Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka - polecane usługi i produkty

Recommended Posts

Szanowni Państwo,

bardzo szanuję wszystkie opinie zamieszczane na tym forum, uważam je za doskonałe źródło informacji dla wszystkich inwestorów. Moje usługi są tu oceniane od 2003 roku przez kilkadziesiąt osób dla których wykonałem instalacje i miałem ten zaszczyt, że wszystkie oceny były pozytywne. Ostatnio pojawiły się dwa posty od osób, które nie były moimi klientami do których chciałbym się odnieść.

Ya napisał:

Nie polecam za to wychwalanego tu Marka Ossendowskiego. Wprawdzie pan jest bardzo miły ale dwukrotnie się z nim umawiałem a potem czekałem na wycenę, która miała przyjść e-mailem. Nie przyszła.

Być może Pan Marek ma zbyt dużo pracy, nie zmienia to faktu, że zupełnie mnie zlekceważył.

Jeśli zdarzyło mi się nie wysłać Panu wyceny to bardzo przepraszam. Jednocześnie zapewniam Pana, że nie wyniknęła ona z powodu lekceważenia, bardzo poważnie traktuję klientów i przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji.

Cysiekhh napisał:

No co prawda to prawda, tez czekaliśmy na wycenę od Ossendowskiego M i sie nie doczekaliśmy e-mailem. Musieliśmy bezpośrednio do biura iść. Jak uslyszlelismy wycenę to aż usiadałam, - 15 tys zl. Mam nadzieje ze ten Pan Jacek jest tańszy. To murarka calego domu 170m2 wynosi 20tys, a on za same kable i rozdzielnice wola 15 tys.

Co do cen to zapewniam Państwa, że koszt robocizny nie zmienił się u mnie od lat.

Koszt realizacji wynika z jakości używanych przeze mnie materiałów oraz sposobu wykonania instalacji.

Pragnę wykonywać dobre, bezpieczne instalacje, które będą działały bezawaryjnie.

Staram się wskazać klientom najlepsze dla nich rozwiązania, tłumacząc dlaczego warto zainwestować trochę więcej. Cena instalacji elektrycznej jest niewielkim ułamkiem wartości domu. Natomiast niesolidnie wykonana instalacja, którą trzeba poprawiać na bardziej zaawansowanym etapie budowy, lub po jej zakończeniu, to koszt wielokrotnie przewyższający wartość tych pozornych oszczędności.

Moja wycena jest realnym, całkowitym kosztem ponoszonym przez klienta, bez elementów zaskoczenia takich jak dodatkowe opłaty za wpis do dziennika budowy, pomiary skuteczności ochrony przeciwporażeniowej, itp.

Zdaję sobie sprawę, że budowa domu to duży stres dla każdego inwestora i robię wszystko aby ci klienci, którzy zdecydowali się skorzystać z moich usług, w zakresie prac przeze mnie przeprowadzanych, byli spokojni i pewni najwyższej jakości wykonanej instalacji.

Zapraszam do obejrzenia naszych realizacji pod adresem:

http://elektryk.lodz.pl/galeria.htm

Serdecznie pozdrawiam :)

Marek Osendowski

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdecydowanie polecam GLAZURNIKA p. Zbyszek tel. 514114225

Polozyl u nas ponad 200 m2 podlogi w gresie, wykonczyl 3 lazienki, wiec spokojnie moge napisac, ze doskonale zna sie na swojej robocie :D Obeznany z nowoczesnymi rozwiazaniami, podpowie .. doradzi.... zrobi dokladnie ..... cena dobra i w 100% warta jego pracy.

Niedawno pisałem że szukam kogoś

myślę że mogę polecić

dostałem kontakt do młodej osoby

Adam 794524982

Młody człowiek zna się na rzeczy...Podobno pasja odziedziczona po Ojcu:P

Nie dość ze ma doświadczenie to

jeszcze robi uprawiania budowlane na politechnice Łódzkiej (inz)

wiec ma pojecie nie tylko zawodowe ale merytoryczne i techniczne...

co dziś jest rzadkością chyba że zatrudnia sie wielkie firmy a one sa b drogie

Bardzo kulturalny, elokwentny człowiek co miło mnie zaskoczyło, żaden stary

"dziad" co myśli ze pozjadał wszystkie rozumy (bez obrazy dla nikogo)

Jego cena współgra z wiedza...wiec chyba warto

wstępna wycena wyszła kusząco zobaczymy co będzie dalej...

Najtańszym, najlepszym składem budowlanym jest ....

Jak to u was wyglądało?

w naszym wypadku, po długich poszukiwaniach, jeżdzeniu po całym mieście...okazało się, że najtaniej i najlepiej po sąsiedzku. A tam zajrzeliśmy na samym końcu.

