Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

Za to chciałam polecić firmę Dekorex. Robili u nas poddasze czyli wełnę i k-g. Robili też gładzie, sufity podwieszane, a ostatnio położyli nam też panele. W ogóle zajmują się szeroko rozumianą wykończeniówką (kafelki też kładą na przykład). Jedyne czego nie robią to zabudowy kominków. My jesteśmy zadowoleni z usług. Nie jest to najniższa półka cenowa, ale panowie robią naprawdę dobrze. Do tego są sympatyczni i uczynni, przyjeżdżają na czas tak jak się umawiali, sporo też sami podpowiadają jak coś zrobić, żeby było dobrze. Szef firmy też bez zastrzeżeń. Pracują na różnych budowach, większych, dużych i drogich, ale szef nie dał nam odczuć, że tacy maluczcy jak my to jakiś klient z gorszego sortu. Przeciwnie, włożył wiele wysiłku, żeby nas przekonać do swoich usług. Nie żałujemy.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Chciałabym polecić moich dotychczasowych wykonawców: murarza i cieślę . To dwie różne ekipy, ale współpracują ze sobą. Ma to dobre strony,sami ustalają między sobą, kiedy może wejść np.cieśla , albo kiedy murarz żeby podmurować szczyty. Jest to ważne , gdy chcemy uniknąć przestojów.

Namiary podam na priva.

gdzie budujesz? czy możesz podac namiary na nich?

Oddam w dobre ręce kontener - blaszak na budowę za 200 zł. Stacjonuje w Józefowie gm. Zgierz trasa Zgierz-Stryków. Dość wysłużony, ale jeszcze posłuży. Fotę dodam wieczorkiem.

Sprzedam też stemple sztuk około 130 długości 2,9 - 3 m. za cenę 3,5 zł od sztuki, jesli ktoś weźmie wszytskie może być za 3 zl od sztuki.

Sprzedam RB-tkę używaną - skrzyneczka jest na bardzo stabilnym stojaku z możliwością wkopania go w ziemię . kontakt 608393188

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=149738&d=1353453366http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=149739&d=1353453367

Chciałabym dorzucić polecenie dla schodziarzy. Antrepen http://www.antrepen.pl/. Panowie wczoraj skończyli. Są z gór. O 3 rano wyjechali od siebie, na rano byli u nas i zapychali do 21. Na drugi dzień od rana do jakiejś 17 dalszy ciąg. 2 dni i mamy piękne schody. Naprawdę bardzo przyzwoita robota, z pomyślunkiem, z sensem, a do tego w bardzo dobrej cenie. Pełnia zadowolenia :)

Polecam również firmę Dagart ze Rzgowa.Zamawialiśmy u nich dachówkę Creaton.Cena z ładnych rabatem,szybka obsługa ,bezproblemowa.Polecam.tel 609726026

Niestety NIE POLECAM FIRMY DAGART!!!!!!!!!!!

Owszem jeśli chodzi o zamawianie dachu wszystko było ok.Problemy zaczęły się pózniej.Pan Artur (właściciel) był bardzo miły i staranny jeśli chodzi o pozyskanie klientów .Powiedzał nam iż wiosną jesli zostanie nam nadmiar dachówki zabierze ją od nas ,gdyż jak stwierdził bardzo często okazuje się iż klientom brakuje dosłownie kilkunastu sztuk. Oczywiście dachówki nam zostało (pan Artur ,właściciel robił nam wyliczenie potrzebnej) i wiosną odezwalismy się po zabranie tej która była w nadmiarze wyliczona.Pan Artur powiedział,że w ogóle to jest nie możliwe....My byliśmy zdziwieni i zniesmaczeni ponieważ niezłą sumkę ogólnie zostawiliśmy w Dagardzie.Mąż się zdenerwował i powidział po cholerę tyle wyliczył skoro nie zabierze pozostałej???????????

Żeby tego było mało okazało się ,iż potrzebujemy 3 kominków wentylacyjnych.Był bardzo duży problem z zamówienie i realizacją.Czekaliśmy i czekaliśmy a czas leciał.A to pani Magda (chyba pracownica) nie mogła się z nami połączyc ,a to nie dosłali z fabryki itd.Jednym słowem masakra.Jesli ktoś zostawia duże pieniądze a nie czarujmy się materiały na dach sporo kosztują ,niech lepiej wybierze inną firmę.

Ja się podpinam z pytaniem o podbitkę. My pewnie dopiero na wiosnę... ale ciekawa jestem jak to wychodzi cenowo.

Witam,

mogę polecić swoją ekipę od dachu. Wykonali u mnie również podbitkę (cena 25zł za mb; jeśli powierzchnia szersza niż 1m to 25zł za m2). W moim przypadku za 93mb zapłaciłem 2200zł. Podbitka była wykonywana po kozłach.

Dach również wykonali starannie. Wezwałem ich na dwie reklamacje - przyjechali bez żadnego problemu (dach ma 2 lata).

Tel. do szefa: 600210107 (p. Krzysztof; ekipa ze Zduńskiej Woli).

• 2 weeks później...

Witam.

Niebawem będziemy się przymierzać do pozbycia się barakowozu.

Jest ocieplony, ma dwa pomieszczenia z osobnymi drzwiami ( część gospodarcza -większa i socjalna -mniejsza. W wyposażeniu tapczan, szafka, stół, wieszak. Może służyć jako rb-tka - jest rozdzielnia prądowa i rozprowadzona instalacja. Stoi na kołach.

Cena i pozostałe informacje na priv.

...O.K.N.O. to wysoka klasa - bardzo profesjonalna firma.

...DRUTEX sobie daruj - najniższa półka.

A Zimny Sp. z o.o. salon na Rzgowskiej?

Charlie, Ty jesteś z Łodzi i "siedzisz" w temacie. Wiesz coś może na temat tego producenta PCV? Ponoć istnieją od 17 lat i produkują okna alu i PCV na profilach schuco.

A Zimny Sp. z o.o. salon na Rzgowskiej?

Charlie, Ty jesteś z Łodzi i "siedzisz" w temacie. Wiesz coś może na temat tego producenta PCV? Ponoć istnieją od 17 lat i produkują okna alu i PCV na profilach schuco.

mam schuco od zimnego- cena b.dobra, montaż poprawny, trzeba się przypominać o reklamacjach... (nie niezałatwiony temat okucia, które zostało źle zamontowane)

ogólna ocena OK pozdrawiam

Chcę dodać kolejny pochlebny wpis dla wykonawcy, który u nas robił balustradę na balkonie, a u rodziców ogrodzenie. http://www.arbo.org.pl/ Zdecydowanie polecam. Gość jest bardzo w porządku i widać, że mu zależy na dobrze wykonanej robocie i zadowoleniu klienta. Po wykonaniu balustrady i przęseł, ale przed ich zamontowaniem zaprosił nas do fabryki, żebyśmy sobie obejrzeli czy nam się podoba. Dopiero po uzgodnieniach przyjechał na montaż. Zrobił to co chcieliśmy, bez uszczypliwych komentarzy, grzecznie, miło, fachowo i w przystępnej cenie.

• 3 weeks później...
Ja się podpinam z pytaniem o podbitkę. My pewnie dopiero na wiosnę... ale ciekawa jestem jak to wychodzi cenowo.

polecałam juz tutaj w swoim "spisie" wykonawców

Leszek - 509 226 685 Lutomiersk - Kazimierz.

Wraz z ekipa robili u nas dach i podbitkę. Bardzo dokładny człowiek. Zrobił nam tez piekne obróbki kominów z czarnej blachy, a to sztuka, żeby były naprawdę ładne!

Witam,

Polecam murarza dla budujących w okolicach Pabianic/Lutomierska. Pan Sylwester Dudziński tel: 604 53 97 51

W zeszłym roku budował fundamenty a w tym roku surowy otwarty. Rzetelność, czasowość, czystość na budowie i przede wszystkim fachowość.

Nie miałem żadnego problemu w ekipą. Ekipa w umówionym terminie rozpoczęła i zakończyła pracę.

Również polecam architektkę z Bełchatowa. Pani Katarzyna Lalek-Brzeska tel: 609 39 77 29. Generalnie to robiłem adaptację i w tym roku jeszcze zmieniałem rozkład pomieszczeń. Polecam za terminowość, fachowość i dobrą cenę.

Jacek.

Czy te osoby podejmą prace na terenie łodzi.

witam, jestem na etapie surowy otwarty i budowa w okolicach andrespola pod łodzią. POLECAM:

ABC-BUD STRUMIAN NA ROKICINSKIEJ W ANDRESPOLU : bardzo miła obsługa, dostawy w terminie i towar dobrej jakosci. Ceny do negocjacji.... mnie negocjacje bardzo dobrze wychodziły ;) Beton towarowy rowniez z tej firmy tylko z brzezin. Cena betonu bardzo dobra w porownaniu z konkurencją ( na fundamencie i stropie zaoszczedziłem ok 1000 zł w porownaniu z go-traktem)

Nie POLECAM :

murarz Bartek Kowalski z tomaszowa maz. - nie wie co to porzadek i ład na budowie, a i projekt budynku to dla niego cos niepotrzebnego :) na szczescie miałem w odwodzie swojego dziadka super fachura ale zabronił sie polecać ;) . musiałem mu tylko zorganizowac pomocników i budowa szła super.. powoli ale tanio i czysto....