Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

atika: aparat zostawiłem w aucie :/, ale jakaś mała galeryjka do etapu szczytów jest na stronie Karola; zawsze możesz wparować i zobaczyć na żywo :)

myszonik: dzięki za info; ciekawie czy ceny utrzymają stare

W sumie z obecnego miejsca zamieszkania mam "rzut beretem" ;) A na stronkę wejdę.

Ilość większa, ale nie na tyle żeby brać ze strzegomia, już wstępnie kalkulowałam to cena transportu ok. 2000-3000. Chyba, że źle szukam.

A może ktoś jest chętny na kostkę czy inne kamienne cuda ze strzegomia?

ja planuje tarasy i dróżki z kostki granitowej - tylko jeszcze niewiem ile, ale jakby co to jestem chetna brac taniej :)

lion, dzisiaj jadę po fakturę za SuperMatę, jeśli wszystko pójdzie OK i nie będzie nagłych niespodzianek ze zmianą ceny, podam wieczorem namiary. Dostałem takie ceny: 15 cm - 22,30 zł/m2, 10 cm - 15,21 zł/m2.

Na taras planuję położyć bruk klinkierowy, o podjazdach jeszcze nie myślałem. Macie jakiś dobrych brukarzy do polecenia?

To proszę zainteresowanych kostką brukową podawać konkretne liczby (ilość, rozmiar) oraz kolor jak również planowany termin zakupu. I najlepiej zdjęcia towaru pokażcie, bo nie każdy to samo rozumie pod pojęciem kostki brukowej/granitowej.

Jak zbierze się grupka uderzę do strzegomskich dostawców, zobaczymy czy się będzie opłacać transportować.

Wielkie dzięki za namiary. A może dorzucisz jeszcze jaki masz model kominka (z płaszczem wodnym?) i ile to wszystko uczyniło? :)

mój kominek to ten i z tym wkładem

http://www.kominkiikominy.pl/galeria-kominkow-1-natan,d1742.html

bez płaszcza wodnego.

Cena ostateczna mniej więcej taka jak na stronie, zależy od wybranego kamienia i czy są dodatkowe prace montażowe.

Najlepiej zaprosić ich na budowę na pomiar, przyjeżdżają gratis i wszystko można na miejscu ustalić, potem robią projekt już w Twoim wnętrzu i ostateczną wycenę.

Polecam, kontakt miły, wszystko terminowo i zgodnie z ustaleniami.

no właśnie nie wiem jak to jest w te upały... czy nie bezpieczniej jest podlewać tylko rano i wieczorem...?

w środku dnia duży szok termiczny, może czymś skutkować...

podlać rano, przykryć folią (byle nie czarną) i podlać pod wieczór...

może się mylę i wcale nie mam racji :)