brachol 07.05.2011 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Chyba wyszłam przed szereg:) u nas już krok dalej i trochę mi żal jak patrzę jak wymieniacie się doświadczeniami, namiarami... my teraz walczymy już z każdej strony: elewacja, gładzie i zakładanie ogrodu.. no i właśnie mam pytanie do Was: czy ktoś wie gdzie kupić tanio geowłókninę i korę ogrodową? Z góry dziękuję za namiary. ja geowłókninę kupowałem w Surtex-ie na Głównej, a typowo ogrodową mają też prz giełdzie na Franowie po lewej stronie przy wjeździe jest tam taki sklep dla rolników i mają tam różne włókniny. Mają też chyba w Folnecie. Natomiast korę najtaniej można kupić w Nadleśnictwie w Babkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 07.05.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Bardzo dziękuję już myślałam, że tutaj wszyscy głównie wełnę mają rozplanowaną.. Babki mam po drodze, a resztę sprawdzę - bardzo bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.05.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 myszonik, ale kotła gazowego chyba jeszcze nie kupiłaś? Zobacz w jakiej cenie mają tam kondensaty Vaillanta Kotła jeszcze nie mam, ale u mnie będzie de dietrich, tylko gdzieś zgubiłam kartkę z opisem jaki to model.... ale te ceny na stronie chyba mają zbliżone na kotły de dietricha do mojego dostawcy. Sprawdzę to jeszcze przed zamówieniem, bo na razie mam wycenę w zestawie z zasobnikiem, a na stronie mają same kotły, więc nie wiadomo jakby to wyszło przy domówieniu zasobnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.05.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Kotła jeszcze nie mam, ale u mnie będzie de dietrich, tylko gdzieś zgubiłam kartkę z opisem jaki to model.... ale te ceny na stronie chyba mają zbliżone na kotły de dietricha do mojego dostawcy. Sprawdzę to jeszcze przed zamówieniem, bo na razie mam wycenę w zestawie z zasobnikiem, a na stronie mają same kotły, więc nie wiadomo jakby to wyszło przy domówieniu zasobnika. Myszonik jeśli chodzi o de dietrich, uderz do 1950, on się teraz specjalizuje w tych kotłach i ceny na nie ma wybitne, tu link do jego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 07.05.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 odkryłam dzisiaj super szkółkę - jeśli ktoś szuka drzewek do założenia ogrodu czy odgrodzenia się od sąsiadów to polecam - http://www.iglaki.szczepankowo.biz/oferta/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.05.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 dobra jakby ktoś jeszcze potrzebował beton an budowę polecam Berger Beton, kontakt: Jacek Kwiatkowski 605 732 420ceny jakie mieli to: w marcu beton B15 205/m3, w kwietniu beton B20 225/m3 dojazd w cenie, pompa - 270/h, wszystkie ceny netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.05.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Myszonik jeśli chodzi o de dietrich, uderz do 1950, on się teraz specjalizuje w tych kotłach i ceny na nie ma wybitne, tu link do jego tematu Zapisano. W odpowiednim czasie zrobię wywiad:) Na razie na kocioł kasy brak. Nie ta transza wydatków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.05.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Bardzo dziękuję już myślałam, że tutaj wszyscy głównie wełnę mają rozplanowaną.. Babki mam po drodze, a resztę sprawdzę - bardzo bardzo dziękuję. ja na szczęście wełnę mam na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 07.05.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 dobra jakby ktoś jeszcze potrzebował beton an budowę polecam - w marcu beton B15 205/m3, w kwietniu beton B20 225/m3 dojazd w cenie, pompa - 270/h, wszystkie ceny netto Nie wiem z której części Poznania, ale jakby co to ja jak na razie od Strony zachodniej, polecam Smirnowa. Ceny mają lepsze - B10 po 170, B15 za 200, a B20 za 210 wszystko netto, dojazd w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 08.05.2011 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Mikiadafajnie, że Wy na etapie ogrodu, też mi się już strasznie marzy...ale na razie bardzo możemy cokolwiek robić, bo nie wiadomo na ile do środka kasy starczy, bo coraz bardziej z kalkulacji wychodzi, że na coś tam zawsze zabraknie. Na pewno dwie rzeczy chcę w tym roku zrobić - założyć trawnik (żeby na przyszły rok był już jakiś fajny) mam nadzieję, ze po porodzie dojdę do siebie w miarę szybko i będę mogła się tym zająć no i posadzić truskawki, żeby za rok było co wcinać a reszta, zależy od kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 08.05.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Monmark - widzę że już też dospać nie możesz:) ja też budzę się ok. 6 chociaż lubiłam pospać pewnie organizm przygotowuje się do nowej sytuacji. Na kiedy masz termin? Bo my z Myszonik na początku sierpnia.. chociaż ja z bliźniakami szykuję się pod koniec lipca. Też się boję że kasy na środek zabraknie ale co tam.. latem będę siedzieć w ogrodzie.. kuchnia i lazienki beda a reszta.. lozko stare bedzie jakos przezyjemy. Wpadnij kiedys po sasiedzku na budowę - zapraszam. Mogę polecić ekipę od trawnika - przyzwoita cena, milo i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 08.05.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Monmark - widzę że już też dospać nie możesz:) to jakas oszukana godzina, byłam tu przed 7 Ja rano jakoś barrdziej daję radę spać, pod warunkiem, że mój 1,5 roczny maluch nie obudzi już mnie. Za to w nocy potrafię nie spać po 2-3h....masakra, jeszcze z 1,5 miesiąca, a brzuch strasznie przeszkadza w spaniu, tak źle, tak nie dobrze,a tak nie wygodnie....Twój pewnie też nie mały Ja mam termin na koniec czerwca. Chętnie bym Was odwiedziła, ale rzadko jeżdżę na budowę, bo po pierwsze mam daleko 30 km, a po drugie, zawsze z małym Żabkiem, więc celuję żeby nie w porze drzemki i żeby mi w drodze powrotnej nie zasnął, bo już go nie wtargam na 3 piętro. U nas też łazienki i kuchnia i schody będą zrobione, a reszta stare i powoli będziemy wymieniać. Światełka też tylko niektóre, a reszta to będą oprawki same wisieć...niewiem jak długo Kiedy planujecie się wrpowadzić? My jakoś tak przełom lipca sierpnia, to wtedy z chęcią bym Was odwiedziła, bo to przecież rzut beretem i zapraszam wtedy również do siebie Co do trawnika, to mam ambicje sama poszaleć i sobie założyć, oczywiście przy pomocy małżonka Mamy nadzieję, że podołamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 08.05.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 monmark - podziwiam Cię z maluchem na rękach, nosząc dodatkowe kg w brzuszku walczyć z wykonczeniowką.. ale jak mówią człowiek nie zna swoich możliwości dopóki się nie sprawdzi. Ja szykuję się do porodu pod koniec lipca (chociaż termin mam na początek sierpnia), w lipcu chciałabym się przeprowadzić.. ale tracę wiarę. Jak tylko będziesz się wybierać na budowę to zapraszam, wyślę Tobie mój numer telefonu. Trzymam kciuki żeby wszystko się udało zrobić w czasie. A na trawkę to zapraszam za miesiąc do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 08.05.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 mikiadaeee, tam nie ma co podziwiać...już się przyzwyczaiłam, że latam i wszystko załatwiam z maluszkiem, za to nie wyobrażam sobie jakbym tak z dwójką miała biegać, ale pewnie tak jak piszesz, pewnie okazałoby się że i to da radę. O ile wiedza moja pozwala stwierdzić, to większość porodów bliźniaczych odbywa się przed terminem, nie raz nawet znacznie przed terminem, ale życzę Ci, aby to za wwcześnie nie nastąpiło. My , a raczej ja miałam nadzieję, że może uda nam się wprowadzić jeszcze przed rozwiązaniem, ale życie zweryfikowało...same opóźnienia - ze wszystkim. Już się z tym pogodziłam, że trochę dojdziemy do siebie po rozwiązaniu i wtedy przeprowadzka. Na budowę wybieram się np. jutro rano, obgadać szczegóły z płytkarzem i niestety nie będę miała czasu wpaść do Was, bo mi zejdzie pewnie sporo i potem szybko do domu, żeby Żabek mógł sobie w łóżeczku drzemkę uciąć. Ale jak będę się wybierała na dłużej, to dam znać Może weekend....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 08.05.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 kiedy tylko będziesz mogła zapraszam. Pewnie mi też przyjdzie zweryfikować ambitne plany.. bo muszę już myśleć o wyprawce a nie kolorach ścian żeby mnie maluchy nie zaskoczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 08.05.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 mikiadaa Ty często jesteś na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 08.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 oj, kobitki - to jakas plaga tych ciąż. GRATULUJĘ wszystkim przyszłym mamusiom - i podziwiam, ja mimo, że w ciąży nie jestem to wykonczeniówka mnie wykańcza, a Wy tu taką pozytywna energię macie i tyle zapału, aż miło Was "poczytać".mikiada tujki w Borówcu zakupione czy w Szczepankowie, śliczny ogród powstaje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 08.05.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 papisa - przepraszam że nie odpisalam Tobie jeszcze na priva.. zaraz to zrobię. Tujki kupione w Szczepankowie - super szkółka, dobre ceny i ogromny wybór.. .poszaleliśmy trochę. Kanapy nie będzie ale ogród będzie:) Monmark - napisałam do Ciebie na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 09.05.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Mam pytanie z innej beczki: poszukuję małego mieszkania, kawalerki dla dwóch płytkarzy na miesiąc czerwiec. Może ktoś z Was posiada jakieś namiary na taki krótkoterminowy wynajem mieszkań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 09.05.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 oj, kobitki - to jakas plaga tych ciąż. GRATULUJĘ wszystkim przyszłym mamusiom - i podziwiam, ja mimo, że w ciąży nie jestem to wykonczeniówka mnie wykańcza, a Wy tu taką pozytywna energię macie i tyle zapału, aż miło Was "poczytać".sorki, już się przeniosłyśmy na PW ale masz rację, wykończeniówka wykańcza...strasznie...niewiem jak u Was, ale u nas mój małż zajmował się bardziej tematem od początku budowy do początku wykończeniówki, w poewnym momencie nasze kompetencje się zazębiały a teraz to już moja działka...masakra...dziś wszedł płytkarz, więc musieliśmy obgadać wszystko co i jak i tu już małż za mnie nic nie załatwi, sama musze wszystkiego dopilnować, żebym potem nie miała pretensji do nikogo, że coś wygląda inaczej niż chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts