeczy wiedzieć a jak nei oni to kierbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.04.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 a ekipa nie chce powiedzieć ile zamówić betonu na zalanie stropu? powinni takie rzeczy wiedzieć a jak nei oni to kierbud a powiedzieli.. kierbud również powiedział, wyszło im 16m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 19.04.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 myszonikswego czasu armatura też spędzała mi sen z powiek, na szczęście mam ten etap już za sobą Egoni jak Twój OC? Co do podłogówki, to ja mam skromne ok 70 m2. Z newsów, to mamy postawioną skrzynkę gazową, w czwartek gazownia zrobiła nam przyłącze, a dziś instalator walczył co by to do domku wprowadzić, jeszcze chwila i pozostanie nam tylko się przeprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 19.04.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 myszonikwłaśnie doczytałam w Twoim dzienniku, że jesteś w takim samym stanie co ja tylko ja się ze dwa miechy wcześniej rozpruję gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 monmark to Tobie też gratulacje!Wiecie jak to jest przy budowaniu często inwestorzy się rozmnażają jakoś tak mimochodem:) mamy tu jeszcze w grupie mikiadę, chyba mne nie zlinczuje jak napiszę, że czeka ją również w sierpniu podwójne szczęście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 W temacie styropianu wałkowanym jakiś czas temu. Na razie zbyt ciekawych ofert na termoorganikę nie mam. Niewiele hurtowni prowadzi tę firmę. W każdym razie dośc przyzwoita cena jest tuhttp://niewiadomski.com.pl/do/index.jsp Jeśli się ktoś przy termoorganice upiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts