Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Niedawno rozpocząłem budowę a tym samym systematycznie opiszę swoje doświadczenie z wszystkimi, którzy mi w tym pomagają lub nie:

1. biuro architektoniczne:

PPHU Brandt, pl. Kilińskiego 5, 95-100 Zgierz, (042) 715-42-02

W rozsądnej cenie opracowali projekt indywidualny domu, do wielu rzeczy przekonując rozsądnymi argumentami, jednocześnie wybijając z głowy kilka pomysłów.

OCENA 8 na 10

2. geodeta:

Allgeo Rafał Szałwiński, 91-223 Łódź, ul.Morgowa 9 lok. 210, 0 694 732 431

Fachowo, terminowo, w rozsądnej cenie (warto ponegocjować).

OCENA 10 na 10

3. Koparka:

Catepilar 663 561 060

Zaczął fachowo i sprawnie, niestety całkiem solidnie wyglądająca koparka "zgubiła koło". Cóż - wypadek losowy. Cena 80 zł/godz. Mieszka przy Aleksandrowskiej, jeśli odległość nie jest duża nie bierze za dojazd.

Ocena: 7 na 10 (to co zdążył zrobił rzetelnie).

4. Koparka 2:

Nie znam nazwiska i nie chcę znać. Unikajcie jednak numeru telefonu 505031592. Niestety majster "wstydził się" zadzwonić, że facet chrzani robotę. Spędził dużo czasu niewiele robiąc i wiele inkasując. Przy stawce 80 zł za godzinę zainkasował 1200 zł. Trzeba było poprawiać. Kiepski sprzęt i nierzetelność operatora.

OCENA 2 na 10 (za to, że jednak coś wykopał)

5. Najtańsze materiały dachowe (membrany, taśmy i inne duperele):

FolNet http://www.folnet.pl Wystawiają sporo aukcji na Allegro. Sprawdzałem, nikt nie był w stanie przebić ich cen. Dostawa następnego dnia, kurier wliczony w tę niską cenę. Kupowałem parokrotnie, nie mam zastrzeżeń.

cdn.

Gorąco polecam dekarza i cieślę p. Pawła Druszcz :p 603-265-640 z Łodzi , dzięki niemu moja popsuta przez pseudo cieślę więźba staneła na nogi i jest pokryta blachą :) , oraz firmę a.b.c. DACHY Łódź , ul. Rokicińska 334a 603-626-624 ( miło, szybko, tanio, solidnie :D )

Przyjmę dużą ilość ziemi do podniesienia i wyrównania działki 2tys.. Ewentualnie czy ktoś mógłby polecić osobę/firmę w okolicach Koluszek zajmującą sie tym tematem?

Co do usług, polecam elektryka, bardzo solidnie i terminowo:

p.Andrzej 796602443

Witam,

nie wiem czy to dobre miejsce na tego typu informacje, ale jesli ktoś by był zainteresowany kupnem dużej działki w Parku Karjobrazowym Wzniesień Łódzkich (5000 mkw) ok.200 m od lasu łagiewnickiego to słuzę namiarem. Jak coś proszę o info na priv

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Grupy Łódzkiej :lol:

Nie polecam tak wychwalanego na forum Bogusia od wylewek, niestety, zaufałam komentarzom forumowiczów, a okazało się, że być może przestało firmie zależeć na kliencie i dobrej opinii.

Do tej pory nie rozliczyli się ze mną z materiałów, mimo telefonicznej prośby o dostarczenie rachunków za materiały, nadal brak odzewu. Nie polecam.

Niestety zgadzam sie z Nuelą. Po kilku wykonanych pracach przez Bogusia moje spostrzeżenia: wylewki miejscami popękały, cena ustalona przed wykonaniem pracy po jej wykonaniu wzrosła, nie mówiąc o fakturach od których vatu juz nie odliczę. Nie były na duże kwoty ale niesmak jednak pozostał

pzdr gosia

I ja też nie polecam ekipy p. Bogusia, wylewki może i spoko ale ekipa beztroska i nieuważna. Pierwszego dnia przebili rurę od podłogówki - na szczęscie pod ciśnieniem więc zauważono. Pozniej , przybijajac deski na klatce schodowej (żeby zrobić burtę na piętrze) rozwalili przewody elektryczne...

Jednym słowem - trzeba pilnować, jak ktoś jest w pracy to nie ma na to szans..

Pozdrawiam

K.

Nie polecam, wręcz odradzam jakikolwiek kontakt z panią architekt Grażyną Fijałkowską z Aleksandrowa Łódzkiego (Biuro Nieruchomości Pandora). Adaptacja naszego gotowego projektu trwa już drugi miesiąc. Jedyną zmianą było lekkie wydłużenie garażu. A mieliśmy zacząą w tym roku :evil:

Za to z czystym sumieniem moge polecić pana geologa Czesława Frankiewicza (tel: 665710200). Słowny, terminowy, a przede wszystkim... tani :D

• 3 weeks później...

A ja znów nie polecam i odradzam, tym razem stolarza - firma STOL-DREW p. Dariusz Orlik.

Przede wszystkim dodzwonienie się do tego pana za każdym razem wymaga kilku prób, nie odbiera notorycznie, a jak odbierze i powie, że oddzwoni, to i tak tego nie zrobi. Po grudach zrobił nam meble kuchenne, na później zostało wycięcie blatu i obróbka okien listwami maskującymi (pan mierzył urządzeniem laserowym, ale i tak, jak mamy 2 identyczne okna w kuchni, tak są 4 różne odległości z każdej strony od szafek :evil: ) Przyjechał po 3 tygodniach dzwonienia i wyciął blat, miał jeszcze przyjechać obrobić okna, umówiony na konkretny dzień i godzinę - cisza. Nie zjawił się, telefonów nie odbiera.

Jeszcze podczas montażu mebli, panowie mieli być np. o 10, byli o 15 i jeszcze twierdzili, że powinniśmy się cieszyć, że w ogóle są.

A szafki się niestety trochę "zdeformowały". Drzwiczki zawadzają o siebie, trą o ścianę, w niektórych pojawiły się szpary.

No i ten zasadniczy, kompletny brak szacunku dla klienta, a kuchnia za prawie 10 tys.

STANOWCZO ODRADZAM

Witam,

Jak narazie absolutnie NIE POLECAM tartaku z Konstantynowa ( NOW TRAK TARTAK NOWIŃSKI z ulicy KRĘTEJ 8 ).

Dla właściciela słowa takie jak czas realizacji, termin dostawy, impregnacja to chyba czysta abstrakcja.

Jeżli ktoś nie chce mieć problemów i wykonywać milion telefonów z dopytywaniem się o drewno to odradzam.

T.

Polecam firma z pokryciami dachowymi. Zamek na Brukowej. Ya kupiłem tam dachówkę Braasa w dobrej cenie.

Załatwili też świetną ekipę dekarzy (którą też polecam, tylko muszę znaleźć ich namiary).

Z negocjacjami i ze zwrotami nie ma problemów.

Ya kupowałem u p. Tomka 697-757-427. Można się na mnie powołać (na budowę z Wiskitna) może to pomoże w negocjacjach ;)

Pozdrawiam

Ya