Skład b blisko budowy więc i budowniczowie mogli podskoczyć jak czegoś brakło a i pan ze skladu nie robil problemu jak z dnia na dzień trzeba bylo cos przywieźć

Brak opłaty za transport

Okazało się, że i ceny są bardzo atrakcyjne

Bezproblemowy zwrot nadwyżek

Jakby co- skład na Bieszczadzkiej przy ul. Kolumny

Witam wszystkich, którzy skończyli, są w trakcie albo zaczną się budować

Ja należę do tych ostatnich, powoli zabieram się do budowania domu koło Aleksandrowa

i stąd od razu moja prośba, czy może polecić mi:

1. firmę do przyłączenie prądu

2. firmę do przyłączenie wody

3. firmę budowlaną - prawdopodobnie w pierwszym roku będą tylko fundamenty

Z góry dziękuje za pomoc

My też budujemy w Aleksandrowie.

Ad. 1. Jeśli chodzi o prąd to najbardziej znany jest tam pan Paradecki jest w trakcie kończenia dla nas zlecenia więc jeszcze nie będę się wypowiadał.

Ad. 2. My mamy studnie więc nie potrzebowaliśmy.

Ad. 3. Mogę polecić usługi pana Cybulskie z Ozorkowa 511819327

A gdzie dokładniej budujecie?

A ja już po raz kolejny "nie polecam" a nawet PRZESTRZEGAM, przed kolejnym oszustem, którego miałam nieprzyjemność spotkać na swojej drodze.

"ELEKTRYK"

Mierzejewski Tymoteusz tel. kom 665-814-832 [email protected]

Dałam ogłoszenie że pilnie poszukuję elektryka z uprawnieniami który podłączyłby mi kabel do skrzynki zakładu energetycznego i wpisał we wniosek odpowiednie dane. Zgłosił się ten Pan ogłaszając się "Pogotowiem Instalacji Elektrycznych" i napisał "Witam. W naszej firmie kążdy posiada odpowiednie upr. SEP. Jestem zainteresowany realizacją tego zlecenia. Moja propozycja to: 350 zł. roboczyzna. Zgłoszenie do PGE Gwarancja na pismie 15 lat Realizacja w 24 godziny Termin 16.II.2010 " Wybraliśmy jego ofertę, na następny dzień przyjechał, pobrał 100 zł zaliczki i został sam do wykonania roboty. Wpisał nam we wniosek jakieś dane (a raczej pomazał ten wniosek i jak się później okazało wpisał tam kompletne bzdury) Po powrocie zobaczyliśmy wykopany dołek wokół skrzynki, myśleliśmy że kabel też podłączył. Zadzwonił do męża że nie dokończył pracy bo musi kupić bezpiecznik w hurtowni a aktualnie nie mają go na stanie. Na następny dzień przysłał SMS-a że przyjdzie za kilka następnych dni bo w hurtowni nadal nie mają bezpiecznika. Zlecenie zatem zgodnie z umową nie zostało wykonane w ciągu 24 godzin. Zależało nam na czasie a po 4 dniach nasz stary elektryk stwierdził że ma taki bezpiecznik i że może nam to zrobić na następny dzień. Mąż szybko zadzwonił do tego Pana żeby go odwołać, on nawet z ulgą stwierdził że to dobrze bo bezpiecznika nadal nie kupił. Gdy nasz elektryk przyjechał okazało się, że oprócz odgarnięcia kupki śniegu kompletnie nic innego nie zostało zrobione, a dodatkowo dane we wniosku są kompletnie bzdurne i źle wypisane i trzeba od początku wniosek wypisywać. Mąż zadzwonił do "oszusta" z żądaniem zwrotu zaliczki - bez odzewu, a raczej z odzewem świadczącym że zaliczki nie odzyskamy i że on sam się czuje pokrzywdzony tym że z niego zrezygnowaliśmy. 100 zł wyrzucone w błoto - dosłownie i w przenośni. (niby niewiele, bo robota niewielka, ale nie chcę nawet myśleć co by było jakbyśmy go wzięli do robienia np całej elektryki w domu)

• 2 weeks później...
elektryk- Jacek 604 444 774

zaraz wchodzi do mnie :lol:

Jacek jest bardzo w porządku. Ceny super, jakość też.Ya

gorąco polecam pana Jacka; Po prostu rewelacja! Każdy kto wchodzi na naszą budowę mówi, że w życiu nie widział tak położonej instalacji :) Fantastyczny fachowiec i przesympatyczny człowiek z ogromnym poczuciem humoru! :)

Kolejna ekipa tym razem tynki cem-wap :D

Pan Darek Świderek 889265835.

W tydzień wnętrze budynku zaczęło wyglądać jak dom :D

Pan Darek Swiderek chyba ostatnio zbyt urósł w piórka.

Wyceniał mi domek 3 tygodnie po czym dostałem cenę ileś tam za metr kwadratowy - a bo mu zginał zeszyt gdzie zapisał sobie wymiary.

Trochę niepoważnie się zachował, do tego miał wejść 2 miesiące wcześniej a w ostatniej chwili doszedł do wniosku, że będzie lepiej jak zrobi to ktoś inny.

Na szczęście tablica ogłoszeń ma kilku tynkarzy i P. Rolnik okazał się nieoceniony...

Straciłem przez pana Świderka ponad 2 miesiące czasu, bo mimo dogadanych tygodnie wcześniej terminów, na 4 dni przed planowanym wejściem na budowę dowiedziałęm się że ekipa ma inne plany. ODRADZAM!!!

Z panem Rolnikiem jak ustaliliśmy tak było zrobione (mały poslizg z wejściem na budowę 1tydz. ale wcześniej dostałem informację o takiej możliwości).

Ekipa zgrana 4 facetów w słusznym wieku. Widać że ta praca sprawia im satysfakcję. Jakość bez zarzutu. Rzetelność i miła atmosfera współpracy (dla mnie to ma znaczenie).

U mnie kładli tynki wapienno-cementowe, ale chyba też kładą też tynki gipsowe.

POLECAM

• 2 weeks później...

Witam,

budowa rozpoczęta więc mogę zacząć prezentować swoją listę poleconych :wink:

1. Pan od studni wierconych: 602 450 277 szybko i bezproblemowo

2. Geodeta: polecany już tu wcześniej p. Mirosław Kowalczyk, tel. 42 659 26 13, bardzo dokładny, solidny i tani :lol:

Może trochę na wyrost, ale polecam też salon ABATEX na Wierzbowej (bardzo miła obsługa, piękne okna, dla nas wyszło bardzo korzystnie cenowo, jak będzie realizacja, mam nadzieję jeszcze dołożyć kilka gwiazdek :wink: ) oraz firmę PLUS DACHY p. Sebastian Barański (j.w. :wink: )

Po raz drugi tym razem ,by zaoszczędzić czas i pracochłonne poszukiwania pozostałym członkom tego serwisu, polecam usługi wykończeniowe i nie tylko...

również znaleźliśmy ich przez internet:) przez przypadek w sumie trafiliśmy na stronę: traverti.pl zerknijcie, są moje zdjęcia z naszego domku:) pozdrawiam

Witam

Na wstępie chciałem zapytać czy są jacyś inwestorzy-budowniczowie z powiatu bełchatowskiego? Dokładne miejsce budowy to Kleszczów.

Właśnie zaczynam budowę i chciał bym porozmawiać na wiele różnych tematów, głównie o lokalnym rynku materiałów budowlanych, co, gdzie, kto kupował, itd.

W przyszłym tygodniu geodeci i kopanie fundamentów, a równolegle muszę umówić beton oraz zamówić i skręcić zbrojenie.

Jeśli ktoś może polecić atrakcyjne cenowo składy stali budowlanej oraz betoniarnie to bardzo proszę o odpowiedź

Szukam po allegro z zawężeniem do woj. łódzkiego tylko oraz poprzez google, coś tam się znajduje, ale dobrze by było jeszcze dwa zdania kogoś zadowolonego z danej firmy przeczytać.

Od siebie mogę dodać, że rozejrzałem się po swojej okolicy w cenach drewna, tarcicy, ogólnobudowlanych desek.

Najniższą cenę udało mi się znaleźć w Strzelcach Wielkich na wylocie do Woli Jankowskiej (pow. pajęczański). Od 160zł do 410zł za kubik tarcicy w zależności od długości deski. Najtaniej 1,5m, najdrożej 5m deski, 3m po ok. 300zł. Taniej i z takim podziałem na długości i ceny nie znalazłem nigdzie indziej. Inne dwa tartaki jakie zapytałem (w Osinach gm. Szczerców i koło Zelowa) to cena około 500zł za kubik i specjalnie podziału na długości nie ma, ale trzeba by dopytać.

Pozdrawiam

Jarek

Witam,

CEMEX - pierwsza profesjonalana firma z której skorzystałem na swojej budowie, przyjechali i zakopali się w błocie (pompa i betoniarka).

Fakt to najtańsza oferta na rynku średnio o ok. 12%. Połaszczyłem się i nie chcą zwrócić "100%" zaliczki za wykonanie robót betoniarskich związanych z zalewaniem ław funadamentowych - PRZESTRZEGM TO NIEKOMPETENTNI OSZUŚCI.

Dodam, że druga firma WŁODAN- dla odmiany najdroższa przyjechała i na drugi dzień zalała bez żadnych problemów :)

POZDRAWIAM BUDUJĄCYCH NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI

JANEK WĘDROWNIK

Po roku budowy tez mogę co nieco polecić. Zacznę od szamba betonowego. Firma Eko- trans / namiar http://www.szambo.go3.pl/ / Mimo że spod radomia. Przyjeżdżają do łodzi i wychodzi taniej niż u okolicznych firm. Kontakt świetny! Panowie pomocni i uprzejmi i fachowi. /polecał ich wcześniej Majki/