Egon 29.04.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 poddasze ocieplenie: 15 cm pomiedzy krowkie (krokwie maja 18cm ale trzeba zostawić przestrzeń z 2 cm), na to 5cm w poprzek i na to folia (chyba juz pisalam) amyF, dlaczego chcesz zostawiać 2 cm luzu, masz deskowany dach? W przypadku membrany wysokoparoprzepuszczalnej możesz do niej dosunąć wełnę. Moje krokwie też mają 18 cm i szukam maty takiej grubości + 12 cm w poprzek. Czy ktoś planuje zakup maty firmy URSA? Wypada korzystniej cenowo i można kupić lambdę 0,039; 0,037; 0,035; 0,032 W/mK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.04.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja powiem szczerze, że jeżeli chodzi o firmę tej wełny to mi chyba koło tyłka lata..., że się dosadnie wyrażę. Chyba wełna to wełna jak ma określoną lambdę...O ursie moi fachowcy się wypowiadali, że się dobrze kładzie, cokolwiek miałoby to znaczyć. W sumie to rozważam każdą wełnę, byleby w dobrej cenie była:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 30.04.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 myszonik, hahahaha, dobrze powiedziane Po konsultacji z moim wykonawcą mam następujące uwagi do przekazania. Generalnie jego zdaniem Ursa wydaje się mniej solidna od Isovera, jakkolwiek trudno jej zarzucić, że jest badziewiem. Do tego mocno pyli, co nie daje komfortu pracy, no i chyba pozostawi też sporo do sprzątania. Wczoraj porównywałem ceny Ursy i Isovera, wniosek jest taki: gdyby zamówić łączony transport Isovera, podobny do "inicjatyw szambiarskich", można by kupić tę wełnę w bardzo rozsądnej cenie. Ba, nawet Super Matę. Do jutra postaram się wyszukać najlepsze oferty na Allegro i wrzucić linki na forum. Jednocześnie można by rozpocząć zapisy na listę zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 30.04.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 ale Wam zazdroszczę rozmów o ocieplaniu dachu my w poniedziałek prawdopodobnie skończymy stan zero - zostały fundamenty do zasypania, kanaliza, przepusty i wylanie podbetonu, i wykonawca jest zdeterminowany żeby zrobić to w jeden dzień niby dopiero zaczelismy a juz jestemy zmeczeni budową hehe, jakos żyję nadzieją że dalsze etapy są troche łatwiejsze do skoordynowania i proszę mnie nie wyprowadzać z błędu , niby mamy zacząć stawiać mury w 2 tygodniu maja - ale nie wiem jak to będzie bo jeszcze nie mamy pisemnej umowy z wykonawcą - myślę że będzie robił nam ten sam (znani i polecani na forum...) ale musze przyznać ze jestesmy troche rozczarowani podjściem do klienta - na szczescie mamy super Kierbuda (zgadnijcie kogo hehe) i on ma na naszego wykonawce zdecydowanie lepszy wpływ niż my i ze tak powiem przekonuje go do naszych rozwiązań mam jednak nadzieję że się dogadamy bo jak się już zwróci uwagę to robią dobrze dla rozpoczynających napiszę że: beton bralismy od piotrowskich z nekli, dosyc dobre ceny + vat 8%, bloczki podobno ładne, ale zawsze się spozniali (ale to podobno zazwyczaj tak jest z betonem ) cement, lepik i inne duperele z nadstagi a izolacje z begiera (wyszedł w końcu swisspor hydro) teraz szukamy dostawcy porothermu i stropu - mam nadzieję że Kierbud zgodzi się nam na terive bo w projekcie mamy monolityczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.04.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Kejti30 z tym stropem to nie wiem czy tak łatwo będzie, jeśli miałaś monolityczny a teraz chcesz terive, to chyba jest potrzebna adaptacja projektu...co na to Kierbud..? a jak teriva to uderzaj do Konbetu, tam najtaniej wyczaisz cały strop.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.04.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 kejti ja Cię jednak wyprowadzę z błędu, na dalszych etapach jest coraz gorzej.... Ale to dla Twojego dobra, przygotowuj się mentalnie Egon Inicjatywę popieram. A na kiedy tę wełnę potrzebujesz? Bo ja tak gdzieś w połowie maja bym już chciała mieć. W każdym razie jestem chętna, jeśli oferty będą ciekawe. Ostatecznie potrzebuję na pewno matę 20 cm i płytę 5 cm i też chętnie wzięłabym z lepszą lambdą gdyby cenowo wypadała sensownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 30.04.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Kierbud sie zgodził na terive Esiak własnie z konbetu dostałam ofertę, poczekam na inne i zobacze Myszonik nie strasz - jednak będę się łudziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.04.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Kejti zamów sobie od razu pustaki szalunkowe oraz kształtki U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 30.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 No własnie czekam az wykonawca mi powie co kupic na strop (bo umawialismy sie ze on robi liste materiałów), ale Kierbud dzisiaj obiecał przeliczyc i myśle ze od niego sie predzej doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.04.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 do Konbetu dajesz tylko prokjekt stropu i wszystko Ci przeliczą i podadzą jak na tacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 30.04.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 no juz własnie dałam, ale w związku z tym ze zmienialismy z monolitycznego na terive to Kierbud dołozył belke żelbetową wiec troche to bedzie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 30.04.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Egon Inicjatywę popieram. A na kiedy tę wełnę potrzebujesz? Bo ja tak gdzieś w połowie maja bym już chciała mieć. W każdym razie jestem chętna, jeśli oferty będą ciekawe. Ostatecznie potrzebuję na pewno matę 20 cm i płytę 5 cm i też chętnie wzięłabym z lepszą lambdą gdyby cenowo wypadała sensownie... myszonik, wstępnie jestem umówiony z wykonawcami ocieplania poddasza na 20-23 maja, więc także chciałbym mieć wełnę około połowy maja. Jutro zabiorę się za wyszukiwanie ofert Może ktoś jeszcze chce się dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 01.05.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 amyF, dlaczego chcesz zostawiać 2 cm luzu, masz deskowany dach? W przypadku membrany wysokoparoprzepuszczalnej możesz do niej dosunąć wełnę. Moje krokwie też mają 18 cm i szukam maty takiej grubości + 12 cm w poprzek. dokładnie tak - mam deskowany dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.05.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 myszonik, wstępnie jestem umówiony z wykonawcami ocieplania poddasza na 20-23 maja, więc także chciałbym mieć wełnę około połowy maja. Jutro zabiorę się za wyszukiwanie ofert Może ktoś jeszcze chce się dołączyć? To chyba idziemy łeb w łeb, bo moi pewnie też ok. 20 maja mają wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.05.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 myszonik, jaką masz szerokość krokwi? Dach z membraną czy deskowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.05.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Dach deskowany. Szerokość krokwi w sensie rozstaw? Nie wiem.. ale mogę zmierzyć i po pracy napiszę A jeśli chodzi Ci o szerokość w sensie głębokość to ok. 22-23 cm. te 2-3 cm przerwy pomiędzy deskowaniem i wełną i 20 wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.05.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 A jeśli chodzi Ci o szerokość w sensie głębokość to ok. 22-23 cm. te 2-3 cm przerwy pomiędzy deskowaniem i wełną i 20 wełny. to duży masz przekrój krokwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 02.05.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Dach deskowany. Szerokość krokwi w sensie rozstaw? Nie wiem.. ale mogę zmierzyć i po pracy napiszę A jeśli chodzi Ci o szerokość w sensie głębokość to ok. 22-23 cm. te 2-3 cm przerwy pomiędzy deskowaniem i wełną i 20 wełny. Rzeczywiście duży przekrój, u mnie 18 cm, a i tak wydają się bardzo masywne. Czyli bierzesz wełnę o grubości 20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.05.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 a ma ktoś może namiar na stolarza który wykonuje schody drewniane samonośne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 02.05.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Nie miała baba problemu to se wybrała kamień na parapet...Czekamy już 6 tyg. i akurat tego mojego kamienia nie ma, nie było dostawy, szukają, ale nigdzie nie ma. Nie powiem, w końcu Pan zaproponował jakikolwiek kamień, bez znaczenia w jakiej cenie sobie wybiorę i on mi sprzeda po cenie tego kamienia co zamówiłam. Byłam dziś wybrać inny kamień...i co...i d...pa...nie podoba mi się nic innego. Już tak mam, ze jak coś wpadnie mi w oko, to potem ciężko, żeby coś innego mi wpadło. Małż niepocieszony, bo ściany się gipsują i przydałoby się już te parapety wstawić. Wybrałam jakiś rezerwowy, ale szczekam jeszcze z tym moim kamieniem do 20 maja, bo może coś dojedzie w końcu. Małż mówi, wybierz cokolwiek, wszystko mi się spodoba co miał powiedzieć, żeby babę przekonać...no ale nic mi innego się tak nie podoba jak ten. Babki...rozumiecie mnie? Przez weekend zrobiły się u nas sufity podwieszane na parterze...wyglądają super, mimo że jeszcze nie ogipsowane. Szok, coraz bliżej końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts