Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

W sprawie wylewek chcialbym goraco polecic firme Pos Glanc znanego juz na tym forum uzytkownika. Mialem problem z posadzkami, nie moglem znalezc porzadnej firmy (tzn wszyscy mowili ze kogos znaja ale nie polecaja - budowa w Ksawerowie) wiec zapytalem sie po prostu na forum i dostalem namiar tutaj.

Chlopaki w poltora dnia uporali sie z 280m2 posadzki na podlogowce, a jakby tego bylo malo to jeszcze pare miesiecy pozniej pomogli z wylewkami na balkonach i odwodnieniem w garazu (znajdzcie firme ktora przyjedzie wam zrobic 30m2 posadzki). A co chyba najwazniejsze posadzki rowniutkie, ani jednej rysy (firma zalozyla wlasne, grubsze dylatacje pomimo ze juz byly jedne polozone przez ekipe od podlogowki) a podlewac trzeba bylo tylko raz nastepnego dnia po zakonczeniu wylewek.

Generalnie pierwszorzedna robota, wszyscy inni wykonawcy na budowie podzielaja moje zdanie. Ceny rynkowe. Jeszcze raz polecam.

• 2 weeks później...

Witam

Poszukuję sprawdzonej ekipy do wykonania tynków cementowo-wapiennych, najlepiej gotowych pod malowanie w terminie koniec października początek listopada - w miejscowości Zgierz

z góry dziękuje za info

Dodam się do wątku. Kupiłem od Starej Fabryki okna salamander z wklejaną szybą do swojego mieszkania. Jestem zadowolony z jakości i montażu. Buduję też dom i również u nich zamówię i pewnie także zdam relację na + lub - :-) Pozdrawiam
Dodam się do wątku. Kupiłem od Starej Fabryki okna salamander z wklejaną szybą do swojego mieszkania. Jestem zadowolony z jakości i montażu. Buduję też dom i również u nich zamówię i pewnie także zdam relację na + lub - :-) Pozdrawiam

Też założyłem okna ze SF. Ogólnie nie mam na co narzekać, okna są sprawne, wykonanie poprawne. Jedynie przy wyborze terminu montażu troszeczke marudzili. Ale warto.

Hej czakszak. W marketach budowlanych LEDowe żarówki są już w normalnej sprzedaży. Ja powymieniałem u siebie przede wszystkim ze względu na niebezpieczeństwo stłuczenia zwykłej energooszczędnej żarówki. Co do drzwi zewnętrznych, zrobiłem je sam z kumplem, który zna się na spawaniu. Zajęło nam to około tygodnia, ale koszt materiałów wraz z zamkami gerdy wynióśł 700zł. Jestem zadowolony z rezultatów, ale zastanawiam się, czy nie warto byłoby kupić gotowca.

Podziwiam Cię za zakładanie drzwi stalowych samemu. Ja bym się bardzo bał i nie tyle, co wykonania, a samego spasowania później takich drzwi. Co do kupna gotowych drzwi i montażu z Łodzi, można spróbować w Starej Fabryce. Opinie w necie są podzielone. Ja akurat byłem zadowolony z usługi.

Oprawki do żarówek LED? Spokojnie na allegro dostaniesz, o ile mówisz tu o światłach punktowych. Normalnie żarówki LED są na tradycyjne gwinty żarówkowe. POzdro

Witam,

W sprawie wylewek chcialbym goraco polecic firme Pos Glanc znanego juz na tym forum uzytkownika. Mialem problem z posadzkami, nie moglem znalezc porzadnej firmy (tzn wszyscy mowili ze kogos znaja ale nie polecaja - budowa w Ksawerowie) wiec zapytalem sie po prostu na forum i dostalem namiar tutaj.

Chlopaki w poltora dnia uporali sie z 280m2 posadzki na podlogowce, a jakby tego bylo malo to jeszcze pare miesiecy pozniej pomogli z wylewkami na balkonach i odwodnieniem w garazu (znajdzcie firme ktora przyjedzie wam zrobic 30m2 posadzki). A co chyba najwazniejsze posadzki rowniutkie, ani jednej rysy (firma zalozyla wlasne, grubsze dylatacje pomimo ze juz byly jedne polozone przez ekipe od podlogowki) a podlewac trzeba bylo tylko raz nastepnego dnia po zakonczeniu wylewek.

Generalnie pierwszorzedna robota, wszyscy inni wykonawcy na budowie podzielaja moje zdanie. Ceny rynkowe. Jeszcze raz polecam.

Jako "konkurencja":DPosGlanc moge sam polecic chlopakow,wspolpracujemy razem i ja moge powiedziec ,ze sam swoich klientow daje tylko im,zamiast dawac komus nawet z mojego terenu.Jeszcze nikt nie zadzwonil do mnie z pretensjami ,ze chlopaki zle zrobili posadzki

żarówki led to najmniejszy problem- raczej nie mam pomysłu gdzie kupić oprawy zewnętrzne, w tym z czujnikami ruchu, i wewnętrzne, żeby te ledy e14, e27 "wkręcić";)

może akcja "Castorama- oświetlenie", która się właśnie zaczyna- widziałem na bilbordzie :wiggle:

pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam

Poszukuję sprawdzonej ekipy do wykonania tynków cementowo-wapiennych, najlepiej gotowych pod malowanie w terminie koniec października początek listopada - w miejscowości Zgierz

z góry dziękuje za info

Mam zrobione tynki cementowo-wapienne z filcowaniem. Szczerze polecam - bardzo szybko, bardzo ładniej raczej niedrogo. Ekipa (5 osób)jest spod Poddębic, ale do mnie, do Strykowa przyjechali i w cztery dni zrobili. Po prostu jak wicher wpadli - wypadli i powiedziałam, że będę polecać wszystkim i odradzać gładzie gipsowe. Cieszę się, że nie zrobiłam gładzi. Mam dzieci, więc przy gładzi musiałabym co chwila lepić dziury, a tak mam mocne solidne tynki i najważniejsze gotowe pod malowanie.Wiem, że nie wszyscy są zadowoleni z tego typu tynków, ale sądzę, ze ważne jest kto je wykonuje i w jaki sposób. Te naprawdę są idealne - zapraszam do obejrzenia, jeśli jeszcze się wahacie. Podaję nr do tynkarza: 691752861, Pan nazywa się Kornacki, niestety nie pamiętam imienia.