Gosialeczek 02.03.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam wszystkich w przedwiosennym przebudzeniu Tak jak obiecywałam to w KOŃCU się wywiązuje OTO MÓJ PROJEKT po przeróbkach http://images49.fotosik.pl/267/3f63a67059271a96m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosialeczek 02.03.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Wystarczy kliknąć i powiększy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosialeczek 02.03.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Mam już uprawomocnione pozwolenie na budowę Jeszcze krótki opis do mojego projektu: w wiatrołapie powiększona szafa w kuchni zwiększona wnęka pod zabudowę w jadalni zlikwidowany wykusz (w ten sposób zwiększyłam kuchnię i salon) w salonie brak ścianki na przeciwko wejścia w sypialni garderoba będzie oddzielona zabudowaną szafą i przesunięte są drzwi wejściowe powiększona łazienka i wydzielona pralnio-suszarnia (moje marzenie ) pokoje dzieci są równe powiększony garaż w którym znajduje się kotłownia strop zwykły lany i blachodachówka ( nad tym najbardziej ubolewam, bo zawsze marzyłam o dachówce ceramicznej - ale niestety koszty i tak wyglądą moje przeróbki Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 02.03.2010 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Gosialeczek, no wreszcie będzie wiadomo o czym rozmawiamy. Zmiany interesujące. Najbardziej zazdroszczę powiększonej łazienki, sypialni i pokoi dzieci. Poszerzałaś Zenitka, prawda? A która to pralnio-suszarnia, z wiatrołapu na prawo? Jeśli chodzi o blachodachówkę, to zanim ostatecznie postanowisz coś to zleć dekarzowi przeliczyć ilość blachodachówki, bo przy takim łamanym dachu jak w Zenitku może być sporo odpadów-ścinków za które normalnie płacisz a tych metrów nie wykorzystasz. Może to uczynić na tyle poważną kwotę, która zbilansuje sie z kosztem jakiejś dachówki cementowej lub ceramicznej. Koszty mogą być więc porównywalne. No i gratuluję uprawomocnionego pozwolenia na budowę Kiedy start? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orchidea81 04.03.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Rowniez gratulujemy pozwolenia na budowe .My musimy jeszcze troche poczekac ,jednak i tak prace rusza dopiero w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 04.03.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 http://images47.fotosik.pl/268/460300ebd937efc2m.jpg jutro lejemy:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 05.03.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wypożyczyłam próbkę swojego okienka, aby znaleźć odpowiednie drzwi zewnętrzne. Okazuje się, że nie jest łatwo z kolorem macore Oto próbka, kolor identyczny z naturalnym http://images41.fotosik.pl/264/4ebf051f0b828d33med.jpg Ogłoszenie: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, że istnieją gdzieś drzwi w tym, lub zbliżonym kolorze do 4 tys. zł niech ujawni tę fantastyczną informację. Nagroda: moja wdzięczność dozgonna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosialeczek 07.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 A która to pralnio-suszarnia, z wiatrołapu na prawo? nie, wejście przez dużą łazienkę do pralni Najbardziej zazdroszczę powiększonej łazienki, sypialni i pokoi dzieci. Poszerzałaś Zenitka, prawda? tak poszerzyłam o 1 metr i od salonu i 60cm A kiedy start to jeszcze nie wiem - miało być na wiosnę. Jak nic się nie zmieni i finanse dopiszą to może zaczniemy, na razie jeszcze nie mam fachowców - ale zaczynamy się rozglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosialeczek 07.03.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Ogłoszenie: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, że istnieją gdzieś drzwi w tym, lub zbliżonym kolorze do 4 tys. zł niech ujawni tę fantastyczną informację. Nagroda: moja wdzięczność dozgonna Renatko czy te drzwi mają być metalowe czy drewniane ? Z drewna dobierzesz kolor ale misisz wybrać model Jak się nie mylę to ktoś takie drzwi zamontował w Zenitku - musisz przejżeć nasze forum i to chyba na 4 stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosialeczek 07.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Znalazłam Artek681 na 3 stronie drzwi Dziadek za 3460 - na moje oko to są drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 07.03.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Gosialeczek, no faktycznie, że Artek ma drzwi wyglądające na macore. W Częstochowie sprzedają drzwi firmy Dziadek, bo sprawdziłam na ich stronie. Przejadę się tam i zobaczę je w naturze. Dziękuję Gosialeczek i Artkowi też. Szkoda, że już nie pisze Tak, o drewnianych myślę. Ewentualnie tylko te z boku do gabinetu kupię metalowe gdyby były sensowne i podobne do tych głównych wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 27.03.2010 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam Wszystkich po zimowym śnie Aktualny stan na 23.03.2010 http://images39.fotosik.pl/273/1dbf165aa7619c1cmed.jpg http://images47.fotosik.pl/277/2a62dc3ed213c857med.jpg Wreszcie się zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 28.03.2010 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 LUUUDZIEEE! WIOSNAAA! NIE ŚPIJCIE! Smutno mi tu samej W piątek pojechałam do producenta drzwi drewnianych, zewnętrznych i wewnętrznych. Drzwi robi bardzo ładne w przyzwoitej cenie. Drzwi grubości 7 cm, klejone warstwowo, uszczelki 2, malowane 4x farbami wodnymi. Wygląda na bardzo uczciwego człowieka, któremu zależy na zadowoleniu klienta. Byłam zaskoczona, gdy kazał się mi zastanowić czy aby wybór drewnianych drzwi wejściowych jest rozsądny dla wejścia od południa i braku jakiś osłon od np śniegu. W Zenitku wiadomo, tylko mały daszek nie dający osłony od zaciekającego deszczu czy śniegu. W rezultacie nie doszło do zamówienia, bo wg stolarza jeszcze za wcześnie - odradza wstawienie drzwi przed wylewkami. A ja się mocno teraz zastanawiam, czy nie zdecydować sie na metalowe. Tematu metalowych drzwi nie zgłębiałam. Czy macie jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 29.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Chodziliśmy po kilku okolicznych firmach w celu wyboru okien drzwu. Naszą uwagę zwrócił oknoplast. Dla zainteresowanych wycena stolarki okiennej dla Zenita w Oknoplast-cie z profilem niskim (okucia platinum) kolor orzech to kwotka 14 tyś, trzeba pamiętać o oknie w garażu - minimalny robiony wymiar to 790. Kolejna wycena okien w systemie protect plus czyli (antywłamaniowe) 17 tyś. Okna PVC w okleinie drewnianej wyglądają naprawde realistycznie, nie sposób na pierwszy rzut oka odróżnić w porównaniu z drewnem. Drzwi zewnętnze (Urzędowski) rodzaj DZ 039 drewniane kwota z montażem 3980 zł. Jeśli mogę zasugerować to drzwi wejściowe - koniecznie - drewniane. Należy też pamiętać że drzwi drewniane warto zamontować po takich etapach jak tynki wewnętrze. Istnieje duże ryzyko narażenia drzwi na uszkodzenia mechaniczne, dlatego też polecam zakup drzwi metalowych (castorama koszt koło 300 zł) do momentu zakończenia pewnych etapów. Warto także przed murowaniem udać się do firm by spytać się o wymiary standardowe, w przypadków niestandardowych musimy niejednokrotnie dopłacać.... Renatka z nieciepliwością czekamy na kolejne zdjęcia z poszczególnych etapów - twój domek również rośnie jak na drożdzach a przede wszystkim widać już zarys całego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosialeczek 05.04.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 WESOŁYCVH ŚWIĄT wszystkim zyczę Renatko - a co z twoim wjazdem do garażu ? Czy będziesz przerabiać czy jednak zdecydowałaś się kupić sobie malutki sportowy samochodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.04.2010 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 To nowe forum to jakieś utrapienie straszne. W ogóle nie umiem tu funkcjonować. Nic nie mogę znaleźć. Gosialeczek wjazd do garażu po wielkich pertraktacjach poprawiony, ale i tak kiepsko, bo zamiast 16 cm tylko 11 cm. Mój wykonawca nie umie liczyć, albo ma słabą pamięć bo budów ma jednocześnie aż 3 i może mu się zajączkuje. Słów mi brakuje do tego człowieka i dlatego chyba jednak go nie polecam. Robi szybko jak na akord, ale jeśli chcesz coś niestandardowego (łuki, przypory) to kicha, bo mu to za dużo czasu zajmuje. A sportowy samochodzik czemu nie ......A Ty już zaczęłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 08.04.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Są zdjęcia: http://images38.fotosik.pl/277/09b4ae125c0b88bfmed.jpg http://images49.fotosik.pl/281/fc47e9152ff35a02med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 10.04.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam wszystkich po świątecznej przerwie:) Renatko ja też coś nie mogę się odnależć na tym nowym forum:( Ale mam nadzieję, że przystosowanie się do nowego forum będzie kwestią czasu. Renatko Twój domek rośnie w oczach:) A wjazd do garażu wygląda zdecydowanie lepiej i może nie trzeba będzie kupować mini autka;) Nasi budowlańcy uwijają się jak mróweczki - już postawili prawie wszystkie zewnętrzne ściany, tak więc widać już zarys naszego Zenitka:) no i nie mogę się doczekać kolejnych prac:) Pozdrawiam wszystkich budujących:)Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 11.04.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Nasi budowlańcy uwijają się jak mróweczki - już postawili prawie wszystkie zewnętrzne ściany, tak więc widać już zarys naszego Zenitka:) no i nie mogę się doczekać kolejnych prac:) Pozdrawiam wszystkich budujących:) Natalia A zdjęcia ??? Dajcie chociaż jedno zdjęcie. Jakie wrażenia z przechadzki po pokojach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 12.04.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Mówisz i masz;) Od strony salonu: http://images50.fotosik.pl/283/f58ce500858d14f5m.jpg Wejście do domu: http://images48.fotosik.pl/282/209013fbd0f58e04m.jpg Od strony garażu: http://images49.fotosik.pl/283/bd5ec10adb2c5316m.jpg Póki co ciężko jest stwierdzić jakie będą pokoje, gdyż nie ma jeszcze ścianek działowych. Mój mąż wyrysował mi jak będą przebiegały ściany i powiem, że nie mogę się doczekać gdy staną tam "prawdziwe" ścianki. Początkowo mieliśmy połączyć pomieszczenie gospodarcze z małym wc, jednak doszliśmy do wniosku, iż nie jest to za dobre rozwiązanie z uwagi na fakt, iz na kominie musi wisieć piec od gazu. Tak więc pralnię zamierzamy zrobić w małym wc, jednakże chcemy to pomieszczenie troszkę powiększyć kosztem pokoju dziecięcego - tj. o 0,5 m. Dzięki temu pralnia będzie większa i wszystko co potrzebne się w niej zmieści a pokój tak bardzo się nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts