atika 31.05.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 mi mówił wykonawca by lać z 3-4 razy dziennie. O szoku termicznym nie myślałam... o folii za to tak - ale u mnie by było potrzeba z 250m2... no i nie wiem czy raz zdjętą dałoby się ponownie dobrze rozłożyć. Jak na razie chudziak ma tylko 2 małe ryski wiec chyba lanie mu służy.. Liczę na jutrzejsze burze nie trzeba będzie podlewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.05.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Esiak byłam w końcu w Chempo zobaczyć na żywo okna. Spodobały mi sie Choć jeszcze bardziej spodobała mi się nowość - te 6 komorowe. Poprosiłam o wycenę, bo kurcze fajniejsze są - bardziej kanciate, surowe, proste. Pasowałyby mi idealnie. Tylko zobaczę jak cena... jeśli za wysoka, dam sobie spokój i biorę Tytanowe thermo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 31.05.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 U mnie ławy były podlewane niemal non stop, a upały były po 40 stopni, beton jakiś megamocny już nie pamiętam Bile ale Bdużo. Nic im się nie stało. Kierbud i wykonawca nakazali lać ile wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.06.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 to nie pozostaje nic tylko lać. Dzisiaj od rana już podlewałam a teraz wznoszę modły o popołudniowe deszcze A ile dni muszę polewać, przy założeniu, że nie będzie padać i pogoda będzie jak dziś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.06.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 z tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.06.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Przepraszam, że się wtrącę, ale ... Czy po wylaniu ław Wasi murarze nie przystępują do murowania ścian fundamentowych? U mnie ławy zostały wylane pod koniec czerwca ubr. z betonu z domieszkami hydrotechniczną i opóźniającą wiązanie. Po 2 dniach murarze rozpoczęli pracę z kanoldami za pełną aprobatą KierBuda. Więc po co to lanie wody? Aquanet zarobi na Was przy stropie. Oj, wtedy to trzeba intensywnie podlewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.06.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Egon, ja strop podlewałem wodą ze studni co do fundamentów, to faktycznie na drugi dzień po wylaniu, były już murowane bloczki fundamentowe... no ale ława jest zagłębiona w ziemi i nie jest tak narażona na słońce jak strop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.06.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Esiak, masz studnię kopaną czy wierconą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.06.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 wierconą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.06.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ile taka przyjemność kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.06.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Czy ktoś zamawiał schody w tej FIRMIE? Jakieś uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.06.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ile taka przyjemność kosztuje? ja płaciłem 100zł/m było 13m więc wyszło 1300 z materiałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.06.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Możesz podać namiary na firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.06.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Przepraszam, że się wtrącę, ale ... Czy po wylaniu ław Wasi murarze nie przystępują do murowania ścian fundamentowych? Egon ale ja leję chudziaka nie ławy. Na ławy poszły bloczki po 2 dniach. Lałam 1 raz wieczorem, na drugi dzień było chłodno i nic nie robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 01.06.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Atika, w takim razie Twoje podlewanie jest jak najbardziej zrozumiałe. Życzę deszczu dziś wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.06.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 ja musiałam lać ławy, bo one były a jakiegoś megamocnego betonu (specjalne ławy ze specjalnym zbrojeniem na moje specjalne warunki gruntowe) i zrobione w straszny upał, kierbud zalecił lanie to były lane:) Ale chyba niezbyt długo, 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.06.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Możesz podać namiary na firmę? p. Kaczmarek 501 058 225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lion 03.06.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 pytanie do tych co przeszli już przez tynki wewnętrzne - jak rodzaj wybraliście: gipsowe, cementowo-wapienne z gotowych zapraw, czy tzw. tradycyjne? i jaka technika - maszynowo, czy może ktoś miał do czynienia z nakładaniem ręcznym? z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 03.06.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 pytanie do tych co przeszli już przez tynki wewnętrzne - jak rodzaj wybraliście: gipsowe, cementowo-wapienne z gotowych zapraw, czy tzw. tradycyjne? i jaka technika - maszynowo, czy może ktoś miał do czynienia z nakładaniem ręcznym? z góry dzięki za odp. Maszynowe, gipsowe KNAUF, 24,84 zł/m2 z materiałem. Wyszły super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaMaciej 03.06.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 U nas cementowo-wapienne nakładane maszynowo. Właśnie gipsiarze kończą na nich kłaść gładzie i mówią że super;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts