Natalia i Marcin 27.09.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witamy Mixxer w gronie budujących Zenita Wiele zdjęć z budowy możesz znaleźć na naszym forum oraz w dziennikach budowy. Jak zaczniesz budowę, to oczywiście podziel się wrażeniani no i zamieść zdjęcia. Pozdrawiam - Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 27.09.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witaj Mixxer!Gdzie się budujesz? Natalia i Marcin Wasze drzwi będą bardzo ładne, ale przestałam widzieć cytowane wcześniej zdjęcie. Drewniane są najładniejsze. U mnie drewniane szybko uległyby deformacji, wejście od południa. Daszek jest na tyle mały, że dziś gdy padało drzwi były całe mokre, niewiele chroni. Drzwi boczne prezentują się tak:http://images38.fotosik.pl/342/c2220a4a23ab241dmed.jpg Dziś przywieźli mi glazurę do pralni, łazienki i garażu. Zrobiło mi się taaak przyjemnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 28.09.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Renatko drugie drzwi równie ładne, co poprzednie - ale u Ciebie robi się już tak po domowemu Jak będziesz miała położoną glazurę to koniecznie zrób zdjęcie i zamieść - jestem bardzo ciekawa jaką kolorystykę wybrałaś w łazience. U nas od niedzieli ciagle pada, tak więc prace na zewnątrz nie bardzo posuwają się do przodu. Mój mąż zabija powoli wszystkie okna - trzeba przygotować się powoli do zimy Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia wnętrza Twojego Zenitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 01.10.2010 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dzisiaj bardzo sie ucieszyłam, bo glazurnicy zaczęli pracę i pojawiło sie kilka płytek na ścianach. Dopiero teraz dotarło do mnie, że budowa zaczyna przekształcać się w dom. Ale radość! A nie minął jeszcze rok od wbicia pierwszej łopaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 02.10.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Renatko aż Ci zazdroszczę - pozytywnie oczywiście Też bym chciała już oglądać takie efekty prac w moim domku - ale wszystko w swoim czasie No to teraz prace pójdą z kopyta, bo jak się widzi chociaż kawałeczek, to od razu ma się chęć zobaczyć całość Renatko napisz kiedy zamierzasz się wprowadzić. Czekam z niecierpliwością na zdjątka Twojego Zenita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 07.10.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Wczoraj 6.10. minął rok od wbicia pierwszej łopaty. Dziś mogę sie cieszyć domkiem, w którym już widać początek tej prawdziwej wykończeniówki. To pralnia/kotłownia. http://images37.fotosik.pl/327/592ea525ca03c76dmed.jpg A rok temu było tak, strasznie mnie wzięło na nostalgię http://images38.fotosik.pl/346/cacc8ab9cf7d5069med.jpg Dziś zaczęły się też wstępne prace nad ociepleniem domku. Mam nadzieję, że zdążę do przymrozków, czasu jest niewiele. Budujący Zenita co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 11.10.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Renatko ja ostatnio też oglądałam zdjęcia naszej działki, gdzie rosły tylko "chaszcze" Minęło tylko 7 miesięcy a domek już taki duży Fajnie sie patrzy na takie zmiany No a u Ciebie normalnie szaleją !!! Domek otynkowany będzie wyglądał zupełnie inaczej, nabierze charakteru i dopiero wtedy będzie widać jak piękny jest Zenitek My w sobotę zajęliśmy się ogrodem - posprzątaliśmy przed zimą, był pług, brony i dzięki temu mamy ładnie wszystko wyrównane A najbardziej cieszy mnie fakt, że wzdłuż płotu z tyłu domu posadziliśmy 25 iglaczków i przed nimi 8 drzewek owocowych Wygląda to super Niech się zakorzeniają przez zimę a wiosną zobaczymy co z tego wyjdzie - oby większość się przyjęła A zima nadciąga wielkimi krokami - u nas dziś trzeba już było rano szkrabać szyby samochodów!!! Niestety zima zbliża się wielkimi krokami A to nasz ogródek http://images49.fotosik.pl/352/8046509f00f655acmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orchidea81 15.10.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 To prawda to nasze forum lekko przygasza.Mysle ze towszystko wina prac na naszych budowach.Kazdy z nas pochloniety praca ,dopatrywaniem budowy i pilnowaniem naszych zlotych majstrow.Kazdy wpada tylko na forum aby sprawdzic co u innych a u siebie robia sie same zaleglosci.Ciezko pozniej siasc i nadrobic.My na ten rok zakonczylismy prace wiec teraz zajmiemy sie forum .Witamy nowych Zenitowiczow.Milo tez patrzec jak szybko rosna i dojrzewaja te nasze domki http://images38.fotosik.pl/349/49466bcb150ece3fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orchidea81 15.10.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Natalio i Marcinie my tez chcemy sie wprowadzic w przyszlym roku jednak ze wzgledu ze do kwietnia przebywamy za granica wprowadzac bedziemy sie na jesien.Mamy jednak zamowione juz okna z firmy m&s i jestesmy wstepnie umowieni na tynki,gipsy, sufity i posadzki.Mozna wiedziec o jakim ogrzewaniu mysleliscie?My bedziemy korzystac z gazu ziemnego myslalem wiec o ogrzewanu podlogowym w kuchni ,salonie, korytarzach,lazienkach w sypialniach grzejniki no imoze dodatkowo w salonie pod oknem.Nie wiem co z garazem gdyz jak bedzie wentylacja mechaniczna to moze wylot zuzytego powietrza wystarczy do ogrzania tego pomieszczenia.Jakie Wy plany macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 17.10.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Orchideo81 my także ogrzewanie będziemy mieli gazowe. Jednak zdecydowaliśmy sie na założenie w całym domu grzejników (no chyba, że coś się w trakcie urodzi, choć na 99% jesteśmy już zdecydownani). Co do garażu to pewnie też tam założymy grzejnik - tak na wszelki wypadek. Cieszę się, że "powróciliście" na forum, no i że uzupełniacie swój dziennik budowy Pozdrawiamy i czekamy na kolejne zdjęcia z poszczególnych etapów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 19.10.2010 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witajcie!Przyśpieszyłam przed zimą. Oby przyszła jak najpóźniej. Korzystając ze słonecznej suchej pogody chłopaki się uwijają przy ociepleniu. Są bardzo dokładni. W trakcie wygląda to tak, powoli chowają się pomarańczowe cegły http://images43.fotosik.pl/355/849e363607769f5fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 20.10.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Jejku Renatko ale u Ciebie już fajnie Ja też tak chcę a tu trzeba czekać do wiosny - no ale cóż prędzej czy później i u mnie znowu się zacznie A przez zimę koniecznie zamieszczaj nowe zdjęcia - super oglądać postępy prac:) No i powiem Ci, że teraz Zenit zdecydowanie lepiej wygląda niż w wersji "ceglanej";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 28.10.2010 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 U mnie wielkie postępy na budowie: - wywiozłam około 10 m3 śmieci i gruzu (co za ulga!) - rozplantowałam górę humusu przy pomocy ciężkiego sprzętu - kotłownia/pralnia ma kafeleczki i schodki na strych - w garażu są kafelki na podłodze - przypory wymurowane - ocieplenie prawie ukończone, zostało tyle ile na zdjeciu http://images45.fotosik.pl/360/58b42968d4f0e299med.jpg w innych miejscach jest szaro: http://images35.fotosik.pl/195/d7c8bab2854c8368med.jpg - parapety wykonane, ale tylko jeden przymierzony aby inwestorka mogła nacieszyć oko http://images41.fotosik.pl/354/99b2f381b5105169med.jpg Czekam teraz na zainstalowanie kominka, który już jest u kominkarza i na pompę ciepła. Będzie cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 31.10.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Renatko ale Twoi pracownicy się uwijają!!! Dom od zewnątrz wygląda rewelacyjnie - robisz od razu elewację docelową czy czekasz z tym na wiosnę? I czy masz już wybraną kolorystykę? My chyba zdecydujemy się na podobną co w projekcie - bardzo nam się podoba zaproponowane zestawienie kolorów. U nas w końcu - po wielu bojach i przede wszystkim miesiącach :/ skończony został dach - efekt zapiera dech w piersiach - nie żałuję, że wydaliśmy na niego tyle pieniędzy - jest poprostu wspaniały - ozdoba tak naprawdę całego domu.Renatko czekam z niecierpliwośią na kolejne zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 31.10.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Natalia i Marcin, na tym etapie wykończenia zewnętrznego domek pozostanie do wiosny. O kolorach tynku jeszcze nie postanowiłam na 100% . Skłaniam się do śmietankowej bieli (ecru) , a listwy wokół okien i drzwi w kolorze rynien. Cokół i przypory w kolorze parapetów, podobnie jak podbitka. Jak jednak będzie to przemyślę przez miesiące zimowe. Dach w Zenicie ma piękny kształt i warto go pokryć odpowiednią dachówką. Ciesze sie, że jesteście zadowoleni ze swojego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.11.2010 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Jak przyjemnie jest pogrzać się choćby przy samym wkładzie kominkowym http://images38.fotosik.pl/358/51b99b20269ec429med.jpg Czy ktoś z forumowiczów ma kominek w Zenitku w tym miejscu, co ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia i Marcin 11.11.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Renatko bardzo nam się podoba Twój kominek - napisz proszę jaka to firma, jaką ma moc cieplną i oczywiście ile kosztował Prace w Twoim domku szybko idą do przodu - kiedy zamierzasz się wprowadzić? Pozdrawiamy i czekamy na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 12.11.2010 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Natalia i Marcin ten kominek to Arysto 10 o wymiarach 75x57 moc 15KW. Koszt to 4850 zł netto. Obudowa dopiero na wiosnę, bo będzie dużo kosztowała Tak wygląda na stronie producenta: http://images35.fotosik.pl/212/ba175d2b9a79caaf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kassiula78 29.11.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witajcie !Pojawiłam się na tym forum parę miesięcy temu, i wówczas byliśmy z mężem prawie na mecie z papierologią. W e wrześniu tuż przed obiecanym otrzymaniem pozwolenia na budowę swoje trzy grosze wtrącił konserwator i musieliśmy jeszcze sobie poczekać miesiąc. Także łopata została wbita tydzień temu, fundamenty zalane, ściany z bloczków pną się do góry, niestety przez pogodę, praca jest przerywana i boimy się czy śnieg i mróz im nie zaszkodzą . Oby udało się wygrać z ta mroźną jesienią i zasypać je do snu zimowego. Z ostatnich wpisów wnioskuje, że większość Waszych Zenitków jest już na bardziej zaawansowanych etapach. Tylko pozazdrościć i pogratulować !Ciesze się , że mogę korzystać z Waszych doświadczeń, Wam życzę radości za zamieszkałych wkrótce domków.Proszę Was o podpowiedź w kwestii wentylacji domku (kuchnia, łazienka itp.), jakie rozwiązania polecacie, bo z tego co się orientuję to w projekcie nie ma wcale naniesionej wentylacji (tak uważa szef naszej ekipy).Pozdrawiam Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 29.11.2010 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 W projekcie jest wentylacja standardowa grawitacyjna i niech bzdur nie opowiada.W takich miejscach jak kotłownia, garaż, salon przy kominku, łazienki musi być wentylacja.Ja zmieniłam wentylację grawitacyjną na mechaniczną z odzyskiem ciepła czyli z rekuperacją. Oprócz tej mechanicznej i tak mam pozostawionych kilka kratek w takich miejscach jak garaż, pralnia, pochłaniacz nad kuchenką i przy kominie spalinowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts