Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam pytanie: jak połączyć panel z płytką nie uzywając listwy nakładanej (podłogowej), po prostu wizualnie nie podoba nam się. zastanawiamy się nad połączeniem za pomocą np korka, tylko wtedy trzeba by chyba przykleić panel... może ma ktoś takie doswiadczenia za sobą???? gdybysmy połozyli deskę pewnie problemu by nie było, bo deskę klei się do posadzki, ale przy drewnie boję się, że szybko się zniszczy.

Egon amFy macie już wykopki pod szambo? u nas dziś kopara kopała i muszę ją zamówić jeszcze raz na dzień przyjazdu szamba, żeby poprawiła, bo kurcze obsupuje mi się wykop i woda nachodzi

Lipka, proszę, nic nie mów o wykopach pod szambo :x Jeden jedyny raz chciałem być akuratny w każdym calu i nie robić czegoś na ostatnią chwilę. Obawiając się, że mogą być problemy z koparkowym po świętach, zamówiłem sobie drążenie jamy już w ubiegły piątek. Ponieważ ziemia zaczęła się ostro obsuwać, nagle z odległości 1,5 m od domu zrobiło się 0,5 m do ław. Efekt był taki, że po konsultacji z KierBudem, musiałem kazać zasypać wcześniej wykopany dół, żeby przypadkiem krawędź garażu nie siadła. Syzyfowa praca, kasa w błoto, a raczej w glinę, która ostro wyjechała z dołu przed dom. Teraz mam koparkę umówioną na 12 w piątek, szambo przyjeżdża do mnie na 14. Zbiornik szybko do dołu, zasypać i po kłopocie.

Ale stresu mnie to kosztowało ... :rolleyes:

A tak przy okazji, ile dajecie wełny na ocieplenie poddasza, 25 czy 30 cm?

Egon i tak mamy jeszcze szczęście do dobrej pogody, nie wiem co by było gdyby padało

kurcze u nas koparkowy w piątek też może być o 12, a szambo ma być już o 11, kombinujemy

niby nasz dołek nie osypał sie mocno, ale mamy tam już jakieś 40cm wody, z łopatą tam raczej nikt nie wejdzie

co do ocieplenia poddasza to u nas będzie chyba 30-35cm, jeszcze nie ma decyzji

a wycinacie szczyty na ocieplenie?