Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

Moja Lista

5. Z domkiem z ziemi wyszedł i pod dach mury wyciągnął: "ARDES" Pabianice, Dariusz Wnętrzak,

6. Daszek (kompleksowo: więżba, deski <od "Dziki">, papa, dachówka) wykonuje: "ALBUD" Kurowice, Sebastian http://kancelaria-sliwinska.pl

Co do firmy Ardes -specjalisci od betonu komorkowego,autoryzowani- polecam ,żadnych problemów , dokładni solidni , trochę drodzy, terminowi-

co do Albuda- trochę zastrzeżen- do cieśli i własćiciela Sebastiana -ma fach w ręku ale nabrał robót -rozszerzyli zakres i robią całe domy- to facet sie nie wyrabia z terminami - nie odpowiada na maile - słaby kontakt z gościem - generalnie total zlew- napisałem mu wszystko co i jak wymagam ,a on do mnie na miejscu że on nie wiedział że takie zmiany w projekcie i pretensje- trzeba uważać także jak się bierze u niego materiały na dach-kręci- najlepiej samemu załatwiać i ewentualnie negocjować i wiedzieć czego się chce

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Polecam cieślę, mieszka pod Dobroniem. Więźbę mi tak zrobił, że osoby które znają się na dachach mówiły że dawno takiej nie widziały(a wziął stosunkowo niedrogo):

Grabaż Leszek 606 434 378

Pokrycie dachu (u mnie była dachówka, ale inne też robi):

Andrzej Maćkowski 696 932 543 pracuje powolutku i raczej dokładnie, ale zawsze roboty trzeba doglądać

Natomiast szukam DOBREGO kafelkarza/glazurnika

Właśnie skończyliśmy budowę ! Hurrrra

Wszystko zaczęło się w lipcu 2007, kiedy to po raz pierwszy został wbity szpadel.

Ni chcę zanudzać Was moją historyją, przekażę tylko informacje o firmach, z którymi śmiało można się związać.

Jacek Warchoł (602 587 979) - murarka. Pierwsza liga angielska. Mury postawione prościuteńko, słowny, elegancko posprzątane, kreatywny!.

Wojtek Bugajski - brukarz(601 817 209). jw w terminologii piłkarskiej angielska Premiership. Nieważne deszcz czy słońce duża ilość ludzi uwija się, a szef kształtuje powierzchnię za pomocą koparki czujnie zerkając na swoją komandę. Załatwi samemu materiały i nie stracisz na takich manewrach.

Janek Samiec - elektryk (603 957 721)- sprawnie i tanio. Firma robiąca duże tematy, ale nie gardząca skromnym inwestorem i jak piszę powyżej o realnych cenach za swoją dobrze zrobioną robotę.

pozdrawiamy

Iza i Piotr

Potwierdzam kompetencje Jacka Warchoła. Nie było mnie stac żeby wybudował ściany ale robił tynki i posadzki (tu chyba przypadkiem zapomniał i dylatacjach w drzwiach). I tak jestem zadowolony. Terminowośc fachowośc i porządek po robocie.

Rodzina Samców (Marek i Paweł) też u mnie była i też polecam.

Pzdr

QbaB

• 2 weeks później...
Z czystym sumieniem polecam ekipę Grześka Sierocińskiego 695 58 62 54. Robią ocieplenia, tynki i podbitkę.

Bardzo dobrze i rzetelnie robią :p .

Uratowali mi elewację i podbitkę totalnie spartolone :evil: przez poprzednią ekipę.

Można to zobaczyć na moich zdjęciach w picasaweb.

Ja za to w/w ekipy NIE POLECAM

To oszuści i krętacze. Od 2 miesięcy umówieni byliśmy na wykończenie całego domu. Początkowo ustalony termin - koniec czerwca stopniowo ulegał wydłużeniu do 13 lipca, kiedy to mieli wejść i zacząć nam robić ocieplenie. W dniu wczorajszym (2 dni przed terminem) zadzwonili i stwierdzili że rezygnują, że mają inną robotę w rodzinie ... Zostaliśmy wystawieni do wiatru z ponad miesięcznym opóźnieniem, bez żadnej awaryjnej ekipy :evil:

Panowie bardzo wyniośli, zbyt pewni siebie, bardzo opierali się przed podpisaniem umowy twierdząc że przecież są tak świetni że nie ma sensu nic podpisywać.

A jeszcze 2 miesiące temu sami prosili żeby dostatecznie wcześniej się określić czy ich wybieramy czy nie, bo oni tacy biedni boją się że inwestorzy mogą wystawić ich do wiatru i zostaną bez roboty :x

Ceny początkowo mogą się wydawać w porządku ale jak dochodzi do dodatkowych doliczeń (np ocieplenie poddasza i k-g 50 zł/m2 ale dodatkowo obróbka każdego okna dachowego 200 zł) to już nie jest tak OK.

Generalnie przestrzegam innych[/b]

Sprzedam RB-tkę z mojej budowy: solidna, metalowa, zamykana na kłódkę, wewnątrz dwie mufy na silę, gniazdo 230V, wyłącznik różnicowy w dobrym stanie, przyspawana do 2 kątowników zabetonowanych w ziemi, więc tylko do wkopania, nie trzeba wieszać na słupie. Zdjęcia na maila.

Kontakt PW lub email: [email protected]

• 2 weeks później...

Sprzedam wełne Rockwool , która pozostała mi po dociepleniu poddasza.

cena

1. TopRock grubośc 20 cm 16 worków po 2,5 m2. = 40m2 17zł/m2

2. SuperRock grubość 10 cm 19 worków po 3,6 m2= 68,4 m2 8,5/m2

grubość 5 cm 1 worek po 7,2 m2 = 7,2 m2 4,o/m2

Odbiór Ksawerów koło Pabianic

Podaje telefon dla zainteresowanych

796678899 Arek

• 2 weeks później...

Sprzedam deski calówki (500 zł/m3), kantówki (10x10, 12x12, 14x14), tynki mineralny BAUMIT MPI 25 (paleta - 1,4 tony) cena 402 zł/tonę - cała paletą + kaucja za paletę = 599 zł

Kontakt: 695 883 945, Łukasz

Nie polecam tak wychwalanego na forum Bogusia od wylewek, niestety, zaufałam komentarzom forumowiczów, a okazało się, że być może przestało firmie zależeć na kliencie i dobrej opinii.

Do tej pory nie rozliczyli się ze mną z materiałów, mimo telefonicznej prośby o dostarczenie rachunków za materiały, nadal brak odzewu. Nie polecam.

NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stanowczo nie polecam biura architektów: AGROPROJEKT z ul. Zawiszy Czarnego. Adaptacje projektu (zmmiana 2 okien, zmiana stropu z mono na terivę robili 3 miesiące!!!!!) I robili by jeszcze z miesiąc, gdyby nie poszło na "ku...wa mać" i groźba sądem. Ledwo wyrobili się z terminem, który był przekładany 3 razy. Dziś sie dowiedziałem że nasz dom jest źle posadowiony na działce!!!!! Fuck, wystrzegajcie sie tej firmy i bałaganu który tam panuje!!!!!!

Równiez zdecydowanie nie polecam tego biura. Adaptacja projektu bez zmian trwała również tak długo i stale przesuwano termin zakonczenia.

Ponadto NIE POLECAM:

Pana Ryszarda Susina cieślę-dekarza. Mocno przewymiarował materiał na wieżbę. Po zakonczeniu prac nad wiezbą, odwlekał termin położenia dachówki, ( ok. 4 miesiace), ze nie pozostawało nic innego jak tylko zrezygnowac z jego usług.

Firmy zajmujacej sie m.in. sprzedażą pokryć dachowych - a.b.c. DACHY z ul. Rokicińskiej 334a w Łodzi. W momencie składania zamowienia firma robi wszystko by pozyskac klienta, natomiast w momencie koncowego rozliczenia wczesniejsze ustalenia nie mają już znaczenia.

Pana Marka Kenclera - dekarza

Witam,

po kolejnych pracach mogę polecić:

- wylewki - oczywiście Boguś, równe i mocne, ekipa super, może trochę droga, ale warto tel. 604 75 86 75

- poddasze (ocieplenie, kartongipsy otynkowane Goldbandem, malowania) - super ekipa, chłopaki robią solidnie, słuchają uwag inwestora, doradzą jak zrobić, mają poczucie humoru.

Polecam bo wyszło naprawdę ładnie - pan Rafał Szewczyk tel. 515 103 163

Napewno będą u nas robić elewację i poprawki na sufitach po tynkarzach.

Pozdrawiam - Daniel

Ja zdecydowanie nie polecam pani architekt Janiny Soczyńskiej z biura Ar-kon w Aleksandrowie Łódzkim - projekt modernizacji budynku zrobiła po łepkach, niestarannie. Nie rozrysowała fundamentów, ani więźby dachowej. Jak się okazało, że dach trzeba całkowicie wymienić (co było widać gołym okiem już wcześniej, bo belki były trwale powyginane), to na prośbę kierownika budowy, żeby przyjechała na budowę, bo trzeba poprawki nanieść, oburzona odpowiedziała "A co ja panu będę więźbę rysować?" I oczywiście się nie pojawiła. Sam projekt wykonała bez polotu, minimalnym nakładem pracy, za to kasę wzięła konkretną.

Drugim architektem, którego również nie polecam to z kolei architekt wnętrz, pani Ewa Musiałowicz z pracowni Schiller na Sterlinga w Łodzi. Tak nam pozmieniała okna, że w końcu na parterze mamy 3 wysokości wnęk okiennych. W łazience okno wielkie, a w kuchni dwa, za to malutkie, jest za ciemno. Pomieszczenia rozrysowała bez miarki w ręku. Nijak się odległości nie zgadzały i trzeba było samemu kombinować (tu pomogła ekipa karton-gipsiarzy na szczęście). Miała nam rozrysować schody. Niestety nie doczekaliśmy się.

Przy zlecaniu projektu obiecała pojeździć z nami po sklepach, żeby wybrać elementy wykończenia wnętrz, a skończyło się na założeniu, że np. armaturę zaplanowała nam z Armatury Kraków, bez konsultacji z nami.

Niewątpliwie w obu przypadkach, jako kompletni nowincjusze, sami daliśmy się zrobić w bambuko. Ale brak doświadczenia zleceniodawców nie usprawiedliwia tak kiepskiego poziomu obu projektów, jakie zrobiły obie panie.