Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

to mój pierwszy post na stronie grupy łódzkiej, mimo, że wiele razy zaglądałam na nią i korzystałam z waszych poleceń i zawsze były to strzały w dziesiątkę:D Bardzo dziekuję:smile:

Mam prośbę , chciałam się przymierzyć do wykonania w tym roku opaski wokół domu oraz zrobienia podjazdu, czy możecie polecić sprawdzoną ekipę, która wykonałaby to dobrze i za rozsądna cenę???

Dziękuje i pozdrawiam;-)

• 2 months później...
  • 9 months później...
A żebym nie wyszedł na niewiadomo kogo. Nie polecam absolutnie firmy Drewnostyl z Wróblewskiego. Parkiety położone rok temu. To chyba największy mój błąd w toku całej inwestycji. "Złotousty" właściciel pan Ługowski obiecuje wszystko. Niestety praktyka i życie to weryfikuje. W toku prac zmieniono 3 firmy wykonujące. Pierwsza nie potrafiła poprawnie złożyć klepek parkietowych do siebie. Po drugiej wyszło sporo poprawek wraz z groźbą założenia sprawy sądowej. Trzecia już inna nie związana z Drewnostylem, poprostowała co mogła ale że dużo rzeczy sknocono na samym początku wiele zrobić nie mogła.

Niestety, też mieliśmy "przyjemność" trafić na tego pana.

ZDECYDOWANIE OMIJAJCIE ICH SZEROKIM ŁUKIEM.

PAN OBIECYWAŁ ŻE WYKONA POPRAWKI, UMAWIAŁ SIE NA PRZYJAZD NA BUDOWĘ , NIE POJAWIAŁ SIE. NIE ODBIERAŁ TELEFONU, JAK JUZ ODEBRAŁ TO NA BUDOWE WYSYŁAŁ PRACOWNIKA.

EKIPA , KTÓRA ZGODZIŁA SIE WYKONAC PO NICH POPRAWKI, POWIEDZIAŁA NAM, ŻE JESTEŚMY 5 CZY 6 KLIENTAMI, KTÓRZY ZOSTALI PRZEZ TEGO PANA OSZUKANI:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:[/size]

• 6 months później...
to ja znowu (wczesniej- o czym pisalam na tym forum- byl to murarz z firmy KUBA- Janusz Malinowski) :mad:

NIE POLECAM ekipy murarzy Pana Jacka z Justynowa, tel 668 663 209 :bash:

Młody facet, dobrze się dogadywaliśmy, wszystko było uzgodnione. Tydzień po swoim ślubie miał do nas wejść z ekipą, niestety przez ponad 2 tygodnie po slubie nie odbierał telefonu, zero kontaktu. W koncu po jakichś 3 tygodniach przypadkowo, chyba z rozpędu odebral i powiedział, że on "w zasadzie nie zrezygnował z budowy u nas i mamy na niego czekac, tylko 'nie ma go na terenie' ". Oczywiscie poinformowałam go, że w takim razie to my rezygnujemy. Nawet nie uslyszalam słowa przepraszam, ani pocałuj sie gdzieś. :evil: Nic. Ostrzegam przed tym murarzem, myśmy przez niego stracili duzo czasu- najpierw czekając, aż wejdzie, potem- aż znaleźliśmy następców.

Następcy poki co są GIT! :) ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca! :rolleyes:

Powodzenia i cierpliwości życzę budującym!

Witam,

nic się u pana Jacka nie zmieniło mimo ponad 10 lat. dalej tak samo traktuje klientów nie mówiąc już o jakości terminowości wykonywanych przez niego robót. Miałem nieprzyjemność wynająć go do budowy domu i na początku było ok ale jak tylko zaczeły się uwagi do jego pracy to oczywiście on si znanajlepiej i nikt go nie bedzie pouczał. NIe móie już o tym że wielokrotnie miął być na budowie a się nie pojawiał nawet jak byliśmy umówieni, jego wytłumaczenie "na ja tak mam e jestem niepunktualny".

Rezultat są niestety takie że cały czas musze g widywać na poprawkach którch i tak nie potrafi zrobić dobrze:mad:.

Stanowczo odradzam, lepiej wstrzymać się rok z budową i wynająć jakiegoś prawdziwego wykonawce. Moge miec jedynie najdzie że ten post będzie przestrogą i w końcu pozbędziemy się z rynku tego typu "fachowców" a budowa domu nie będzie wiązała się ze stresem i siwymi włosami