mikiada 19.04.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Myszonik, Monmark - cha to niezła grupa sie zrobiła:) to oprócz tematów budowlanych trzeba jeszcze dołożyć wątek o podgrzewaczach i super nianiach:) swoją drogą ciekawe czy to jakaś zależność że wraz z budową domu pojawiają się dzieci.. wielu moich znajomych miało taką sytuację a tu tylko znajduję potwierdzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ja czytając różne dzienniki budowy na forum doszłam do wniosku, że prawidłowość jest:)nawet jakaś forumka pisała, że jej murarze mówili, że gdzie nie pójdą na budowę tam inwestorka w ciąży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 19.04.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 dałeś aż B25...? prawie bunkier Tak mam w projekcie, ale z KierBudem (tym słynnym z forum) rozmowa jest taka: - panie Z. jaki damy beton na strop? - a jaki mam pan w projekcie? - B25 ... - to dajemy B25, tak, jak w projekcie ... I tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.04.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Tak mam w projekcie, a z KierBudem (tym słynnym z forum) rozmowa jest taka: - panie Z. jaki damy beton na strop? - a jaki mam pan w projekcie? - B25 ... - to dajemy B25, tak, jak w projekcie ... I tyle w temacie ja mam B20 i raczej starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 19.04.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Egon i jak Twój OC? Zaskoczę Cię, bo po długim namyśle ... zrezygnowałem z OC. Przejrzałem strony EURO-RTV-AGD i jak zobaczyłem, że za niespełna 1000 zł można kupić wypasiony odkurzacz dobrej marki z filtrem antyalergicznym, filtrem wodnym i 9 metrowym przewodem - dałem sobie spokój z OC. Może będę kiedyś żałował, ale ... raczej nie sądzę. Zaoszczędzone pieniądze wydałem na porządny alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 19.04.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ja mam B20 i raczej starczy Też tak myślę i za taką opcją obstawałem, ale KierBud wolał aby było zgodnie z projektem. Cóż było robić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.04.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ja miałem w projekcie kotwy do murłaty 12, kierbud chciał 16, ja kupiłem 14, bo cena wiertła 17mm była zabójcza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.04.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Zaskoczę Cię, bo po długim namyśle ... zrezygnowałem z OC. Przejrzałem strony EURO-RTV-AGD i jak zobaczyłem, że za niespełna 1000 zł można kupić wypasiony odkurzacz dobrej marki z filtrem antyalergicznym, filtrem wodnym i 9 metrowym przewodem - dałem sobie spokój z OC. Może będę kiedyś żałował, ale ... raczej nie sądzę. Zaoszczędzone pieniądze wydałem na porządny alarm. ale chyba nie będzie tak cicho jak z OC...? uwielbiam pobudkę w weekend o 8.00 rano przez żonę jeżdżąca odkurzaczem... albo o 23 łapiącą komary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 19.04.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ale chyba nie będzie tak cicho jak z OC...? uwielbiam pobudkę w weekend o 8.00 rano przez żonę jeżdżąca odkurzaczem... albo o 23 łapiącą komary Esiak, popatrz na strony Euro-RTV-AGD lub jakiegokolwiek innego sklepu, taki np. Electrolux Ultra Silencer ZUS3990 (1090 zł) emituje tylko 68 dB, a są odkurzacze jeszcze cichsze. Zasięg pracy 12m, w wyposażeniu filtr antyalergiczny ... to tylko jedna z propozycji. Za OC mogę kupić 3 takie odkurzacze lub dokupić taki, który sam sprząta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 20.04.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 mamy tu jeszcze w grupie mikiadę, chyba mne nie zlinczuje jak napiszę, że czeka ją również w sierpniu podwójne szczęście:) oo, proszę, no to mikiada podwójne gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 20.04.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Myszonik, Monmark - cha to niezła grupa sie zrobiła:) to oprócz tematów budowlanych trzeba jeszcze dołożyć wątek o podgrzewaczach i super nianiach:) swoją drogą ciekawe czy to jakaś zależność że wraz z budową domu pojawiają się dzieci.. wielu moich znajomych miało taką sytuację a tu tylko znajduję potwierdzenie:)ja już ten temat raz przerabiałam i to nie dawno, ale nie powiem, chętnie bym poczytała Ja znowu znam sytuacje, gdzie młodzi odkłądają decyzje o budowie, bo to albo dzieci malutkie, albo w drzoe i nie ma czasu itp....a tak naprawdę to nie ma co zwlekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 20.04.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 nawet jakaś forumka pisała, że jej murarze mówili, że gdzie nie pójdą na budowę tam inwestorka w ciąży:)hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 20.04.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Zaskoczę Cię, bo po długim namyśle ... zrezygnowałem z OC. no to rzeczywiście zaskoczyłeś...a myślałąm, że sobie zdjęcia pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 20.04.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ja miałem w projekcie kotwy do murłaty 12, kierbud chciał 16, ja kupiłem 14, bo cena wiertła 17mm była zabójcza.. u mnie cieśla chciał 16 i nawet nie sprawdzałem co było w projekcie, więc murarze zapuścili kotwy przy wylewaniu wieńca, a wtedy wiercenie odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 20.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No bo nie zatopienie kotw w wieńcu to chyba taka kucha wykonawcza, to tak jak rolnik wyjechał na pole i się klepnął w czoło "zapomniałem zasiać". No chyba, że ktoś lubi borować.. Chyba, ze chodzi o wiercenie w murłacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.04.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No bo nie zatopienie kotw w wieńcu to chyba taka kucha wykonawcza, to tak jak rolnik wyjechał na pole i się klepnął w czoło "zapomniałem zasiać". No chyba, że ktoś lubi borować.. Chyba, ze chodzi o wiercenie w murłacie? ja poczytacie mój dziennik, to będziecie wiedzieć, że wszystkie kotwy są zatopione w wieńcu, oprócz tych, gdzie przedłużeniem wieńca (tam leży dalsza część murłaty) jest u mnie dwuteownik HEA, w którym trzeba wywiercić otwór aby zamocować kotwę przed zalaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 20.04.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Gratulację dla przyszłych mam Pytanie z innej beczki. W przyszłym tygodniu przyjeżdża szambo, ponieważ chcielibyśmy mieć do niego szybkozłąkę chyba dobrze byłoby to zamontować w trakcie montażu szamba czy ktoś z was już to przerabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 20.04.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ja poczytacie mój dziennik, to będziecie wiedzieć, że wszystkie kotwy są zatopione w wieńcu, oprócz tych, gdzie przedłużeniem wieńca (tam leży dalsza część murłaty) jest u mnie dwuteownik HEA, w którym trzeba wywiercić otwór aby zamocować kotwę przed zalaniem... A racja czytałem o twoim dwuteowniku, przepraszam za niedopatrzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.04.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Raportu termoorganikowego ciąg dalszy.Lepszego niż standard od ręki nie znalazłam nigdzie (chodzi o styro dach/podłoga), ale można zamówić np. w Dom Bud Plus na Obornickiej, dostawa w góra kilka dni, aktualna cena na golda 198 zł/m3.Ten namiar dostałam od regionalnej przedstawicielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 20.04.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Raportu termoorganikowego ciąg dalszy. Lepszego niż standard od ręki nie znalazłam nigdzie (chodzi o styro dach/podłoga), ale można zamówić np. w Dom Bud Plus na Obornickiej, dostawa w góra kilka dni, aktualna cena na golda 198 zł/m3. Ten namiar dostałam od regionalnej przedstawicielki. W DomBudPlusie kupiłem większość materiałów na etapie stanu surowego. Za Silver Dach/Podłoga żądają teraz 190 zł/m3. "Mocniejszy" mnie nie interesuje, nie będę się poddawał marketingowym sztuczkom styropianowców (Silver lambda=0,037m, Gold lambda=0,036) Jaki styropian/wełnę planujecie pod wylewkę posadzki na poddaszu? Zastanawiam się nad Termoorganiką Superakustic Podłoga, ale nie wiem ile to kosztuje. W każdym razie, jak policzyłem ile musiałbym zapłacić za wełnę Stroprock Rockwool'a (mam w projekcie izolację płytą grubości 6 cm), omal nie zjechałem z krzesła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts