Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice 2010

makofski

Recommended Posts

mi mówił wykonawca by lać z 3-4 razy dziennie. O szoku termicznym nie myślałam... o folii za to tak - ale u mnie by było potrzeba z 250m2... no i nie wiem czy raz zdjętą dałoby się ponownie dobrze rozłożyć.

Jak na razie chudziak ma tylko 2 małe ryski wiec chyba lanie mu służy..

Liczę na jutrzejsze burze ;) nie trzeba będzie podlewać...

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Esiak byłam w końcu w Chempo zobaczyć na żywo okna. Spodobały mi sie ;) Choć jeszcze bardziej spodobała mi się nowość - te 6 komorowe. Poprosiłam o wycenę, bo kurcze fajniejsze są - bardziej kanciate, surowe, proste. Pasowałyby mi idealnie. Tylko zobaczę jak cena... jeśli za wysoka, dam sobie spokój i biorę Tytanowe thermo.

Przepraszam, że się wtrącę, ale ... Czy po wylaniu ław Wasi murarze nie przystępują do murowania ścian fundamentowych? U mnie ławy zostały wylane pod koniec czerwca ubr. z betonu z domieszkami hydrotechniczną i opóźniającą wiązanie. Po 2 dniach murarze rozpoczęli pracę z kanoldami za pełną aprobatą KierBuda. Więc po co to lanie wody? Aquanet zarobi na Was przy stropie. Oj, wtedy to trzeba intensywnie podlewać.

Przepraszam, że się wtrącę, ale ... Czy po wylaniu ław Wasi murarze nie przystępują do murowania ścian fundamentowych?

Egon ale ja leję chudziaka nie ławy. Na ławy poszły bloczki po 2 dniach. Lałam 1 raz wieczorem, na drugi dzień było chłodno i nic nie robiłam.

pytanie do tych co przeszli już przez tynki wewnętrzne - jak rodzaj wybraliście: gipsowe, cementowo-wapienne z gotowych zapraw, czy tzw. tradycyjne? i jaka technika - maszynowo, czy może ktoś miał do czynienia z nakładaniem ręcznym? z góry dzięki za odp.

Maszynowe, gipsowe KNAUF, 24,84 zł/m2 z materiałem. Wyszły super.