AgaMaciej 09.05.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 My też się tak podzieliliśmy - mąż od początku budowy, a wykończeniówka na mojej głowie. Teraz mam wątpliwości czy ten podział jest ok. Od tych wszystkich wyborów głowa boli. Póki co zamówiłam płytki, teraz szukam armatury, a mąż pieca - napewno ma łatwiej.... Równocześnie musimy zająć się ogrodem, ale tam zdamy się chyba na jakąś pomoc bo działka wymagająca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmark 09.05.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Aga&Maciejno pewnie, że takie wybory wykończeniówkowe są trudniejsze, chociaż mój małż powiedziałby pewnie, że wcale nie, że sama sobie utrudniam (po co ma wszystko do siebie pasować) dla niego co bym nie wybrała, to wszystko będzie się podobać...niby dobrze, niewymagający, ale ja bym na to nie mogła patrzeć przez resztę lat U mnie małż to taki zdolniacha, dużo rzeczy sam robi, płytki w kotłowni już położył i wiele innych rzeczy, a w planie malowanie, podłogi i drzwi....fajnie, bo idzie zaoszczędzić na wielu rzeczach, tylko z czasem gorzej, bo po pracy leci na budowę i całymi dniami go nie ma...pocieszam się, że już niedługo taki stan rzeczy potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 To się cieszcie, że macie wolny wybór w wykończeniówce, bo mój niczego nie chce szukać, ale powybrzydzać lubi jak już coś jest znalezione. I jeszcze dziwnym trafem podoba mu się wszystko co najdroższe... z takimi upodobaniami to chyba za 2 miliony bym tego domu nie urządziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 09.05.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A teraz konkrety, drogie mamy, żony i .... Dostałem wycenę na Uni- oraz Super Matę w jednej z hurtowni na Obornickiej i dochodzę do wniosku, że w Poznaniu nie da się kupić Isovera po względnie rozsądnych cenach. UniMata 18 cm - 21 zł/m2 (wszystkie ceny brutto) UniMata 12 cm - 15 zł/m2 SuperMata 18 cm - 32 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a co Wy tak się uparliście na tego isovera? rockwool zły czy za drogi..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 09.05.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a co Wy tak się uparliście na tego isovera? rockwool zły czy za drogi..? I to i to. Droższy od Isovera, do tego niezbyt miły dla fachowców, bo bardziej gryzący (wolą ocieplać nim elewację niż poddasze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 I to i to. Droższy od Isovera, do tego niezbyt miły dla fachowców, bo bardziej gryzący (wolą ocieplać nim elewację niż poddasze). Dokładnie. Rockwool droższy i bardzo fachowcy go nie chcą. Moi zapytani o rodzaj wełny powiedzieli, że wszystko jedno, ale jak się da nie rockwolla to będą zadowoleni. Egon co do cen w hurtowniach lokalnych to ja też już odpuściłam szukanie. Nie ma szans żeby choć zbliżali się do internetowych, nawet po doliczeniu kosztów transportu. Czekam aż mi wylewka podeschnie żebym miała gdzie tę wełnę składować i pewnie pod koniec tygodnia zamówię. Dowiem się tylko jeszcze ile trzeba na transport czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 09.05.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Egon - masz może ceny Unimaty 20 i 10cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Unimata 20 cm w hurtowaniach poznańskich ok 20 zł/m2.Na all najtaniej znalazłam za 17,30 zł/m2 + transport. Jesteś chętny? Bo może od jednego sprzedawcy jakbyśmy wzięli razem to transport byłby gratis. 10 ten sam sprzedawca ma po 8,35 zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 09.05.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 jutro dam znać w kwestii tej 20-ki i 10-ki, bo czekam na wyceny jeszcze z dwóch źródeł, może się dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 jak dostaniesz tańszą wycenę to chętnie poznam źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 dajcie mi proszę na priva zestawienie tego isovera, co kto ile potrzebuje, spróbuje nacisnąć w budchemie, aby dali porządny rabat przy takiej ilości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a w Raab Karcher pytaliście...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ok, pierwsza na liście jest Myszonik, czekam na resztę zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gębal 09.05.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Cześć, ja co prawda jestem po wełnie, ale dzisiaj widziałem w praktikerze przy makro promocję na rockwoola - sory nie pamiętam edit: dokładnie ceny, ale wełna była chyba 15cm po 14,50 lub coś koło tego mega rock 039. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ok, pierwsza na liście jest Myszonik, czekam na resztę zainteresowanych A są jakieś nagrody w tym konkursie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejti30 09.05.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a czy ktoś z Was ma wodę ze studni? my nie mamy wyjścia, i w sobotę zrobilismy odwiert na 10m za jedyne 1,4k pln i teraz zapytalismy pana wiertacza ile by chciał za doprowadzenie odwiertu do stanu używalności (pompa głębinowa, 2 krany i wszystko co trzeba aby potem tylko podłączyć ją rurą z domem) i chce 5,5k - co nas troche zszokowało, ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? bardzo bym była wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja mam studnie odwiert na 13m koszt z materiałem 1300... a cały czas używam hydroforu ze zbiornikiem 20l Einhell i wymiata jak głupi... więc raczej żadna pompa głębinowa nie jest Ci potrzebna, tylko jak ma to zasilać cały dom mocniejszy ale cichy hydrofor i zbiornik co najmniej 200l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 09.05.2011 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kejti30: Wiercenie to jedno, ale potem wodę trzeba zafiltrować (chodzi o kolumnę filtracyjną, osypkę filtracyjną - dobierane w zależności od "miąższości warstwy wodonośnej"). Pompę głębinową można kupić zarówno za 300 jak i za 3000 pln, do tego obudowa studni (kręgi betonowe, jakiś właz żeliwny + transport z hds) zbiornik hydroforowy, głowica, wyłącznik ciśnieniowy + niezbędna armatura (u mnie ze wzgl. na głębokość dojdzie jeszcze zakup przewodu zasil. w izolacji do wody pitnej, a to koszt kilkanaście pln/m). Dopytaj o szczegóły wyceny, m.in. jaką pompę studniarz ma zamiar zamontować - jak Grundfos z popularnej sq3 to masz już znaczną część z tych 5,5k PLN. Po badaniu wody jeszcze się okaże czy koszty nie urosną przez zakup np. odżelaziacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.05.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Szkoda, że u mnie do wełny jeszcze sporo czasu. Podłączyłabym sie pod Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts