.seban. 13.01.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 witam Ponawiam swoje pytanie-czy moge ktos polecic KIEROWNIKA BUDOWY oraz ARCHITEKTA do adaptacji projektu gotowego? Architekt - p. Andrzej 605737440. Robił nam adaptację projektu gotowego i poprowadził aż do uzyskania PNB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal83 16.01.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam Serdecznie Czy możecie polecić dobrego, sprawdzonego fachowca do wylewek z mixokreta oraz tynków maszynowych cementowo-wapiennych?Za pomoc będe wdzięczny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 16.01.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Czy ktos jeszcze poleci architekta lub/bądź kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADIP 17.01.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 [Cytat Napisał ADorota Skończyłam podsumowanie danych o polecanych facowcach czy firmach. Ponieważ jest to w formacie xls, to zainteresowanych proszę o informację wtedy prześlę na maila, pozdr. DA jeżeli temat nadal aktualny to również poproszę na maila [email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADIP 17.01.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Cześć,pilnie kupię stemple budowlane o długości powyżej 3 metrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 19.01.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 witam Ponawiam swoje pytanie-czy moge ktos polecic KIEROWNIKA BUDOWY oraz ARCHITEKTA do adaptacji projektu gotowego? Hej, a gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 19.01.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 właśnie skończyłem hydraulikę jak by ktoś chciał kupić taniej 2 krążki 200m nie rozpakowanych z pudeł pex-ów wavin + rolka folii kracianej resztę co zostało dołożę (kształtki od kanalizacji, pex w mniejszych kawałkach, peszel itp.) proszę o kontakt (odbiór w Rąbieniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitax 19.01.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Cześć, pilnie kupię stemple budowlane o długości powyżej 3 metrów ? zostalo mi jakies 50 szt. Lodz Gorna 694 909 022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 20.01.2011 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Hej, a gdzie budujesz? Okolice Andrespola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekcs 20.01.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam,zamierzam zaczac budowe na przelomie luty marzec w Rabieniu. Znalazlem jeden sklad budowlany w Lutomiersku, ktory mi sie podoba. I bylbym wdzieczny gdybyscie ustosunkowali sie do cen jakie mi zaproponowani. najlepiej jakbyscie napisali za ile kupowaliscie i gdzie, chodzi mi o ceny z vatem. Ceny podane ponizej sa cenami brutto z 23% vatem. Bloczek Betonowy Fundamentowy 12x24x38 - 3.19zlLEIER 25 P+W kl.15 - 4.65 sztukaLEIER 11.5 P+W kl.10 - 4.50 sztukaCEMENT PORTLANDZKI CEM klasa II worek 25kg - 10.19 zlCEMENT PORTLANDZKI CEM klasa I worek 25kg - 11 zlCEGLA klasa 200 - 1.10zlWAPNO budowlane worek 25 kg - 11zlCEMAPLAST 5 litrow - 33 zlPustak stropowy teriva z keramzytu - 3.90 zlBelka stropowa 3.60 - 53zlBelka stropowa 5.10 - 95zlBelka stropowa 6 - 135zl Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beni0 21.01.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ponieważ kończymy budowę domu pod Łodzią i przewaliły się u nas 2,5 ekipy to podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Pierwsza firma która do nas zawitała P. Bożeny tel 660 017786 firma z okolic Lutomierska. Nie pamiętam nazwy firmy. Pani pracuje w Łodzi i okolicach. Jeździ Kią Rio taką złotą ew Celicą srebrną syna. Przychodzą do pracy na 14 kończą o 17. Strasznie przeciąga robotę. No i sobie trochę liczy za każdą pierdołę która zrobi niby dodatkowo. Robiła u nas trochę wyburzeń i szykowała pod strop! NIE UMIE CZYTAĆ PROJEKTU. To pół ekipy to ekipa p. Henia którą później zatrudniła niby dla nas i ją od nas zabrała miała wrócić nie wróciła, więc kasy nie dostała. Następna ekipa to WIELKA PRZESTROGA !! Mówcie wszystkim i komu tylko możecie jak będziecie widzieć charakterystyczny samochód pod placem budowy!! Firma (tak na początku myślałem że to firma) DOMMAR-CREO 668635544 (http://www.dommar-creo.pl) P. Mariusz Błaszczyk. Jeździ oklejonym VW Transporterem z adresem strony i nr tel. Został wyrzucony z kilu już robót! Dom który jest na stronie TYLKO OCIEPLAŁ! Z kilku robót uciekł. Jeśli ktoś będzie wiedział o pracach które wykonuje proszę o kontakt! Zacznijmy od początku. Wydawał się solidny podpisał umowę na dokończenie roboty. Mówił, że bierze średnio ale jakość kosztuje. Naciągnął nas na niepotrzebne koszta! Zbyt dużo pisać ALE ! Przy konstrukcji dachu pojawił się kierownik budowy i znalazł błędy. I wtedy Pan zabrał wszystkie graty swoje i też moje! Nie ma własnych narzędzi. Jestem lepiej wyposażony w narzędzia od niego! Zarzuty:- Firma nie istnieje ! Działalność zawieszona (wyszło na policji)- Ukradł sprzęt o dość znacznej wartości jak się wyprowadzał (tydzień wcześniej wziął zaliczkę 6tys na poczet dachu zgodziliśmy się bo robota dobrze szła w sensie dużo było zrobione, ale nie koniecznie dobrze - poprawki kosztowały mnie 5 tyś)- Nie płaci pracownikom ! Daje po 10-15 zł tygodniowo.- Nie posiada prawa jazdy a przywozi ludzi na budowę. (Wyszło gdy potrącił mojego ojca wyjeżdżając z budowy)- Naciąganie na niepotrzebne koszta, oszustwa na materiałach! Obecnie przeciw niemu toczą się sprawy karne. Obecna ekipa poprawiła błędy w 1,5 tyg! Są tani i naprawdę solidni! Robią tak, że kierownik budowy był zachwycony. Wolą dać jedną śrubkę więcej niż jedną mniej! 3 ekipa i wreszcie trafiłem na porządną ekipę. Strasznie dokładni! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieklak 23.01.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Czy ktos jeszcze poleci architekta lub/bądź kierownika budowy? Kierownik Budowy P Piotr Szymański 607300976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 23.01.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 A czy przez przypadek mozecie polecic dobrego stolarza do wykonania kilku mebli do mieszkania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekcs 23.01.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 A czy przez przypadek mozecie polecic dobrego stolarza do wykonania kilku mebli do mieszkania ? Moge polecic pana Tadeusza Dedecjusa 600 -214- 877. Robi calkiem dobrze i niedrogo. na pewno warto zadzwonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 24.01.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dzięki Wojtku. Pewnie sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy lodz 28.01.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 " POLECAM " - skład budowlany!!! WKT POLSKA Sp.z o. o. ul. Elektronowa 4 Przez tel wszystko ładnie, super cena, bezproblemowe przechowanie, dowóz i rozładunek w cenie. Nic tylko podjechać, zapłacić i czekać na pogodę Wiedząc że cena zmienia sie we wtorek 1 lutego (info od Przedstawicela Handlowego firmy H+H i innych składów) umowiliśmy się dziś. Niestety... ... na miejscu okazało się ze: ceny są już nieaktualne!!! sprzedawca wmawia nam, że producent zmienił ceny tydzień wsześniej niż planowal !!! Rozmowa z Przedstawicielem Handlowym uświadomiła nam że Pan w składzie budowlanym nie ma zielonego pojęcia jakie ceny obowiązują na dzień dzisiejszy!!! Później pomimo parunastu prób wyliczenia właściwej ceny nie doszliśmy do porozumienia :(:( Cena brutto podana przez telefon okazała się niemalże ceną netto wyliczoną w składzie!!!!!!!!!!!!!!!! a i jeszcze słowo o bezproblemowym przechowywaniu zakupionego towaru - bzdura !!! najchętniej przechowywali by go na budowie albo u producenta w magazynie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 29.01.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 " POLECAM " - skład budowlany!!! WKT POLSKA Sp.z o. o. ul. Elektronowa 4 Przez tel wszystko ładnie, super cena, bezproblemowe przechowanie, dowóz i rozładunek w cenie. Nic tylko podjechać, zapłacić i czekać na pogodę Wiedząc że cena zmienia sie we wtorek 1 lutego (info od Przedstawicela Handlowego firmy H+H i innych składów) umowiliśmy się dziś. Niestety... ... na miejscu okazało się ze: ceny są już nieaktualne!!! sprzedawca wmawia nam, że producent zmienił ceny tydzień wsześniej niż planowal !!! Rozmowa z Przedstawicielem Handlowym uświadomiła nam że Pan w składzie budowlanym nie ma zielonego pojęcia jakie ceny obowiązują na dzień dzisiejszy!!! Później pomimo parunastu prób wyliczenia właściwej ceny nie doszliśmy do porozumienia :(:( Cena brutto podana przez telefon okazała się niemalże ceną netto wyliczoną w składzie!!!!!!!!!!!!!!!! a i jeszcze słowo o bezproblemowym przechowywaniu zakupionego towaru - bzdura !!! najchętniej przechowywali by go na budowie albo u producenta w magazynie!!! Niestety potwierdzam beznadziejną organizację i jakość obsługi. Omijam szerokim łukiem. Polegli na sprowadzeniu cegły klinkierowej. Kosztowało mnie to dużo nerwów. W końcu poddałem się i kupiłem u konkurencji. Interwencja u pani kierownik (nazwiska nie wspomnę) to rzucanie grochem o ścianę. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal83 30.01.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Ponawiam pytanie:) Czy możecie polecić dobrego, sprawdzonego fachowca do wylewek z mixokreta oraz tynków maszynowych cementowo-wapiennych?Budowa okolice Wiśniowej Góry.Za pomoc będe wdzięczny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weroni00 30.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Do wylewek polecam firme pana dariusza kotyni 607-378-288tynki gipsowe 609737877pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weroni00 30.01.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts